Sport
Magyarország továbbra is kész biztosítani a hazai pályát a belarusz csapatok számára is
Betűméret:             

Magyarország szükség esetén a következő szezon során is készen áll biztosítani a hazai pályát a belarusz csapatok számára, csakúgy mint tette ezt Izrael és Ukrajna esetében - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Minszkben.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a belarusz kollégájával, Szergej Alejnyikkel közös sajtótájékoztatóján közölte, hogy Izrael labdarúgó-válogatottja, illetve Ukrajna kézilabda-válogatottja mellett Belarusz labdarúgó-válogatottja is Magyarországon játszotta az elmúlt időszakban négyszer is az Európa-bajnoki selejtezőit, valamint a belarusz klubcsapatok is nyolc európai kupamérkőzésen vettek részt hazánkban.

"És szeretném jelezni azt, kedves miniszter úr, hogy Magyarország készen áll a hazai pálya biztosítására a belarusz csapatoknak az előttünk álló szezonban is" - mondta.

"Amennyiben a belarusz labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában vagy a világbajnoki selejtezőkön továbbra is a hazai pálya használatának korlátozása alatt áll, akkor Magyarországon szívesen fogadjuk a belarusz válogatott hazai mérkőzéseit. És ugyanígy, a belarusz klubcsapatok európai kupákban való fellépései esetében is biztosítjuk természetesen a hazai pálya használatának lehetőségét" - húzta alá.

"Sok szép stadionunk van, sokat fektettünk a sportinfrastruktúrába, szívesen mutatjuk meg a világon mindenkinek" - tette hozzá.

Szijjártó Péter emlékeztetett, hogy nemrég volt negyven éve annak, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság "szégyenteljes módon" csatlakozott a Szovjet Olimpiai Bizottság döntéséhez, s nem engedték a magyar sportolók részvételét a Los Angeles-i ötkarikás játékokon 1984-ben.

"Sok tucatnyi, több száz magyar sportoló veszítette el a lehetőségét annak, hogy az addig befektetett évek munkájának meglegyen a gyümölcse" - idézte fel.

"Éppen ezért mi, magyarok, minden létező módon ellenezzük a geopolitika és a sport összekeverését. És ellenezzük azt, hogy politikai tényezők döntsenek arról, ki vehet részt az olimpián és ki nem" - szögezte le.

A miniszter ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy a nemzetközi sportversenyeken való részvételt kizárólag az adott sportoló teljesítménye határozhatja meg.

"Ellenezzük a sportolók megalázását a semleges színekkel. Ellenezzük azt is, hogy sportolókkal politikai nyilatkozatokat tetessenek" - fogalmazott. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A TSC Akadémián fogadták Világos Adrianát, aki országos csúccsal, 64 méter 42 centiméterrel ezüstérmet szerzett a római atlétikai Európa-bajnokságon, és egyben az olimpiai normát is megdobta. Világos Adrianát, valamint édesanyját és egyben edzőjét, Világos Györgyit a klub, valamint a topolyai és a kishegyesi...
2024. JÚNIUS 14.
[ 13:40 ]
A pénteken rajtoló Európa-bajnokságon újításra készül az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA), a játékvezetők a torna alatt a közönségnek is megindokolják majd azokat az ítéleteket, amelyeket a videóbíró (VAR) segítségével hoztak meg. Az újítást Roberto Rosetti, az UEFA játékvezetői részlegének vezetője...
2024. JÚNIUS 14.
[ 6:09 ]
Betlehem Dávid aranyérmet nyert csütörtökön a nyílt vízi úszók 5 kilométeres versenyében a belgrádi Európa-bajnokságon. A versenyen óriásit hajrázó sportoló pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el. Az eredményhirdetés és az aranyérem átvétele után a fiatal úszó lehunyt szemekkel énekelte a Himnuszt.
2024. JÚNIUS 13.
[ 15:21 ]
Beolvasás folyamatban