Szerbia
A szerbiai választási bizottság kihirdette a listákat
Húsz jelöltlista közül választhatnak majd a szavazók április 24-én

A Köztársasági Választási Bizottság (RIK) az éjjel kihirdette az összes jelöltlistát, vagyis 20 lista közül választhatnak majd a szavazók, írja a Tanjug.

Dejan Đurđević, a RIK elnöke elmondta, 30 jelöltlistát nyújtottak át, három listát a benyújtók, vagyis az Egységes Orosz Párt, az Egyik sem a felkínált válaszok közül és a Roma lista vont vissza, a többit pedig a RIK utasította el.

A kihirdetett húsz listán összesen 3270 jelölt neve szerepel.

Az első az Aleksandar Vučić – Szerbia győz nevet viselő lista, a második helyen Az igazságos Szerbiáért – Demokrata Párt, a harmadik helyen az Ivica Dačić – Szerbiai Szocialista Párt, Egységes Szerbia – Dragan Marković Palma, a negyedik helyen következik a Dr. Vojislav Šešelj – Szerb Radikális Párt elnevezést viselő lista, az ötödik helyen pedig a Dveri – Szerbiai Demokrata Párt – Sanda Rašković Ivić – Boško Obradović elnevezésű lista áll.

A hatodik helyen a Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István nevű lista van. Hetes szám alatt szerepel a Boris Tadić – Čedomir Jovanović – Szövetség egy jobb Szerbiáért – LDP – LSV – SDS, a nyolcadikon a Muamer Zukorlić – Szandzsáki Bosnyák Demokratikus Közösség, a kilencediken az SDA Szandzsák – Dr. Sulejman Ugljanin lista áll, a tizedik helyen pedig a Szabad Szerbiáért – Zavetnici – Milica Đurđević lista szerepel.

A sorban a 11. a Polgári csoport Szerbia újjészületéséért – prof. dr. Slobodan Komazec lista, a 12. az Orosz Párt – Slobodan Nikolić, a 13. a Rebublikánus Párt – Nikola Sandulović, a 14. a Szerb-orosz Mozgalom – Slobodan Dimitrijević nevet vielő lista.

Ezután következik a 15. helyen a Szerbiai Baloldal – Borko Stefanović lista, 16. a Párbeszéd – fiatalok véleménnyel – Stanko Debeljaković elnevezésű lista, a 17. az Elég Volt – Saša Radulović, a 18. a Demokrata Cselekvéspárt – Ardita Sinani, a 19. a Zöld Párt, a 20. pedig az Egyetértésben Szerbiáért – Népi Szövetség nevű lista.

A RIK arról is meghozta a döntést, hogy az április 24-i köztársasági választások esetében 6 771 497 szavazólapot nyomtat ki.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A válságstáb szakmai részével szemben állandóan fennálló negatív kampány ellenére annak értékelése továbbra is nagyon jó, közvetlenül az egyház, a hadsereg és a köztársasági elnök minősítése után van, mondta Marko Uljarević, az Ipsos Strategic Marketing közvélemény-kutatásért felelős...
2021. JANUÁR 18.
[ 11:24 ]
A köztársasági válságstáb keddi ülésén elemzik az aktuális helyzetet, s majd csak akkor látják meg, hogy kell-e valamit változtatni a koronavírus elleni intézkedéseken, jelentette ki Srđa Janković immunológus, a válságstáb tagja. Janković elmondta, hogy az epidemiológusok és ő, mint immunológus, nem fogják támogatni...
2021. JANUÁR 18.
[ 10:03 ]
Újra megkezdődött a tanítás a szerbiai általános és középiskolákban, a diákok egy hétig a tantermekben tanulnak, egy hétig pedig virtuális oktatásban vesznek részt. A koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb vasárnap közölte, addig várhatóan nem lehet a korlátozások enyhítésére...
2021. JANUÁR 18.
[ 8:39 ]
Beolvasás folyamatban