Szerbia
A minisztérium a maga részéről befejezettnek tekinti a tárgyalásokat

Az oktatási minisztérium nem kívánja folytatni a tárgyalásokat a szakszervezetekkel a sztrájk feltételeiről, tájékoztatott ma a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezete.

A közleményben arról írnak, hogy ma az oktatási minisztérium és a még mindig sztrájkoló két reprezentatív szakszervezet, a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezete és a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója közötti tárgyaláson mindenki részt vett, kivéve az oktatási minisztert.

A szakszervezet úgy véli, ez a tény arról árulkodik, hogy a mai találkozó ilyen menete előre eltervezett volt, hogy az oktatási minisztérium időt nyerjen, mert a minisztérium egyszerűen nem kívánja folytatni a tárgyalásokat a szakszervezetekkel a sztrájkot illetően.

A szakszervezet szerint nyilvánvaló az oktatási minisztérium szándéka, hogy semmit nem nyújt a másik félnek, s bármilyen módon előidézi a sztrájk megszüntetését a hétszáz szerbiai iskolában.

A két szakszervezet képviselői ma új, konstruktív javaslatokkal álltak elő, hangsúlyozzák a közleményben.

A szakszervezetek azt követelték, hogy határozzák meg a tanügyi dolgozók anyagi támogatását abban az esetben, ha idén nem teljesülnek a szerb kormány tervei a fizetési osztályokkal kapcsolatban, valamint, hogy a már hatályban lévő külön kollektív szerződés ezen két szakszervezet tagjaira is vonatkozzon.

Közel hétszáz szerbiai iskolában van sztrájk, s a két szakszervezet vezetésének a megállapodás esetleges aláírásáról szóló minden további döntése a községi szakszervezetek és a tagok álláspontjától és döntésétől függ majd, írják a közleményben. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Minden eddigi napi rekord megdőlt Szerbiában az elmúlt 24 órában. A szombat délután közölt hivatalos adatok szerint 61 újabb áldozata van Szerbiában a koronovírus-járványnak, ezzel a covid-betegségben elhunytak száma 1484-re emelkedett, közölte a szerbiai egészségügyi minisztérium. Tegnap óta 18.592 személyt...
2020. NOVEMBER 28.
[ 15:27 ]
Szerbiában nagyon komoly a koronavírus-helyzet, s az ország az elmúlt hét napban a százezer főre jutó új fertőzöttek száma tekintetében a három vezető ország között van, figyelmeztetett Marijan Ivanuša, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerbiai igazgatója. A hatályos intézkedések részben megtették a magukét, de...
2020. NOVEMBER 27.
[ 17:27 ]
Ma jegyzik a koronavírus-fertőzés eddigi legtöbb halálos áldozatát Szerbiában, ugyanis az elmúlt 24 órában 57 személy vesztette el a küzdelmet a betegséggel szemben. Újabb 7780 polgár betegedett meg. Tegnap óta 22 404 személyt teszteltek le koronavírusra, 7780 minta lett pozitív. Kórházban 6901 fertőzöttet ápolnak,...
2020. NOVEMBER 27.
[ 16:13 ]
Beolvasás folyamatban