Sport
Kajak-kenu vb: Aranyérmes a magyar férfi kajak kettes 500 méteren
Betűméret:             

A magyar versenyzők hat érmet, egy-egy aranyat és ezüstöt, valamint négy bronzot szereztek a helyi idő szerint vasárnap délelőtti döntőkben a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokságon.

Nádas Bence és Kopasz Bálint nagyszerű győzelmet aratott a régi-új olimpiai számban, K-2 500 méteren, a pályafutása első felnőtt vb-jén szereplő Rendessy Eszter pedig második lett kajak egyes 1000 méteren. Lucz Anna és Csizmadia Kolos egyformán bronzérmesként zárt K-1 200 méteren és a Noé Bálint, Kulifai Tamás kajakos duó is megismételte egy évvel ezelőtti harmadik helyét 1000 méteren.

Balla Virág előbb 500 egyesben negyedikként ért célba, majd az 500-as négyes tagjaként - Bragato Giadával, Takács Kincsővel és Nagy Biankával - bronzérmet szerzett.

A férfi kenusoknál a Zombori Dominik, Koczkás Dávid, Slihoczki Ádám, Kollár Kristóf összeállítású négyes a negyedik helyen végzett az öt hajót felvonultató 500 méteres döntőben, míg a Kiss Balázs, Hodován Dávid kettős hetedik lett 1000 méteren.

A vegyes párosok 500 méteres versenyében a Fejes Dániel, Gönczöl Laura kenus duó és a Kurucz Levente, Gazsó Alida Dóra kajak kettes is a hatodik helyen zárt.

A vb a magyar idő szerint 19.40 órakor rajtoló 5000 méteres döntőkkel zárul, az utolsó futamot 21.30 órakor indítják. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Đoković menesztette horvát edzőjét - illusztráció
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:18 ]
Minden jegy elkelt a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 19 órakor kezdődő, Koszovó elleni barátságos mérkőzésére. "Ahogy pénteken Törökországot, úgy kedden Koszovót is telt ház előtt fogadja a magyar csapat, miután minden belépő gazdára talált" - tájékoztatta az MTI-t Sipos...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 11:27 ]
Vesztegetés és kenőpénz elfogadása miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Csen Hszü-jüant, a kínai nemzeti futballszövetség korábbi vezetőjét - jelentette a kínai állami média kedden. Csent egy életre megfosztották politikai jogaitól, és minden személyes vagyonát elkobozzák - áll a közép-kínai...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 8:30 ]
Dárdai Márton, aki pénteken este, a törökök ellen 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen debütált a labdarúgó-válogatottban, azt mondta, egyedül hozta meg a döntést arról, hogy a magyar nemzeti csapatban szeretne szerepelni. Az M4 Sportnak adott interjúban a játékos, aki a német másodosztályban, az édesapja, a...
2024. MÁRCIUS 25.
[ 11:04 ]
Beolvasás folyamatban