Sport
Átigazolási rekordok - a világ legdrágább futballistái

Az utóbbi hetekben teljesen megállt a sportélet a világban, de a különböző statisztikák és rekordok megmaradnak számunkra, így ebben az időszakban érdemes ezeket böngészni. Összegyűjtöttünk labdarúgó átigazolásokkal kapcsolatos sportrekordokat.

A legdrágább átigazolások listájának első két helyén nem meglepő módon a PSG csapata szerepel. A világ legdrágábban megvett játékosa jelenleg Neymar, akit 2017-ben 222 millió euróért igazoltak le a párizsiak, a második helyen pedig a csapattársa Kylian Mbappé található, aki 2018-ban 135 millió euróért került a francia fővárosba. A harmadik helyen meglepetésre Joao Félix található, aki mindössze 19 éves volt, amikor 2019 nyarán –a Bet 365 adatai szerint- 120 millió eurót kifizetett érte az Atlético Madrid csapata és ezzel ő lett a világ harmadik legdrágább átigazolása. Félix egy óriási tehetség, viszont nem állt akkor minta még a spanyol csapat előtt, hogy ekkora összeget kiadjanak a játékosért. Az idei szezonból kiindulva egy hosszú projekt lesz még a portugál a madridiaknak, de benne van, hogy megéri majd ezt a pénzt, de így a bukás lehetősége is nagy.
A top 10-ben mindegyik igazolás 2013 után született, a 11. helyen van az első 2010-nél korábbi igazolás, ez Cristiano Ronaldo 2009-es Real Madridba költözése, amely 2013-ig volt az élen volt, a királyi gárda ekkor 94 milliót fizetett a Manchester Unitednak. Ezt 2013-ban szintén a Real Madrid döntötte meg, ekkor érte el először az átigazolási összeg a 100 millió eurót: a madridiak a Tottenham csapatának fizettek ki 100 millió eurót Gareth Bale-ért, az Unibet bónusz oldal szerint.

A top 25-be máig befér egy 2001-es átigazolás, ez a legrégebbi transzfer az első 25helyezett közül, és ez szintén a Real Madrid csapatához köthető. A királyi gárda 77,5 milliót fizetett ki 2001-ben a Juventusnak Zinedine Zidane-ért, és ez a majdnem 20 éves átigazolási összeg még mindig a világ 21. legdrágább kifizetésének számít, ez a transzfer 2009-ig volt a lista élén, amit a már említett Cristiano Ronaldo átigazolás előzött meg akkor. Ráadásul a madridiak 1 évvel korábban 64 millió euróért vették meg Luís Figot a Barcelonától, ami pedig a 41. legdrágább igazolás jelenleg.

Amit még érdekességként megemlíthetünk, hogy a top 50-be az öt nagy bajnokságon, kívül egy liga képviselteti magát, ez pedig az egyre jobban feltörekvő kínai bajnokság, ahol a Sanghaj SIPG csapata 61 millió eurót fizetett ki 2017-ben a Chelseanek Oscar játékjogáért.

Halmos Attila
Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A csütörtöki tesztelés során kiderült, hogy az eddigi öttel szemben hat játékos koronavírusos a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatában. A második tesztelésen a játékosok mellett a szakmai stáb tagjai, valamint a munkatársak is részt vettek az együttes honlapjának pénteki beszámolója szerint. A klub ezúttal sem...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 11:07 ]
Nem sikerült bejutni a TSC-nek az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába, miután a zentai Városi Stadionban megrendezett fordulatos meccsen 4-4-es rendes játékidő, és 6-6-os hoszzabbítás utáni állás után tizenegyesek biztosabb értékesítésével a bukaresti FCSB jutott tovább. Remekül kezdett a 12 gólt hozó...
2020. SZEPTEMBER 18.
[ 0:49 ]
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az eredeti terveknek megfelelően, azaz továbbra is nézők előtt kívánja megrendezni a jövő csütörtöki Bayern München–Sevilla európai Szuperkupa-mérkőzést a Puskás Arénában. „Az UEFA kapcsolatban áll a Bayernnel, hogy a német hatóságok tegnapi döntése nyomán egyeztessen az...
2020. SZEPTEMBER 17.
[ 15:34 ]
Beolvasás folyamatban