Sport
Magyar versenyző sikere a sakkozók szupertornáján

Rapport Richárd akárcsak az első, a hatodik fordulóban is legyőzte a norvég Aryan Tarit a sakkozók stavangeri szuperversenyén – jelentette az MTI.

A világ közvetlen élmezőnyéből hat játékost felvonultató tornán a magyar nagymester a világos bábukat vezetve nagy csatában gyűjtötte be a teljes pontot a korábbi junior-világbajnokkal szemben.

A torna pontozása eltér a szokásostól, mert mint a futballban, a győztes három ponttal gazdagodik.

A Belgrádban élő magyar nagymester 12,5 pontjával magabiztosan áll az élen, három ponttal megelőzve a világbajnoki döntőre készülő orosz Jan Nyepomnyascsijt.

A világbajnoki címvédő norvég Magnus Carlsen 9 pontjával a harmadik.

Ez a verseny abban is eltér a szokásostól, hogy ha döntetlenre végeznek, akkor egy olyan villámjátszma következik, amiben a világos 10 percet kap, a rivális csak hetet, de az újabb döntetlen a sötét győzelmét jelenti. A villámparti győztesének másfél pont jár, a vesztes egyet kap.

A péntekig tartó szuperversenyen mindenki kétszer találkozik mindenkivel, és a tíz forduló alapján hirdetnek végeredményt. Rapport kedden délután, a hetedik körben az orosz Szergej Karjakin ellen ül asztalhoz.

Rapportnak a hátralévő négy fordulóban még egy pont kell a hagyományos rendszer szerint, hogy megjavítsa Lékó Péter korábbi rekordját, és átjusson a 2763 Élő-pontos határon. Lékó még 2005-ben érte el ezt a pontszámot. Formáját látva erre minden esélye megvan, és arra is, hogy ott legyen az októberben kiadott friss világranglistán a világ tíz legjobb sakkozója között.

  • Az állás: Rapport 12,5 pont, Nyepomnyascsij 9,5, Carlsen 9, Karjakin 8,5, Firouzja 6, Tari 3
  • A hagyományos pontozás szerinti állás: Rapport 4,5 pont, Nyepomnyascsij 3,5, Carlsen és Karjakin 3-3, Firouzja 2.5, Tari 1,5
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dagad a botrány, amelynek a középpontjában egy osztrák sportmászó hölgy, egész pontosan a feneke áll. Történt, hogy a sportág moszkvai világbajnokságának közvetítése során a kamera túl hosszan időzött el Johanna Färber hátsóján, ráadásul hasonló eset előfordult már az innsbrucki világkupán. A nemzetközi...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 20:00 ]
Robert Lewandowski, a Bayern München lengyel csatára átvette a 2020-21-es futballidény legjobb európai gólszerzőjét illető Aranycipőt. A 33 esztendős Lewandowski 41 góllal zárta a német bajnokság elmúlt szezonját. Mögötte második helyen a hatszoros győztes Lionel Messi végzett, az FC Barcelona játékosaként az...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 19:48 ]
A zárt kapus mérkőzés borítékolható volt, de a pénzbüntetés is elég súlyos. A magyar válogatott szeptember másodikán 4–0-ra kikapott az Eb-ezüstérmes Angliától a Puskás Arénában világbajnoki selejtezőn. A találkozót követően az angol játékosok rasszista megnyilvánulásokra panaszkodtak, a nemzetközi szövetség...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 19:41 ]
Beolvasás folyamatban