Sport
Szombaton 11. Vajdasági Vágta 
Betűméret:             

Szombaton Szabadkán szervezik meg a 11. Vajdasági Vágtát, amelyen 13 felnőtt lovas és 7 kishuszár vesz részt. A versenyt, amely a budapesti Nemzeti Vágta előfutama, idén is kísérőrendezvényekkel teszik színes, családi programmá. A szervezők sajtótájékoztatón ismertették a programot.

A XI. Vajdasági Vágtára 20 lovas nevezett be lovával a következő települések képviseletében: Cékus Árpád - Déva Szándék (Kishegyes), Cékus Noémi - My Boy Lakáj (Szabadka), Homolya Ivett - Liktor Crown (Tornyos), Kisutcai Miklós - Linda Oaks (Zobnatica), Zboray Viktória - London (Adorján), Kelemen István - Titán (Magyarkanizsa), Földes Luca - Fantázia (Temerin), Remete Tamara - Fitka P.Z. (Zenta), Balaton Dóra - Luszi (Bajsa), Fekecs Árpád - Argó (Csantavér), Papp Géza - Linda (Óbecse), Rostás Zsolt - Barbarossa BG Rózi (Bácskossuthfalva) és Koncz Dorottya - Modiano (Bácsfeketehegy).

A XI. Vajdasági Vágtára benevezett kishuszárok és lovaik: Mátyus Ivett - Juka (Zombor), Sinkovics Rebeka - Dandi (Csantavér), Csörgő Lili - Bohóc (Kishegyes), Kalapáti Lúcia - Maja (Oromhegyes), Vajda Balázs - Félix Fantázia (Orom), Vajda Anna - Jade (Péterréve) és Fodor Tamás - Tornádó (Magyarkanizsa).

Bunford Tivadar, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány igazgatója ismertette a programot. Az ünnepélyes megnyitó pontban délben lesz a szabadkai lóversenypályán, majd a futamok 13 órakor kezdődnek 15 perces időközökkel. A kishuszárok először 14 órakor lépnek a közönség elé. Az Imperial Lovasklub díjlovagló bemutatója 14.30-kor kezdődik. Az I. Ügetőfutamot 14.45-től indítják. 15.25-kor kezdődik a szabadkai Crystal Dance Studio Majorette Egyesület bemutatója, utána ismét ügetőfutamok. 17.20-től díjugrató lovasbemutató.

Elsőként 18.15-től a kishuszárvágta döntőjét rendezik, majd 18.30-tól a XI. Vajdasági Vágta döntőjét. Utána átadják a díjakat.

A versenyt követően 19 órától a Budapesti Operettszínház művészeinek koncertjét élvezheti a közönség.

A futamok között lesz főzőverseny, amelyen csikóstokány készítésében versengenek a csapatok, kézműves kirakodóvásár, illetve mazsorettbemutató is.

A szabadkai versenyen dől majd el, hogy kik képviselhetik a Délvidéket a budapesti Nemzeti Vágtán. Pál Károly szervező reményét fejezte ki, hogy miután a felnőttek közül négy vajdasági lovas már megnyerte a versenyt, a kishuszárok is sikeresek lesznek, hisz ők is lovagoltak már a döntőben.

Námesztovszky Kornélia szervező a kézműves vásárról elmondta, hogy húsz árus jelezte érkezését, akik minőségi termékeket kínálnak majd a látogatóknak.

A rendezvény házigazdája idén is a szabadkai Bácska Lovas Klub. A szervezők a Vajdasági Magyar Szövetség, a Háló Vajdasági Fejlesztési Alapítvány és a budapesti Lovas Show Kft. A rendezvény fővédnöke Pásztor István, a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke.

Németh Ernő
Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Világos Adriana topolyai klubhoz igazolt - illusztráció
2024. ÁPRILIS 15.
[ 19:19 ]
A világranglista első és második helyezettje, azaz Novak Đoković és Jannik Sinner sem jutott be a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna döntőjébe. A 24-szeres Grand Slam-bajnok Đoković a szombati elődöntőben 2 óra 16 perces csatában maradt alul a norvég Casper Ruuddal szemben. Mindketten négyszer vették el a másik...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 11:49 ]
A világelső Novak Đoković nem jutott be a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna döntőjébe, miután a szombati elődöntőben 2 óra 16 perces csatában maradt alul a norvég Casper Ruuddel szemben. Mindketten négyszer vették el a másik adogatását, és a hercegségben kétszeres győztes Đoković végül egy kettős...
2024. ÁPRILIS 13.
[ 22:02 ]
Kizárta a román tornaszövetség (FRG) a korosztályos tornaválogatottból azt a három sportolót, akik magyarsága miatt megalázták és súlyosan bántalmazták 15 éves társukat a válogatott resicabányai edzőtáborában - tudatta az esetet korábban leleplező ProSport című lap pénteken. A lugosi magyar fiú bántalmazói nem...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban