Szerbia
Iskolai erőszak: Elfogták a támadókat, a napló volt a célpont a jegyek miatt

A szerbiai rendőrség a felsőbb ügyészséggel együttműködve azonosított és őrizetbe vett három fiatalkorú személyt, akik Belgrád Kotež városrészében található Vasa Pelagić Általános Iskolából tegnap elloptak egy naplót.

A Tanjug hírügynökség kérdésére a belügyminisztériumban elmondták: az iskola, illetve a VIII/4 tagozat egyik diákja megbeszélte két barátjával, hogy benyomulnak az egyik órára és ellopják a naplót rossz osztályzataik miatt.

A fiataloknál megtalálták a támadáshoz használt műanyag pisztolyt, símaszkot és kést, az ellopott naplót viszont az egyik közeli mocsárba dobták.

A fiatalkorú személyek beismerő vallomást tettek, a további eljárásról a rendőrség és az ügyészség dönt majd.

Mint arról hírt adtunk, két álarcos fiatalember pisztollyal és késsel felfegyverkezve tegnap 17 óra körül benyomult a koteži Vasa Pelagić Általános Iskola egyik tantermébe, a tanulókra és a tanárnőre szegezett fegyverrel tartották sakkban az éppen órát hallgató osztályt, majd magukhoz ragadva a naplót távoztak a helyszínről.

Miodrag Lučić iskolaigazgató az eset után azonnal kijelentette, hogy a diákok nem kerültek veszélybe az incidens során, a biztonsági kamerák pedig mindent rögzítettek.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tervek szerint Szerbiában augusztus folyamán beindul az a telefonos alkalmazás, amely a koronavírussal fertőzött személyek kapcsolatait követi, mégpedig az önkéntesség és a szolidaritás elvén működve, jelentette ki ma Milan Marinović, a közhasznú információkkal és személyi adatvédelemmel foglalkozó biztos. „Az...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 14:07 ]
Darija Kisić Tepavčević, a Batut közegészségügyi intézet igazgató-helyettese és a válságstáb tagja kijelentette: a legfiatalabb tanulók visszatérnek az iskolába, míg az idősebbekre kombinált oktatás vár, vagyis az online tanórák mellett iskolába is járnak majd. Az elsőtől negyedik osztályos tanulók bejárnak majd a...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 12:32 ]
Három forgatókönyv létezik arra, hogy miként fog működni idén az egyetemi oktatás. Az első a klasszikus oktatás, amilyen eddig is volt. A második az ún. hibrid forgatókönyv, ahol az előadásokat online, a gyakorlati képzést pedig kisebb csoportokban szervezik meg. A harmadik megoldás az oktatás teljes mértékben online...
2020. AUGUSZTUS 11.
[ 11:19 ]
Beolvasás folyamatban