Sport
Giro d´Italia: Tratnik szökésből nyert szakaszt, Valter a 60.
Betűméret:             

A szlovén Jan Tratnik szökésből nyerte a Giro d´Italia országúti kerékpáros-körverseny 16. szakaszát kedden, amelyen Valter Attila 60. lett, míg az összetett élén Joao Almeida másodpercekkel növelte előnyét.

Az Udine és San Daniele del Friuli közötti 229 kilométeren hat kategorizált emelkedő várt a 137 fős mezőnyre, amely ezúttal nyugodt tempót választott és szabad kezet engedett a népes szökésnek.

Az élcsoportból bő 40 kilométerrel a cél előtt tekert el Jan Tratnik, aki a 2015-ös Tour de Hongrie-n az utolsó szakaszt és a sprinterek pontversenyét is megnyerte. A Bahrain-McLaren kétszeres szlovén időfutambajnok bringását a záró 13 kilométerre, az utolsó lejtmenetre érte utol az üldözőcsoportból kiváló ausztrál Ben O´Connor (NTT), a szakaszgyőzelem kérdését így ketten döntötték el. A cél előtt 700 méterrel az út rövid meredek részén O´Connor tempót növelt, Tratnik azonban nem szakadt le, sőt, röviddel később kontrázott, és magabiztos előnye tudatában még ünnepelni is tudott. A szlovén kerékpáros pályafutása során először nyert szakaszt háromhetes versenyen.

Az összetett élmenőit magában foglaló mezőnyt a technikás hajrában a rózsaszín trikós Almeida támadta meg, és a Grand Tour-újonc két másodperccel riválisai előtt ért célba.

Az idei Tour de Hongrie-n győztes Valter egészen az utolsó kilométerekig a legjobbak között tekert, ám végül egy perccel mögöttük ért célba a 60. helyen. A magyar kerekes az összetettben két helyet veszítve a 24. helyen áll.

„Brutális volt az elmúlt hét, és bár a keddi szakasz előzetesen lazának tűnt, közel 240 kilométerrel és 4000 méternyi szinttel sosem laza, szóval elfáradtam… Meg kell küzdenem ezzel az utolsó héttel, az biztos, de már csak öt szakasz van Milánóig!” – mondta a Nemzeti Sportnak Valter Attila.

GIRO D´ITALIA, 16. szakasz, Udine–San Daniele del Friuli, 229 km

1. Jan Tratnik (szlovén, Bahrain-McLaren) 6:04:36 óra

2. Ben O´Connor (ausztrál, NTT) 7 másodperc hátrány

3. Enrico Battaglin (olasz, Bahrain-McLaren) 1:14 perc hátrány

...60. Valter Attila (CCC) 13:54 p h.

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA

1. Almeida 65:45:08 óra

2. Kelderman 17 másodperc hátrány

3. Hindley 2:58 perc hátrány

...24. Valter 36:27 p h.

Az olasz körverseny hagyományosan az első az esztendő háromhetesei közül, idén viszont a koronavírus-járvány miatt októberben tartják, részben átfedésben a kedden rajtoló Vuelta a Espanával. Az eredeti tervek szerint májusban Budapest adott volna otthont az úgynevezett nagy rajtnak, a Grande Partenzának, és az első három szakaszt Magyarországon rendezték volna.

Szerdán a Bassano del Grappából induló 203 kilométer megtétele és hegyi befutó a Madonna di Campiglión vár a mezőnyre a 3497.9 kilométer össztávú 103. Giro d´Italián, amely vasárnap Milánóban zárul. (MTI/NSO)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Đoković menesztette horvát edzőjét - illusztráció
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:18 ]
Marozsán Fábián három játszmában legyőzte az ausztrál Alex de Minaurt a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyében, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A világranglistán 57. magyar remek szériában volt, és keddig szettet sem vesztett az amerikai Aleksandar Kovacevic, a hatodik helyen kiemelt dán Holger...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 7:46 ]
A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. A két csapat első egymás elleni találkozóján Szoboszlai Dominik szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel az 58. percben, a végeredményt pedig...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:38 ]
Minden jegy elkelt a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 19 órakor kezdődő, Koszovó elleni barátságos mérkőzésére. "Ahogy pénteken Törökországot, úgy kedden Koszovót is telt ház előtt fogadja a magyar csapat, miután minden belépő gazdára talált" - tájékoztatta az MTI-t Sipos...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 11:27 ]
Beolvasás folyamatban