Sport
A magyar női és férfi asztalitenisz-válogatott is ott lesz a csapat-vb-n
Betűméret:             

A koronavírus jelentette nehézségek miatt az osztrák férfi és női válogatott nem vesz részt a kínai Csengtuban jövő pénteken kezdődő asztalitenisz csapat-világbajnokságon.

Wolfgang Gotschke, az osztrák sportági szövetség elnöke a szervezet közleményében úgy fogalmazott: "Túl nagy a rizikó, ugyanis nem tudjuk, hogy ha esetleg egy játékos megfertőződik, hogyan tud hazajutni Kínából. Erre nem kínálnak megoldást a rendezők."

A szövetség szerint az orvosi követelmények is túl nagy gondot jelentenek.

"Ahhoz, hogy vízumot kapjunk, a harmadik vagy negyedik oltás megléte szükséges, és ezt kulcsjátékosaink egy része nem tudja felmutatni. Emiatt le kell mondanunk az indulásról." - mondta Stefan Fegerl sportigazgató.

Az előző csapat-vb-n, 2018-ban mindkét osztrák válogatott negyeddöntőt játszhatott.

A többször is elhalasztott csengtui vb-n magyar részről a női és a férfi csapat is indul. A férfiak eredetileg nem kerültek be a negyven résztvevő ország közé, de – ahogy Lajtai Kristóf, a hazai szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta – a sok visszalépés miatt végül mégis ott lehet a vb-n.

Muskó Péter, a magyar férfi csapat szövetségi kapitánya már kijelölte a világbajnokságon résztvevő csapatot, így Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Lakatos Tamás utazik Kínába.

A nőknél nem volt kérdés, hogy az együttes befér a 40 válogatottat számláló mezőnybe, így Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány irányításával már hetek óta erre az eseményre készülnek a keret tagjai. Meglepetésre nem tart a csapattal Póta Georgina, aki a kapitánnyal egyeztetve családi okok miatt nem vállalta a szereplést, azaz hosszú idő után az első számú női játékos nélkül szerepel világbajnokságon a válogatott, amely így Madarász Dóra, Hartbrich Leonie, Nagyváradi Mercédesz, Dari Helga négyessel vág neki az esztendő egyik kiemelkedő eseményének.

A Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség hivatalos honlapja szerint Szerbiából sem a női, sem a férfi csapat nem utazik Kínába. (MTI, NSO)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elhunyt a Temerin kézilabdázója - illusztráció
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 10:40 ]
A magyar labdarúgó-válogatott egygólos győzelmet aratott a németek vendégeként Lipcsében a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, sikerével pedig biztosan a sorozat élvonalában marad. A Kerkez Milos személyében újoncot avató magyarok a csapatkapitány Szalai Ádám csodálatos, sarokkal szerzett góljával kerültek előnybe...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 22:57 ]
A koraesti órákban a zentaiak a város szívében lévő parkban köszöntötték az év legsikeresebb sportolóit: Világos Adriana világbajnok gerelyhajítót, Gere Katalint, a kategóriájában a világ hatodik legjobb kajakozóját, Nemes Máté kötöttfogású birkózó világbajnokot és Marko Subotić kajakozót. Az élsportolókat az...
2022. SZEPTEMBER 23.
[ 22:12 ]
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott számára a cél ugyanaz lesz pénteken a németek elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen, mint bármelyik másikon, azaz büszkén lejönni a pályáról. "A cél mindig ugyanaz, mindent megtenni azért, hogy a szurkolóink boldogok és büszkék legyenek. Ha...
2022. SZEPTEMBER 22.
[ 20:22 ]
Beolvasás folyamatban