Sport
Jövőre készül el az új topolyai stadion

Az eredeti tervek szerint októberig felépült volna az új topolyai városi stadion. Az építkezés most sem állt le, de a körülményekhez alkalmazkodni kellett, így a terveket is átírták és a 2021/2022-es idény kezdetén tervezik a létesítmény felavatását.

Topolya szuperligás labdarúgócsapata, a TSC új stadionjának építése a koronavírus miatt kihirdetett rendkívüli állapot idején is jól halad a körülményekhez képest. Azonban az előállt helyzethez alkalmazkodva új építkezési ütemtervet kellett készíteni. Az eredeti tervek szerint már idén októberben átadták volna a topolyai régi városi stadion helyén épülő korszerű létesítményt, mely a topolyai TSC Labdarúgó Akadémiájának a centerpályája lesz majd. Az építkezés a megfelelő ütemben haladt, de aztán a rendkívüli állapot bevezetése miatt újra kellett írni a terveket. A legújabb változat szerint a stadion majd jövőre készül el teljesen. A munka megszervezése során alkalmazkodni kellett az új feltételekhez, hiszen csak kora délutánig dolgozhatnak a munkások, akik egy része nem helybeli, hanem utazó és így ezt is be kellett kalkulálni. A hétvégeken pedig a kijárási tilalom miatt nem tudtak dolgozni.

Zsemberi János, a TSC elnöke ezen kívül elmondta, hogy a nehézségek ellenére két hónapon belül tető alá kerül a létesítmény, utána a belső munkálatok következnek. Folyamatban van az áram és a víz vezetése, illetve a vízelvezető rendszer megépítése. Hátra van még a fűtési rendszer kialakítása is. Egy termálkút fúrását is tervezik, amivel olcsóbbá tehetik majd az egész objektum fűtését, valamint egy saját medencéje is lesz majd a stadionnak. A festés, a malterozás és a nyílászárók behelyezése, az üvegezés és a parkolók megépítése is még a küszöbönálló feladatok közé tartozik.

Zsemberi elmondta még, hogy a pálya gyepszőnyegét az új ütemterv szerint csak jövőre fektetik le. Ez egy nagyon korszerű megoldás lesz, a locsolórendszer folyamatos működését digitálisan szabályozzák. Ultrahangos megoldással és az árnyékolástól függően úgy fogja a rendszer a vizet adagolni, hogy a nedvesség eloszlása mindig egyforma legyen az egész pálya területén. A fűtött pálya a leghidegebb téli időszakokban is használható lesz majd. A digitálisan vezérelt fűtés és a mesterséges megvilágítás lehetővé teszi majd, hogy egész évben ragyogóan zöld legyen a gyep a több mint négyezer férőhelyesre tervezett stadionban.

A TSC elnöke szerint jövő év nyarára, vagyis a 2021/2022-es idény kezdetére minden munkát be tudnak fejezni a stadionon és a szükséges kísérő infrastruktúra is kiépül. Akkor szeretnék majd ünnepélyes keretek között megnyitni a létesítményt és a továbbiakban Topolyán játszani a Szuperliga mérkőzéseit, onnantól kezdve Szerbia legmodernebb pályáján.

A TSC a szerb Szuperligában újoncként nyújtott folyamatosan kiváló teljesítményével most a negyedik helyen várja a folytatást. Az eddig lejátszott 26 fordulót követően 50 ponttal a negyedik helyet foglalja el. A 27. fordulóban a TSC Zentán fogadná az ivanjicai Javor Matis csapatát, de a találkozó megrendezése, illetve a bajnokság folytatása nagymértékben függ az egészségügyi helyzettől. A legutóbbi mérkőzését március 14-én már közönség nélkül kellett lejátszani a járványhelyzet miatt, majd pedig határozatlan ideig felfüggesztették a bajnokság folytatását.

T. P.
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elfogadták az olimpiai törvényt - illusztráció
2020. MÁJUS 7.
[ 12:48 ]
A hétszeres Grand Slam-bajnok Mats Wilander támogatja Roger Federer ötletét, mely szerint ideje lenne egyesíteni a férfi és a női tenisztornákat szervező ATP-t és WTA-t. „Én vagyok az egyetlen, aki szerint eljött az ideje a férfi és a női tenisz egyesítésének? – tette fel a kérdést szerdán a svájci sztár. – Nem...
2020. ÁPRILIS 25.
[ 18:55 ]
A Telekom Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe, mivel az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága pénteken törölte az egyenes kieséses szakaszt. A férfi BL a csoportkör után, a rájátszás első fordulója előtt szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. A negyeddöntőbe...
2020. ÁPRILIS 24.
[ 20:06 ]
Mori Josiro, a tokiói olimpia szervezőbizottságának vezetője szerint jövő nyárról semmiképpen sem lehet tovább halasztani a játékokat. Mori csütörtökön egy interjúban reagált az elmúlt napokban többek által megfogalmazott aggodalmakra, melyek szerint a koronavírussal még jövő nyárra sem sikerül majd világszinten...
2020. ÁPRILIS 24.
[ 10:13 ]
Beolvasás folyamatban