Szerbia
Megnyílt az autóút Ljig és Preljina közötti szakasza

A 11-es korridor részeként ma nyílt meg az autóút Ljig és Preljina közötti szakasza, amely délután már a forgalom előtt is szabaddá válik. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Aleksandar Vučić kormányfő, Zorana Mihajlović közlekedésügyi miniszter és az azerbajdzsáni gazdasági miniszter is.

A Ljig és Preljina közötti szakasz a 11-es korridor első része, amely megnyílik a forgalom előtt, s az egyórás utat mindössze félórásra rövidíti.

A szakasz 40,3 kilométer hosszú, s 308 millió euróba került, amiből 300 millió azerbajdzsáni hitelből származik, 8 milliót pedig a szerb kormány állt.

„Ez az autóút látható bizonyítéka annak, hogy Szerbia tud jobb lenni, tud változni, hogy többé nem egy helyben áll” – jelentette ki Aleksandar Vučić miniszterelnök a megnyitón.

Az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium tájékoztatása szerint a ma átadott szakaszt az év végéig ingyen használhatják a polgárok.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dačić cáfolta, hogy az ellenzékhez csatlakozást latolgatja a pártja - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:58 ]
Vučić: Nem érdekelnek a tüntetések - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 9:51 ]
Egy 40 éves afgán férfi, aki három éve tartózkodik Szerbiában, lett az első menekült vállalkozó az országban, tájékoztatott a menekülteket segítő központ. A férfi hét nyelven beszél, s vállalkozása fordítói szolgáltatást nyújt. A menekülteket segítő központ jogászainak segítségével kapta meg a menedékjogot,...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 20:39 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök elégedett a müncheni útjával, ahol az 55. Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián vett részt. Megjegyezte, különösen elégedett a német képviselőkkel folytatott tárgyalásaival. Vučić látogatását az Atlanti Tanács képviselőivel való egyeztetéssel zárta. A tanács a NATO-t támogató...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 17:31 ]
Szombat este is folytatódtak az ellenzék és az elégedetlen polgárok tüntetései Belgrádban és más városokban. A fő követelés, hogy távozzon a jelenlegi hatalom, de rendre felmerülnek helyi problémák is. Belgrádban a Szövetség Szerbiáért tagjai aláírták a szerződést a néppel, amely az ellenzék hatalomra...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 8:54 ]
Beolvasás folyamatban