Szerbia
Közvélemény-kutatás: A szavazók 42,1 százaléka a haladókat támogatja

A Szerb Haladó Párt (SNS) az előttünk álló rendkívüli parlamenti választáson a polgárok 42,1 százalékának támogatására számíthat, derült ki a Faktor plus ügynökség legutóbbi felmérésének adataiból.

A közvélemény-kutatás eredményei szerint, amelyeket az Informer és a Politika napilapok közöltek, a Demokrata Párt (DS) 13,9 százalékos, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) pedig 10,5 százalékos támogatottságra számíthat.

Negyedik Vojislav Koštunica pártja, a Szerbiai Demokrata Párt (DSS) 6,8 százalékkal, a Čedomir Jovanović vezette Liberális Demokrata Párt (LDP) pedig éppen a parlamentbe jutás küszöbén áll 5 százalékos támogatottsággal.

A Faktor plus adatai szerint a parlamenti küszöb alatt teljesítene a Szerbiai Egyesült Régiók (URS) 2,8 százalékkal, a Szerbiai Egyesült Nyugdíjas Párt (PUPS) 1,8 százalékkal, a Szerbiai Szociáldemokrata Párt (SDPS) 2,5 százalékkal, a Szerb Radikális Párt (SRS) 2,4 százalékkal, valamint a Dveri a szavazatok 1,9 százalékával.

A Politika kifejti, a közvélemény-kutatás eredménye is azt bizonyítja, hogy magas a haladók támogatottsága, s a többi párt értékelését tekintve csak valamilyen csoda folytán előzhetnék meg az SNS-t.

Vladimir Pejić, a Faktor plus igazgatója leszögezte, minden választás alkalmával van bizonytalanság, ezúttal pedig az a kérdés, hogy a haladók képesek lesznek-e egyedül kormányt alakítani csak kisebb koalíciós partnerek segítségével.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dačić cáfolta, hogy az ellenzékhez csatlakozást latolgatja a pártja - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:58 ]
Vučić: Nem érdekelnek a tüntetések - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 9:51 ]
Egy 40 éves afgán férfi, aki három éve tartózkodik Szerbiában, lett az első menekült vállalkozó az országban, tájékoztatott a menekülteket segítő központ. A férfi hét nyelven beszél, s vállalkozása fordítói szolgáltatást nyújt. A menekülteket segítő központ jogászainak segítségével kapta meg a menedékjogot,...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 20:39 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök elégedett a müncheni útjával, ahol az 55. Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián vett részt. Megjegyezte, különösen elégedett a német képviselőkkel folytatott tárgyalásaival. Vučić látogatását az Atlanti Tanács képviselőivel való egyeztetéssel zárta. A tanács a NATO-t támogató...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 17:31 ]
Szombat este is folytatódtak az ellenzék és az elégedetlen polgárok tüntetései Belgrádban és más városokban. A fő követelés, hogy távozzon a jelenlegi hatalom, de rendre felmerülnek helyi problémák is. Belgrádban a Szövetség Szerbiáért tagjai aláírták a szerződést a néppel, amely az ellenzék hatalomra...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 8:54 ]
Beolvasás folyamatban