Sport
Adminisztratív hiba miatt hazaküldtek hat lengyel úszót az olimpiáról

A Lengyel Olimpiai Bizottság (PZP) elnöke bocsánatkérésre kényszerült, miután adminisztratív hiba miatt az ország hat úszóját hazaküldték a pénteken kezdődő tokiói olimpiáról.

A lengyelek eredetileg 23 úszót neveztek, de 17 fősre csökkent a sportági küldöttségük, miután az utolsó pillanatban kiderült, hogy hatan nem feleltek meg a vizes sportokat tömörítő szövetség, a FINA kvalifikációs szabályainak.

Pawel Slominski, a PZP elnöke bocsánatot kért, hangsúlyozva, hogy teljesen megérti az érintett sportolók csalódottságát.

“Ennek a helyzetnek nem lett volna szabad előállnia. Teljesen érthető és jogos a versenyzők reakciója” – közölte a sportvezető.

Hozzátette: a hiba annak a törekvésnek a következménye, hogy a lehető legtöbb sportolót és edzőt akarták nevezni a játékokra.

A helyi média szerint a hat úszó Alicja Tchorz, Bartosz Piszczorowicz, Aleksandra Polanska, Mateusz Chowaniec, Dominika Kossakowska és Jan Holub. Tchorz, aki 2012-ban és 2016-ban is ott volt az ötkarikás mezőnyben, a közösségi oldalán fejezte ki dühét.

“Képzelje el mindenki, hogy öt évet áldoz az életéből azért, hogy rajthoz állhasson a világ legnagyobb sporteseményén. Aztán a végén jön a csalódás” – írta.
A SwimSwam szakporták szerint több lengyel úszó aláírt egy nyílt levelet, amelyben a PZP elnökségének lemondását követeli. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Magyar Repülő Korong Szövetség Disc Golf Bizottsága 2021 július 29-augusztus 1 között rendezi meg a Közép-európai Disc Golf Bajnokságot a Szarvasi Arborétum területén. A CEDGC hét közép-európai disc golfos ország (Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország) közös...
2021. JÚLIUS 27.
[ 15:07 ]
Rossz váltás miatt kizárták a 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltót a tokiói olimpia úszóversenyeinek keddi előfutamából. A Holló Balázs, Zombori Gábor, Kozma Dominik, Márton Richárd összetételű négyesből Kozma volt, aki 14 századmásodperccel korábban ugrott a medencébe. (MTI)
2021. JÚLIUS 27.
[ 13:56 ]
A magyar férfi vízilabda-válogatott 16-11-re nyert Japán ellen második csoportmérkőzésén a tokiói olimpián. Az egy győzelemmel és egy vereséggel álló magyar csapat legközelebb csütörtökön ugrik vízbe, akkor a dél-afrikaiak ellen. Férfi vízilabdatorna, A csoport, 2. forduló: Magyarország-Japán 16-11 (4-3, 4-5,...
2021. JÚLIUS 27.
[ 13:02 ]
Beolvasás folyamatban