GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 17. [17:38]

Brnabić és Csang: A sikeres együttműködés alapja a barátság

Brnabić és Csang: A sikeres együttműködés alapja a barátság
Fotó: RTS

Ana Brnabić szerb kormányfő és Csang Tö-Csiang, a kínai Országos Népi Gyűlés állandó bizottságának elnöke úgy értékelték, hogy Szerbia és Kína barátsága az alapja a két ország közötti jelenlegi és jövőbeli projekteken történő sikeres együttműködésnek.

A találkozón elhangzott, hogy Szerbia és Kína kapcsolatai az elmúlt években egy újabb szintre lépett, de lehetőség van a további fejlődésre is, úgy a politikai szinten, mint a mezőgazdaság, a turizmus és a kultúra területén.

Ana Brnabić kiemelte, hogy Szerbia számára nagyon fontosak a közös projektek az energetikai infrastruktúrában, mint amilyen a kostolaci hőerőmű kiépítése, de a közlekedési projektek jelentősége is felmérhetetlen, nem csak Szerbia, hanem az egész délkelet-európai régió számára.

Brnabić szerint nagyon fontos lenne közvetlen légi járatot bevezetni Belgrád és Peking között, és biztosította kínai tárgyalófelét, hogy a szerb kormány támogatni fogja Belgrádban a kínai kulturális központ kiépítését, közölte a kormány sajtóirodája.

Csang elmondta, hogy Kína továbbra is támogatja Szerbia nemzetközi kapcsolatait, és bátorítja a saját vállalkozóit, hogy fektessenek be országunkba.

Brnabić hangsúlyozta annak fontosságát, hogy Szerbia és Kína több évnyi együttműködés után továbbra is azonos értékeket képviselnek, és megköszönte Kína törekvéseit azoknak a projekteknek a megvalósításában, amelyek nem csak Szerbia, hanem az egész Európai Unió számára fontosak. (Tanjug, RTS)


2017. november 21. [16:47]

Boąko Obradović, a Dveri képviselője a laptopjának egerével támadt rá Aleksandar Martinovićra, a Szerb Haladó Párt (SNS) képviselőjére, aki egyben a Közigazgatási... >>

2017. november 21. [15:21]

A szerbiai hatalom nem szeretné Szerbiához csatolni a boszniai Szerb Köztársaságot, közölte a Danas napilappal Aleksandar Vučić szerb államfő kabinetje.A kabinet annak... >>

2017. november 21. [12:48]

Macedónia és Szerbia kapcsolata baráti, mindkét ország legfőbb külpolitikai célja az európai integráció, és Szkopje a szomszédos országok közül Belgráddal igyekszik... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.59 dinár
1 dollár 101.00 dinár
100 forint 37.91 dinár
100 dinár 263.73 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka