Szerbia
Igazságügy-miniszter: Már nem küldik Hágába az embereket, mint a leveleszsákot
"Figyelembe vesszük a vádlott Volislav Šešelj minden jogát, beleértve az ellenkezésre való jogát is"
Betűméret:             

Nikola Selaković szerbiai igazságügyi miniszter kijelentése szerint elmúltak már azok az idők, amikor az embereket „úgy küldték Hágába postával, mint egy zsákot”, a törvényes rendelkezések tisztelete nélkül.

Az RTS vendégeként Stefanović azt mondta, Szerbia egy jogállam, és törvény szabályozza a hágai Nemzetközi Törvényszékkel (ICTY) való együttműködését.

„Ez a törvény tiszteletben lesz tartva. Továbbá figyelembe vesszük a vádlott Volislav Šešelj minden jogát, beleértve az ellenkezésre való jogát is. Belgrádnak, illetve Szerbiának megvannak a maga törvényei, világosan megfogalmazott törvényes eljárásai, az állami szervek pedig tiszteletben fogják tartani ezeket a törvényeket” – szögezte le Selaković.

Elmondta, megérkezett a hágai törvényszék határozata, s ezt továbbítani fogják az illetékes szerveknek, a letartóztatás lehetősége pedig valóban egyik módja annak, hogy egy vádlott Hágába kerüljön, de ez az utolsó dolog.

„Ahhoz, hogy valakit letartóztassanak, meg kell állapítani, hogy a jogi követelmények teljesültek-e, ezt pedig nem a kormány és nem is az igazságügyi minisztérium állapítja meg, hanem az igazságügyi hatóság az érvényes szerbiai előírásokkal összhangban” – hangoztatta Selaković.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az eddigi, börtönben töltött idő után pénteken házi őrizetbe helyezték Duško Šarićot, miután letette a 800 ezer eurós óvadékot. “Šarićot elektronikus felügyelet mellett házi őrizetbe helyezték”, erősítették meg a Tanjugnak a belgrádi Legfelsőbb Bíróságon. Duško Šarić védőügyvédei javasolták, hogy...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 16:18 ]
A közlekedési rendőrség április 25-től május 1-jéig fokozott közúti ellenőrzést végez a szerbiai utakon. Az akcióban elsősorban a gyorshajtókra vadásznak. A közlekedési rendőrség minden nap igénybe veszi majd az összes rendelkezésre álló sebességmérő eszközt, vagyis a kézi radarokat, a videó...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 15:25 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök levelet küldött Európa összes vezetőjének Koszovó Európa Tanácsba való felvételének bejelentésével kapcsolatban – jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. "Az első kihívás számunkra az Európa Tanács, és az, hogy megvívjuk az előttünk álló harcot", nyilatkozta a miniszter...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 13:49 ]
Beolvasás folyamatban