Sport
Giro d´Italia: Hart nyerte a versenyt, Valter 27. összetettben

A brit Tao Geoghegan Hart nyerte meg a 103. Giro d´Italia országúti kerékpáros-körversenyt, míg a vasárnapi záró időfutam a szám világbajnoka, a negyedik etapgyőzelmét arató olasz Filippo Ganna sikerét hozta. Valter Attila pályafutása első háromhetesén a 27. helyen zárt összetettben.

Ez volt az első eset a háromhetes körversenyek történetében, hogy az összetett első két helyezettje azonos idővel vágott neki az utolsó szakasznak: 3345.2 kilométer megtétele után a rózsaszín trikós ausztrál Jai Hindley (Sunweb) és Tao Geoghegan Hart (Ineos Grenadiers) között az első két időfutamon mért 86 századmásodperc különbség rangsorolt előbbi javára. Így a 21. etap, a 15.7 kilométeres egyéni időfutam döntött a 103. Giro d´Italia győzteséről, a szakaszt Valter a 27. helyről várta, az összetett harmadik helyén álló holland Wilco Kelderman (Sunweb) hátránya másfél perc felett volt.

A 24 éves Hindley és a 25 esztendős Geoghegan Hart közül papíron utóbbi számított erősebbnek az időfutamban, és a gyors, néhány technikás kanyarral megspékelt pályán 39 másodperccel jobbnak is bizonyult riválisánál. Geoghegan Hart ezzel az első olyan Giro-győztes lett, aki csak a végső eredményhirdetésen ölthette magára a rózsaszín trikót, amely mellett a legjobb fiatal versenyzőnek járó fehér trikót is kiérdemelte. Az összetett második helyén Hindley, a harmadikon Kelderman végzett.

Valter Attila 49.797 kilométeres óránkénti átlagsebességgel a 41. időt tekerte, összetettben pedig a 27. helyen zárt. A CCC 22 éves magyar bringása élete első háromhetesén érte el a kiváló eredményt. Korábban egy magyar kerékpáros indult háromhetes körversenyen, a hétszeres Grand Tour-résztvevő Bodrogi László legjobb összetett eredménye a 2002-es Tour de France-on elért 62. pozíció volt.

„Őszintén szólva nagyon boldog vagyok, hogy véget ért a Giro d´Italia, mivel még soha életemben nem voltam ilyen fáradt. Nagyon nehéz három hét volt az első Grand Tour-versenyem. Igazi érzelmi hullámvasút, de nagyon örülök, hogy befejeztem. Továbbá a huszadik szakaszon mutatott teljesítményemnek is: nagy megkönnyebbülés volt a legjobb tízben megérkezni, nagyon sok önbizalmat adott, hogy le tudtam szakítani néhány összetett esélyest. Sokat tanultam magamról és a versenyzésről is, és azt hiszem, számomra most ez volt itt a legfontosabb” – idézi csapata, a CCC hivatalos honlapja Valter Attilát, aki a legjobb 25 éven aluliak különversenyében a 11. helyen zárt.

A hegyi pontversenyt és így a kék trikót a portugál Ruben Guerreiro (EF) nyerte meg, míg a sprinterek pontversenyében – a Tour de France-on a kategóriában ugyancsak második szlovák Peter Sagant megelőzve – a négy szakaszt megnyerő francia Arnaud Démare (Groupama-FDJ) érdemelte ki a ciklámen trikót. (MTI/NSO)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Látogatást tett ma Davor Štefanek, a Szerbiai Sportszövetség elnöke, olimpiai és világbajnok birkózó Magyarkanizsán. Az elnököt Fejsztámer Róbert, magyarkanizsai polgármester, Borsos Csaba Magyarkanizsa Község Sportszövetségének elnöke, valamint Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője...
2020. NOVEMBER 26.
[ 17:31 ]
A szerdán elhunyt Diego Maradona ravatalát Buenos Airesben az elnöki palotánál állították fel, a szurkolók itt búcsúzhatnak el tőle csütörtökön napközben – írja a Nemzeti Sport. A szurkolók hosszú sorokban érkeznek a ravatalhoz, legtöbben mezt, klubzászlót dobnak a koporsóra, s rendre skandálják a szerdán 60...
2020. NOVEMBER 26.
[ 15:06 ]
Háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el Argentínában Diego Maradona halála miatt. Buenos Aires utcáit elözönlötték az emberek, hogy kifejezzék az egykori világbajnok futballista iránt érzett szeretetüket. „Köszönjük Isten” – állt az egyik molinón. - Büszkék vagyunk Rád. Mindig is Te leszel a legnagyobb – üzente...
2020. NOVEMBER 26.
[ 14:33 ]
Beolvasás folyamatban