Szerbia
A minisztérium a maga részéről befejezettnek tekinti a tárgyalásokat
Betűméret:             

Az oktatási minisztérium nem kívánja folytatni a tárgyalásokat a szakszervezetekkel a sztrájk feltételeiről, tájékoztatott ma a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezete.

A közleményben arról írnak, hogy ma az oktatási minisztérium és a még mindig sztrájkoló két reprezentatív szakszervezet, a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezete és a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója közötti tárgyaláson mindenki részt vett, kivéve az oktatási minisztert.

A szakszervezet úgy véli, ez a tény arról árulkodik, hogy a mai találkozó ilyen menete előre eltervezett volt, hogy az oktatási minisztérium időt nyerjen, mert a minisztérium egyszerűen nem kívánja folytatni a tárgyalásokat a szakszervezetekkel a sztrájkot illetően.

A szakszervezet szerint nyilvánvaló az oktatási minisztérium szándéka, hogy semmit nem nyújt a másik félnek, s bármilyen módon előidézi a sztrájk megszüntetését a hétszáz szerbiai iskolában.

A két szakszervezet képviselői ma új, konstruktív javaslatokkal álltak elő, hangsúlyozzák a közleményben.

A szakszervezetek azt követelték, hogy határozzák meg a tanügyi dolgozók anyagi támogatását abban az esetben, ha idén nem teljesülnek a szerb kormány tervei a fizetési osztályokkal kapcsolatban, valamint, hogy a már hatályban lévő külön kollektív szerződés ezen két szakszervezet tagjaira is vonatkozzon.

Közel hétszáz szerbiai iskolában van sztrájk, s a két szakszervezet vezetésének a megállapodás esetleges aláírásáról szóló minden további döntése a községi szakszervezetek és a tagok álláspontjától és döntésétől függ majd, írják a közleményben. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az eddigi, börtönben töltött idő után pénteken házi őrizetbe helyezték Duško Šarićot, miután letette a 800 ezer eurós óvadékot. “Šarićot elektronikus felügyelet mellett házi őrizetbe helyezték”, erősítették meg a Tanjugnak a belgrádi Legfelsőbb Bíróságon. Duško Šarić védőügyvédei javasolták, hogy...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 16:18 ]
A közlekedési rendőrség április 25-től május 1-jéig fokozott közúti ellenőrzést végez a szerbiai utakon. Az akcióban elsősorban a gyorshajtókra vadásznak. A közlekedési rendőrség minden nap igénybe veszi majd az összes rendelkezésre álló sebességmérő eszközt, vagyis a kézi radarokat, a videó...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 15:25 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök levelet küldött Európa összes vezetőjének Koszovó Európa Tanácsba való felvételének bejelentésével kapcsolatban – jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. "Az első kihívás számunkra az Európa Tanács, és az, hogy megvívjuk az előttünk álló harcot", nyilatkozta a miniszter...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 13:49 ]
Beolvasás folyamatban