GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. július 17. [18:49]

Vulin: A kötelező sorkatonai szolgálat visszaállításáról a társadalomnak kell döntenie

Vulin: A kötelező sorkatonai szolgálat visszaállításáról a társadalomnak kell döntenie
Fotó: RTS
Vulin a katonákkal

Aleksandar Vulin, védelmi miniszter elmondta, hogy a több ország is visszaállította a kötelező sorkatonai szolgálatot, de arról nem a miniszter, hanem az egész társadalom dönt.

Aleksandar Vulin az Odbrana c. magazinnak azt nyilatkozta, hogy nagyon sok ország meg sem szüntette a sorkatonai szolgálatot, de ez jelenleg egy nagyon összetett kérdés.

„Sok országban újra bevezették a kötelező sorkatonai szolgálatot, így Svédországban is. Egyes más ország meg sem szüntették. Ez jelenleg túlzottan összetett kérdés ahhoz, hogy állást foglaljak, főként nem ilyen explicit formában. Ez nem egy olyan dolog, amelyről a miniszter maga dönthet. Az egész társadalomnak kell elgondolkodnia ezen”, mondta Vulin.

A miniszter hozzátette: az utóbbi években nagyon sokat beszéltek erről, a sajtójelentések szerint pedig a szerbiai polgárok közel 100 százaléka van a sorkatonai szolgálat visszaállítása mellett.

„Aztán behívják gyakorlatra a tartalékosokat és egy sor támadás érkezik. Azt mondják, hogy militarizálják a társadalmat, és azt kérdezik, hogy melyik háborúra készülődünk. Szóval erről mindannyiunknak el kell gondolkodnunk”, mondta Vulin.

A védelmi miniszter szerint tény, hogy a sorkatonai szolgálat megszüntetésével a katonaság és a társadalom között nagyon alacsony szintre csökkent a kapcsolat.

„Nem szűnt meg, és soha nem is fog, de nagyon alacsony szintre csökkent. Éppen ezt a kapcsolatot szeretném erősíteni, hogy a katonaság ismét a mindennapjaink részévé váljon”, hangsúlyozta Vulin.


2017. november 21. [16:47]

Boąko Obradović, a Dveri képviselője a laptopjának egerével támadt rá Aleksandar Martinovićra, a Szerb Haladó Párt (SNS) képviselőjére, aki egyben a Közigazgatási... >>

2017. november 21. [15:21]

A szerbiai hatalom nem szeretné Szerbiához csatolni a boszniai Szerb Köztársaságot, közölte a Danas napilappal Aleksandar Vučić szerb államfő kabinetje.A kabinet annak... >>

2017. november 21. [12:48]

Macedónia és Szerbia kapcsolata baráti, mindkét ország legfőbb külpolitikai célja az európai integráció, és Szkopje a szomszédos országok közül Belgráddal igyekszik... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.59 dinár
1 dollár 101.00 dinár
100 forint 37.91 dinár
100 dinár 263.73 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka