Sport
Női kézilabda vb-selejtező: Huszonhét gólos magyar siker az olaszok ellen
Betűméret:             

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott 46-19-re legyőzte pénteken Olaszországot a világbajnoki selejtező első, érdi mérkőzésén.

Az olaszok lemondtak pályaválasztói jogukról, ezért a vasárnap 13 órakor kezdődő visszavágót is az Érd Arénában rendezik. A párharc győztese kijut a spanyolországi tornára, amelynek december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.

Remek védekezéssel és gyors, pontos ellenakciókkal kezdtek a magyarok, így még két perc sem telt el, amikor már 4-0-ra vezettek. Ezután négy percig nem született újabb magyar gól, mert Monika Prünster egyre jobban védett. Elek Gábor szövetségi kapitány negyedóra elteltével a teljes kezdőcsapatát lecserélte, hogy mindenkinek lehetőséget adjon. A lendület nem tört meg, mert a vendégek ekkor még nem törekedtek a játék lassítására, így a különbség tovább nőtt, a 22. percben már tíz gól volt. Klujber Katrin vezérletével a hajrában is hatékonyan támadtak a magyarok, és a szünetben 23-10-re vezettek.

A játék képén és az eredmény alakulásán a második félidőben is meglátszott a két csapat közötti jelentős tudáskülönbség. Szikora Melinda védéseire alapozva a magyar válogatott a 41. percben már hússzal vezetett, majd az olaszok - a meccs során először és utoljára - sorozatban háromszor voltak eredményesek, a következő tíz percben viszont csak egy gólt lőttek.

Az 52. percben Kovács Anett bokasérülés miatt kivált a játékból, így hat góllal zárta a meccset. A vártnál is fölényesebb sikerhez Klujber Katrin tíz, Lukács Viktória hét góllal, Bíró Blanka kilenc, Szikora Melinda pedig nyolc védéssel járult hozzá.

Az idei lesz a 25. női világbajnokság, de az első, amelyen az 1997 óta megszokott 24 helyett immár 32 csapat vesz részt. A tornán összesen 16 európai válogatott szerepelhet. A házigazda spanyolok, a címvédő hollandok, továbbá a tavaly decemberi Európa-bajnokságon elődöntős horvátok, dánok, franciák és norvégok már tagjai a mezőnynek. Ázsiából hat, Afrikából négy, Dél- és Közép-Amerikából három, Észak-Amerikából és a Karibi-térségből egy, Óceániából pedig szintén egy csapat jut majd ki a tornára. A nemzetközi szövetség fenntart egy vagy két szabadkártyát, attól függően, hogy valamelyik óceániai válogatott az Ázsia-bajnokságról kvalifikál-e a világbajnokságra. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Đoković menesztette horvát edzőjét - illusztráció
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:18 ]
A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. A két csapat első egymás elleni találkozóján Szoboszlai Dominik szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel az 58. percben, a végeredményt pedig...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:38 ]
Minden jegy elkelt a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 19 órakor kezdődő, Koszovó elleni barátságos mérkőzésére. "Ahogy pénteken Törökországot, úgy kedden Koszovót is telt ház előtt fogadja a magyar csapat, miután minden belépő gazdára talált" - tájékoztatta az MTI-t Sipos...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 11:27 ]
Vesztegetés és kenőpénz elfogadása miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Csen Hszü-jüant, a kínai nemzeti futballszövetség korábbi vezetőjét - jelentette a kínai állami média kedden. Csent egy életre megfosztották politikai jogaitól, és minden személyes vagyonát elkobozzák - áll a közép-kínai...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 8:30 ]
Beolvasás folyamatban