GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. május 18. [16:48]

Történészek: Már három évtizede a szerbek a „rossz fiúk‟

Történészek: Már három évtizede a szerbek a „rossz fiúk‟
Fotó:

A sztereotípiák szerint a szerbek már három évtizede „rossz fiúk‟, függetlenül attól, hogy nagyon sok oka lehetne az embereknek arra, hogy a szerbek „jó oldalát‟ is meglássák, vélik a történészek.

Milan Protić és Čedomir Antić történészek szerint nagyon sok idő, kulturált politika és türelem kell ahhoz, hogy a szerbek átlépjenek ezen a sztereotípián, írja a Tanjug.

Szerbiának mindenekelőtt azon kellene dolgoznia, hogy rendbe tegye saját társadalmát és az elit réteget, amely világszerte hozzájárul ennek a képnek a kialakításához, és akkor majd a külföldi sajtó sem tartja a szerbeket kötekedőnek, lobbanékonynak és bűnösnek mindenért, ami a Balkánon történik, véli a két történész.

A külföldi sajtó, főként a Beldocs fesztiválon történt incidens után, amikor Bernard-Henri Lévy filozófust megdobták egy tortával, sietve közölte, hogy Szerbia egy politikailag instabil ország Európa perifériáján, ahol nem létezik politikai kultúra, alapvető nevelés, fegyelem és rend sem.

Lévy egyébként a tortát válaszként kapta egy dokumentumfilm miatt, amelyben a szerbeket hibáztatja a 90-es évek összes szörnyűsége miatt, de ez a sztereotípia már harminc éve ismétlődik.

Ez alatt az idő alatt azonban nagyon sok minden történt, sok esetben Szerbia tartózkodott az ilyen megnyilvánulásoktól, hogy megmutassa saját európai és emberi arcát a világnak.


2017. december 16. [22:02]

Az elkövetkező év kulcsfontosságú lesz a nyugat-balkáni országok csatlakozási folyamata szempontjából, jelentette ki Johannes Hahn, uniós bővítési biztos.Hahn... >>

2017. december 16. [16:17]

Az elkövetkező évben azok a nők mehetnek nyugdíjba, akik betöltötték a 62. életévüket és legalább 15 év munkaviszonnyal rendelkeznek, míg a férfiak esetében a feltételek... >>

2017. december 15. [17:39]

A közszférában dolgozók bérrendszeréről szóló törvény módosítása, melyet a szerb parlament elfogadott, egy évvel, azaz 2019. január 1-jéig elhalasztja a fizetési... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.29 dinár
1 dollár 101.22 dinár
100 forint 37.92 dinár
100 dinár 263.67 forint
Heti kérdés
Ön szerint mekkora jövedelem kell családtagonként a tisztességes megélhetéshez Szerbiában?
5-10 ezer
10-15 ezer
15-20 ezer
20-25 ezer
25-30 ezer
30 ezernél több

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka