Szerbia
Vulin: A kötelező sorkatonai szolgálat visszaállításáról a társadalomnak kell döntenie
Betűméret:             

Aleksandar Vulin, védelmi miniszter elmondta, hogy a több ország is visszaállította a kötelező sorkatonai szolgálatot, de arról nem a miniszter, hanem az egész társadalom dönt.

Aleksandar Vulin az Odbrana c. magazinnak azt nyilatkozta, hogy nagyon sok ország meg sem szüntette a sorkatonai szolgálatot, de ez jelenleg egy nagyon összetett kérdés.

„Sok országban újra bevezették a kötelező sorkatonai szolgálatot, így Svédországban is. Egyes más ország meg sem szüntették. Ez jelenleg túlzottan összetett kérdés ahhoz, hogy állást foglaljak, főként nem ilyen explicit formában. Ez nem egy olyan dolog, amelyről a miniszter maga dönthet. Az egész társadalomnak kell elgondolkodnia ezen”, mondta Vulin.

A miniszter hozzátette: az utóbbi években nagyon sokat beszéltek erről, a sajtójelentések szerint pedig a szerbiai polgárok közel 100 százaléka van a sorkatonai szolgálat visszaállítása mellett.

„Aztán behívják gyakorlatra a tartalékosokat és egy sor támadás érkezik. Azt mondják, hogy militarizálják a társadalmat, és azt kérdezik, hogy melyik háborúra készülődünk. Szóval erről mindannyiunknak el kell gondolkodnunk”, mondta Vulin.

A védelmi miniszter szerint tény, hogy a sorkatonai szolgálat megszüntetésével a katonaság és a társadalom között nagyon alacsony szintre csökkent a kapcsolat.

„Nem szűnt meg, és soha nem is fog, de nagyon alacsony szintre csökkent. Éppen ezt a kapcsolatot szeretném erősíteni, hogy a katonaság ismét a mindennapjaink részévé váljon”, hangsúlyozta Vulin.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban