Szerbia
Demostat: Vučić az első körben győzni fog

A Demostat kutatással és kiadással foglalkozó központ felmérése szerint Aleksandar Vučić már az első körben nyerni tud az április 2-ai szerbiai elnökválasztáson.

A március elején végzett felmérés eredményei azt mutatják, hogy a Szerb Haladó Párt (SNS) körüli koalíció jelöltje, vagyis Aleksandar Vučić jelenlegi miniszterelnök 57 százalékot szerez majd az első fordulóban. Itt az arányokat azoknak a szavazópolgároknak a teljes számához viszonyították, akik többé-kevésbé biztosra mondták, hogy voksolnak.

Vučić után Saša Janković volt ombudsman következik majd 11 százalékkal, a többi jelölt pedig egyszámjegyű eredményt ér el a Demostat szerint.

A felmérés alapján Vuk Jeremić egykori külügyminiszter a választók kilenc százaléka voksol majd, Vojislav Šešelj radikális vezért nyolc százalékuk választja, Ljubiša Preletačević Beli három százalékot kaphat, ahogy a Dveri vezetője, Boško Obradović is. A Demostat kutatása szerint a többi jelölt összesen kilenc százalékra számíthat.

Egy másik grafikon szerint, amely a választói névjegyzékben szereplő szavazók teljes számához viszonyított arányt mutatja, a helyzet egy árnyalattal más, de a jelöltek sorrendje változatlan.

Ebben az esetben Aleksandar Vučić a voksok 34 százalékát szerzi meg, Saša Janković 6,6, Vuk Jeremić 5,4, Vojislav Šešelj 4,7, Ljubiša Preletačević Beli pedig két százalékot kap.

E szerint a forgatókönyv szerint a többi jelölt összesen 3,3 százalékra számíthat, a távolmaradók aránya pedig 44 százalék lenne.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dačić cáfolta, hogy az ellenzékhez csatlakozást latolgatja a pártja - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:58 ]
Vučić: Nem érdekelnek a tüntetések - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 9:51 ]
Egy 40 éves afgán férfi, aki három éve tartózkodik Szerbiában, lett az első menekült vállalkozó az országban, tájékoztatott a menekülteket segítő központ. A férfi hét nyelven beszél, s vállalkozása fordítói szolgáltatást nyújt. A menekülteket segítő központ jogászainak segítségével kapta meg a menedékjogot,...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 20:39 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök elégedett a müncheni útjával, ahol az 55. Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián vett részt. Megjegyezte, különösen elégedett a német képviselőkkel folytatott tárgyalásaival. Vučić látogatását az Atlanti Tanács képviselőivel való egyeztetéssel zárta. A tanács a NATO-t támogató...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 17:31 ]
Szombat este is folytatódtak az ellenzék és az elégedetlen polgárok tüntetései Belgrádban és más városokban. A fő követelés, hogy távozzon a jelenlegi hatalom, de rendre felmerülnek helyi problémák is. Belgrádban a Szövetség Szerbiáért tagjai aláírták a szerződést a néppel, amely az ellenzék hatalomra...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 8:54 ]
Beolvasás folyamatban