Sport
Vb-2022: Marokkó és Horvátország továbbjutott, Belgium és Kanada kiesett
Betűméret:             

Horvátország gól nélküli döntetlent játszott Belgiummal a katari labdarúgó-világbajnokság F-csoportjának harmadik körében, míg a kvartett másik mérkőzésén Marokkó 2–1-re legyőzte Kanadát, így a horvátok csoportmásodikként jutottak be a nyolcaddöntőbe, míg a belgák kiestek.

A legutóbbi világbajnokság ezüstérmese és bronzérmese csapott össze egymással az F jelű kvartett harmadik körének rangadóján. A csoportkör előtt a legtöbben úgy sejtették, ez a meccs már csak a csoportelsőségről dönt, de Marokkó parádés szereplése miatt nem erről, a továbbjutásról volt szó. A horvátok gyenge kezdés után a második meccsüket már simán megnyerték, míg a belgák két pocsék mérkőzésük ellenére is gyűjtöttek három pontot, de itt mindenképpen győzelemre volt szükségük.

Ennek ellenére már tíz másodperc után kis híján hátrányba kerültek a belgák, majd Luka Modric révén az 5. percben ismét veszélyeztettek a horvátok. Belgium ezt követően kezdte összekapni magát, s a következő negyedórát megnyomta, de Mertens jócskán fölé lőtt ziccerén kívül nem jutott sokra, a félidő vége pedig ismét a horvátoké volt. Modričék egyébiránt büntetőhöz is juthattak volna az első játékrész elején, de azt egy nem sokon múló les miatt visszavonta Anthony Taylor játékvezető (a mérkőzésen egyébként a nagykárolyi Kovács István volt a negyedik játékvezető).

A szünetben beállt a belgáknál Romelu Lukaku, aki egyből helyzettel nyitott, majd szűk négy perc múlva Mateo Kovacic veszélyeztetett közelről a túloldalon – már ekkor úgy tűnt, legalább kétszer jobb félidőnk lesz, mint az első volt. A horvátok ekkor megérezték a „vérszagot”, felpörgették a tempót, s sorra dolgozták ki a minőségi lövőhelyzeteket – Courtois Modric és Kovacic lövéseinél is nagyot védett.

Ekkor jöhetett volna a fordulat a meccsben, ugyanis Kevin De Bruyne zseniális passza után Yannick Carrasco került jó helyzetbe, de a kapusba lőtt, onnan pedig Romelu Lukaku elé pattant a labda, aki jó helyzetben csak a kapufát találta el. Az Inter sztárja két perccel később fejjel juttathatta volna előnyhöz a belgákat, de ezt a lehetőségét is kihagyta.

Az adok-kapok ezt követően is folytatódott, mindkét csapat hatalmas helyzeteket, lehetőségeket puskázott el, miközben Marokkó 2–1-re vezetett Kanada ellen, így a belgáknak egyértelműen a győzelem kellett a továbbjutáshoz – a csoportelsőséghez a horvátoknak is, viszont a vereség már a kiesést jelentette volna…

Az utolsó percekben így természetesen belga fölényt láthattunk, majd a 90. percben jött a meccs legnagyobb ziccere, ami nem meglepő módon Lukaku előtt adódott, de ő a kapu torkából, mellel nem tudott a kapuba továbbítani… Belgium így 4 ponttal kiesett az F-csoportból. Horvátország csoportmásodikként jutott tovább, ellenfele az E-csoport győztese lesz.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Đoković menesztette horvát edzőjét - illusztráció
2024. MÁRCIUS 27.
[ 20:18 ]
Marozsán Fábián három játszmában legyőzte az ausztrál Alex de Minaurt a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna férfi versenyében, ezzel bejutott a negyeddöntőbe. A világranglistán 57. magyar remek szériában volt, és keddig szettet sem vesztett az amerikai Aleksandar Kovacevic, a hatodik helyen kiemelt dán Holger...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 7:46 ]
A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen. A két csapat első egymás elleni találkozóján Szoboszlai Dominik szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel az 58. percben, a végeredményt pedig...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 21:38 ]
Minden jegy elkelt a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 19 órakor kezdődő, Koszovó elleni barátságos mérkőzésére. "Ahogy pénteken Törökországot, úgy kedden Koszovót is telt ház előtt fogadja a magyar csapat, miután minden belépő gazdára talált" - tájékoztatta az MTI-t Sipos...
2024. MÁRCIUS 26.
[ 11:27 ]
Beolvasás folyamatban