Sport
Marco Rossi szerint szenvedős volt a Koszovó elleni mecs
Tizennégy mérkőzés óta veretlen a fociválogatott, Marco Rossi csapata eddig optimálisan készül az Eb-re.
Betűméret:             

„Négy hónap után találkoztunk újra a kerettel, ez elég sajátságos helyzet, mert közben nincs összetartás. Akik nem kezdtek eddig, azokat ezen a második meccsen tesztelni és látni akartam a jó fizikai adottságokkal rendelkező Koszovó ellen. Ráadásul Sallai Roland és Kerkez Milos szereplését kisebb sérülés miatt ugyanúgy nem kockáztattuk meg, ahogy Willi Orbánét sem. Így hét helyen változtattam, ilyenkor nem működnek úgy az automatizmusok” – értékelte az MTI érdeklődésére az első félidei gyengébb játékot a szakvezető.

Rossi elismerte, szenvedős volt ez a mérkőzés, így bár régen veszítette el a türelmét, most mégis kijött a sodrából.

Sallai és Kerkez csak elővigyázatosságból maradt ki, ha ez az Eb első meccse lett volna, mindkettő játszik. Ennyi különbség feltétlen van tét- és barátságos mérkőzés között.

Azt viszont hangsúlyozta Rossi, hogy még a mostani játék fényében is egyértelmű a válogatott fejlődése, mert ő azért emlékszik arra, hogyan futballozott a nemzeti együttes 2020 előtt.

Emlékeztetett arra is, hogy 2022 óta mindössze háromszor szenvedett vereséget a válogatott, amelynek veretlensége immár 14 mérkőzés óta tart.

Ha valaki azt gondolja, kilencven percig dominálnia kell a magyar válogatottnak, az el van tájolódva. Az nem reális várakozás, hogy az elsőtől az utolsó percig diktáljuk a tempót. Ma sem loptunk meg senkit, még ha nem is lőttünk kapura az első félidőben – fogalmazott Rossi, aki a 61. mérkőzésével utolérte Mészöly Kálmánt a szövetségi kapitányok rangsorának harmadik helyén.

„Az egyetlen, amit szeretnék, sőt, amit nagyon akarok, az az, hogy elhivatottak legyünk abban, hogy kapura lőjünk. Néha úgy tűnt, hogy a labdával akarunk itt besétálni a kapuba. Hogy ha odaérsz 15-20 méterre a kapuval szemben, és vannak olyan játékosok, akik nagyon jól lőnek, akkor miért nem lőnek? Ebben muszáj fejlődniük.”

Az 59 éves szakember a hajrában újoncot avatott Mocsi Attila személyében. Megfogalmazása szerint díjazni akarta a kitartását, mert már többször a keret tagja volt a védő, ahogy Szalai Gábor is. Reményei szerint a jövőben utóbbi is lehetőséget kaphat.

Az egyes játékosok értékelésében dicsérte Szalai Attilát, aki meglátása szerint „remekül fedezte” a rivális hórihorgas csatárát, illetve a szünetben becserélt Schäfer Andrást is, akire már 17 évesen felfigyelt az MTK-ban, amikor még „messze volt a válogatottól”. Az Union Berlin középpályását jó hozzáállása és az öltözőre gyakorolt jó hatása miatt méltatta.

Gazdagtól viszont többet várok, ezt nem fogom szépíteni. Kapott játékperceket már korábban is. A klubjában más szerepben játszik, most azt kértük tőle, mélységből támadjon többet, de nem igazán sikerült

– mondta a philadelphiai támadóról Rossi, aki a Budapest Honvédnál már volt edzője a kispesti nevelésű futballistának.

Rossi az Eb-keretet illetően úgy fogalmazott, bár minden pozíció esetében olyan konkurenciaharc lenne, mint a kapusposzton Gulácsi Péter és Dibusz Dénes között, azonban Sallai Rolandot és Szoboszlai Dominikot név szerint is megemlítette, mint akiket nem tudna hasonló kvalitású játékossal pótolni.

Legközelebb június 4-én az írek vendégeként lép pályára a válogatott a dublini Aviva Stadionban.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Világos Adriana topolyai klubhoz igazolt - illusztráció
2024. ÁPRILIS 15.
[ 19:19 ]
A világranglista első és második helyezettje, azaz Novak Đoković és Jannik Sinner sem jutott be a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna döntőjébe. A 24-szeres Grand Slam-bajnok Đoković a szombati elődöntőben 2 óra 16 perces csatában maradt alul a norvég Casper Ruuddal szemben. Mindketten négyszer vették el a másik...
2024. ÁPRILIS 14.
[ 11:49 ]
A világelső Novak Đoković nem jutott be a monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna döntőjébe, miután a szombati elődöntőben 2 óra 16 perces csatában maradt alul a norvég Casper Ruuddel szemben. Mindketten négyszer vették el a másik adogatását, és a hercegségben kétszeres győztes Đoković végül egy kettős...
2024. ÁPRILIS 13.
[ 22:02 ]
Kizárta a román tornaszövetség (FRG) a korosztályos tornaválogatottból azt a három sportolót, akik magyarsága miatt megalázták és súlyosan bántalmazták 15 éves társukat a válogatott resicabányai edzőtáborában - tudatta az esetet korábban leleplező ProSport című lap pénteken. A lugosi magyar fiú bántalmazói nem...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 22:04 ]
Beolvasás folyamatban