GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 16. [15:27]

Az akció fedőneve Ares: 360 személyt vettek őrizetbe különféle bűncselekmények gyanújával

Az akció fedőneve Ares: 360 személyt vettek őrizetbe különféle bűncselekmények gyanújával
Fotó: MUP

Összesen 360 személyt vettek őrizetbe az elmúlt napokban az Ares fedőnevű rendőrségi akcióban, amelyet Szerbia nagyobb városaiban, illetve községeiben hajtottak végre.

Nebojąa Stefanović belügyminiszter szerint a rendőrség hónapok óta figyelte a célszemélyeket és egyes bűnözői csoportokat a letartóztatásokat megelőzően. Többféle bűncselekményről van szó, s a rendőrség munkájába bekapcsolódott az ügyészség is.

Az őrizetbe vett személyeket különféle bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják, kezdve a kábítószercsempészettől a gyilkossági kísérletig, a nemi erőszaktól a kiskorú személyek megrontásáig és róluk készült pornográf tartalmú képek terjesztéséig, de van, akit bántalmazásért és kínzásért, zsarolás, emberrablás, garázdaság és minősített rablás vádjával vettek őrizetbe.

Az Ares fedőnevű akciót Szerbia 27 községében és városában hajtották végre, s összesen 562 személy ellen indul eljárás. A belügyminiszter elmondása szerint az akció során elkoboztak 167 kiló kábítószert, kokaint, heroint, hasist, marihuánát és exstasyt, s felszámoltak három, kábítószer előállítására szolgáló laboratóriumot is. Elkoboztak 29 puskát, négy automata fegyvert, 30 pisztolyt, egy kilogramm robbanószert, hat bombát és több mint 3000 töltényt. Nagyobb mennyiségű készpénzt is lefoglaltak, továbbá 19 gépjárművet, több számítógépet és mintegy 150 gigabájtnyi pedofil tartalmat, írja a Tanjug.

A 021 értesülése szerint Újvidéken több helyszínen is zajlott az akció, kábítószer csempészésével gyanúsítható személyeket vettek őrizetbe, s olyanokat, akiket illegális fegyverviselésen kaptak. Az akcióban egyenruhás és civil ruhás rendőrök is részt vettek, a csendőrség támogatásával.


2017. november 21. [16:47]

Boąko Obradović, a Dveri képviselője a laptopjának egerével támadt rá Aleksandar Martinovićra, a Szerb Haladó Párt (SNS) képviselőjére, aki egyben a Közigazgatási... >>

2017. november 21. [15:21]

A szerbiai hatalom nem szeretné Szerbiához csatolni a boszniai Szerb Köztársaságot, közölte a Danas napilappal Aleksandar Vučić szerb államfő kabinetje.A kabinet annak... >>

2017. november 21. [12:48]

Macedónia és Szerbia kapcsolata baráti, mindkét ország legfőbb külpolitikai célja az európai integráció, és Szkopje a szomszédos országok közül Belgráddal igyekszik... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.59 dinár
1 dollár 101.00 dinár
100 forint 37.91 dinár
100 dinár 263.73 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka