Szerbia
CeSID: 15.000 támogatói aláírást hamisítottak

Bojan Klačar, a CeSID végrehajtó igazgatója ma kijelentette, hogy a választások előtti kampányban 15.000 aláírást hamisítottak, ami azt jelenti, hogy egy szervezett, vagy legalábbis félig szervezett rendszer áll a hamisítások mögött.

„Ez valóban úgy néz ki, mintha csak egyes személyek követték volna el”, mondta Klačar a Pink televízió egyik műsorában, és hangsúlyozta, hogy az aláírás-hamisítás bűncselekmény.

A Republikánus párt 1000 hamisított aláírásával kapcsolatban kijelentette, hogy nem lenne szabad mindenkinek részt vennie a választási folyamatban, és meg kellene határozni valamilyen feltételeket az indulók számára.

A CeSID végrehajtó igazgatója elmondta továbbá, hogy a gyakorlatban eddig is voltak olyan pártok, akik úgy próbáltak meg bejutni a parlamentbe, hogy kihasználták a szabályzatok hiányosságait, de ilyen jellegű bűncselekményre, mint a mostani hamisítások, még nem volt példa.

Klačar szerint a jelenlegi helyzet arra kényszeríti a Köztársasági Választási Bizottságot (RIK), hogy különleges szabályokat vezessen be annak érdekében, hogy megoldja az aláírás-hamisítások körül felmerült problémát.

A kampány kapcsán elmondta, hogy az eddig nagyobb összetűzések nélkül zajlott, kisebb vitákkal, amelyekben kevesen merészelnek kiállni szilárd állásponttal.

Klačar a jelenlegi eredményeket tekintve nem tartja reálisnak, hogy a választási küszöböt akár 5 párt is átlépje.

A CeSID a választóhelyeken lévő megfigyelők 10 százalékával rendelkezik, Koszovóban azonban nem lesznek jelen, az ugyanis nem engedélyezett számukra.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A válságstáb szakmai részével szemben állandóan fennálló negatív kampány ellenére annak értékelése továbbra is nagyon jó, közvetlenül az egyház, a hadsereg és a köztársasági elnök minősítése után van, mondta Marko Uljarević, az Ipsos Strategic Marketing közvélemény-kutatásért felelős...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:24 ]
A köztársasági válságstáb keddi ülésén elemzik az aktuális helyzetet, s majd csak akkor látják meg, hogy kell-e valamit változtatni a koronavírus elleni intézkedéseken, jelentette ki Srđa Janković immunológus, a válságstáb tagja. Janković elmondta, hogy az epidemiológusok és ő, mint immunológus, nem fogják támogatni...
2021. JANUÁR 18.
[ 10:03 ]
Újra megkezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban, a diákok egy hétig a tantermekben tanulnak, egy hétig pedig virtuális oktatásban vesznek részt. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb vasárnap közölte, addig várhatóan nem lehet a korlátozások enyhítésére...
2021. JANUÁR 18.
[ 8:39 ]
Beolvasás folyamatban