Szerbia
A minisztérium a maga részéről befejezettnek tekinti a tárgyalásokat
Betűméret:             

Az oktatási minisztérium nem kívánja folytatni a tárgyalásokat a szakszervezetekkel a sztrájk feltételeiről, tájékoztatott ma a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezete.

A közleményben arról írnak, hogy ma az oktatási minisztérium és a még mindig sztrájkoló két reprezentatív szakszervezet, a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezete és a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója közötti tárgyaláson mindenki részt vett, kivéve az oktatási minisztert.

A szakszervezet úgy véli, ez a tény arról árulkodik, hogy a mai találkozó ilyen menete előre eltervezett volt, hogy az oktatási minisztérium időt nyerjen, mert a minisztérium egyszerűen nem kívánja folytatni a tárgyalásokat a szakszervezetekkel a sztrájkot illetően.

A szakszervezet szerint nyilvánvaló az oktatási minisztérium szándéka, hogy semmit nem nyújt a másik félnek, s bármilyen módon előidézi a sztrájk megszüntetését a hétszáz szerbiai iskolában.

A két szakszervezet képviselői ma új, konstruktív javaslatokkal álltak elő, hangsúlyozzák a közleményben.

A szakszervezetek azt követelték, hogy határozzák meg a tanügyi dolgozók anyagi támogatását abban az esetben, ha idén nem teljesülnek a szerb kormány tervei a fizetési osztályokkal kapcsolatban, valamint, hogy a már hatályban lévő külön kollektív szerződés ezen két szakszervezet tagjaira is vonatkozzon.

Közel hétszáz szerbiai iskolában van sztrájk, s a két szakszervezet vezetésének a megállapodás esetleges aláírásáról szóló minden további döntése a községi szakszervezetek és a tagok álláspontjától és döntésétől függ majd, írják a közleményben. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vasárnap Belgrádban 76 éves korában váratlanul elhunyt Srbijanka Turajlić, a Belgrádi Egyetem Villamosmérnöki Karának nyugalmazott egyetemi docense, emberi jogi aktivista. A kilencvenes évek végén az Otpor aktív tagja, majd a Szabad Polgárok Mozgalom egyik alapítója volt. 2001 és 2004 között az Oktatási és...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 22:53 ]
„Szerbia nem tudja elfogadni az ukrajnai területen lévő donyecki és luhanszki népszavazásokat”, jelentette ki Nikola Selaković külügyminiszter. "Ez teljesen ellentétes lenne nemzeti és állami érdekeinkkel, a szuverenitás és a területi integritás megőrzésével, a határok sérthetetlenségéről alkotott...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 16:16 ]
Viola von Cramon, az Európai Parlament képviselője felháborítónak tartja, hogy az orosz-ukrán háború közepette Szerbia és Oroszország külügyminisztériuma további, kétéves együttműködési megállapodást írt alá. „Ez talán csak egy újabb jel, hogy ideje befagyasztani az EU-csatlakozási tárgyalásokat Szerbiával. Nem...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 11:12 ]
Beolvasás folyamatban