GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. június 19. [12:31]

Az SNS egyhangúlag támogatta Ana Brnabić kormányfővé választását

Az SNS egyhangúlag támogatta Ana Brnabić kormányfővé választását
Fotó: Tanjug
Marija Obradović

A Szerb Haladó Párt (SNS) egyhangúlag támogatta Aleksandar Vučić javaslatát, hogy Ana Brnabić legyen az új miniszterelnök, tájékoztatott Marija Obradović pártalelnök, miután a haladók képviselői konzultáltak a szerb elnökkel a kérdés kapcsán.

Obradović elmondása szerint, habár eltérő vélemények fogalmazódtak meg a Vučić és a párt képviselői között zajló párbeszéd során, mind a száz képviselő egyhangúlag támogatta vezetőjük javaslatát, írja a Beta.

Hozzátette, a szerb parlamentben a hét végéig megkezdődik az új kormány megalakításáról szóló vita.

Marija Obradović arról is beszámolt, hogy csütörtökig folytatódnak a tárgyalások a koalíciós partnerekkel, hogy kiderüljön lesz-e elegendő képviselő, aki támogatja Ana Brnabić megválasztását, s hozzátette, nehéz feladat előtt állnak, hogy „megszámolják, lesz-e a szkupstinában több mint 125 támogató szavazat”.

„Ha nem lesz meg, újra választások lesznek. Senki közülünk nem rajong ezért az ötletért, de egyszerűen bizonyos dolgokat nem lehet erőszakkal véghezvinni” – közölte.

Aleksandar Vučič államfő és a haladók vezetője a konzultációról távozva annyit mondott, hogy „nem volt könnyű, de hiszi, hogy minden rendben lesz”.

A sajtó az elmúlt napokban arról cikkezett, hogy a haladókon belül nincs egyetértés a kérdés kapcsán, s kérdéses, hogy meglesz-e a parlamenti többség Brnabić kormányfővé választásához.


2018. január 22. [18:44]

Egy 21 éves niši nő, akit kanyaró miatt kezeltek, halt meg ma reggel az Infektológiai Klinikán a betegség okozta szövédmények miatt.A Blic napilap értesülései szerint... >>

2018. január 22. [12:34]

A katonai nyugdíjasok szakszervezetének szerbiai egyesülete minden nyugdíjas számára, aki a nyugdíjcsökkentés miatt perelni szeretné az államot, ingyenes jogsegélyt... >>

2018. január 22. [11:13]

A szerbiai polgárok az elmúlt évben félmilliárd eurót költöttek Európából behozott használt autók vásárlására és regisztrálására, valamint ugyanennyit új autókra.A... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.50 dinár
1 dollár 96.93 dinár
100 forint 38.30 dinár
100 dinár 261.06 forint
Heti kérdés
Hogyan értékeli Donald Trump elnökösködésének első évét? (Az 5-ös a legjobb.)
5
4
3
2
1

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka