Szerbia
Megnyílt az Ikea áruház Belgrádban
Betűméret:             

Ünnepélyes keretek között nyílt meg ma az Ikea áruház Belgrádban, Bubanj Potoknál (Voždovac község).

Az ünnepélyes megnyitón jelen volt Aleksandar Vučić szerb államfő, Stefan Vanoverbeke, az Ikea vállalat délkelet-európai vezérigazgatója, Siniša Mali Belgrád polgármestere, Vladislav Lalić, az Ikea fejlesztésért felelős regionális igazgatója, valamint Vladimir Moga, az áruház igazgatója, akik egy facsemete szimbolikus elültetésével nyitották meg az áruházat.

Vučić: Mindenki láthatja, hogy Szerbia egy modern ország

Aleksandar Vučić szerb államfő a megnyitón elmondta, hogy mindenki, aki az autópályát használja el fog haladni ez mellett az áruház mellett, és látni fogják, hogy Szerbia egy normális és modern ország, amely ezen az úton fog tovább haladni.

Szerbia elnöke elmondta, hogy minden országban, ahol megjelent az Ikea megnövekedett a bútorok vásárlása és termelése is, ezért optimista a szerbiai termelők miatt, mert a termékeik a svéd vállalatóriás kínálatába kerülnek.

Vučić meggyőződése szerint az Ikea Szerbiába érkezésével a bútorok termelése csak fejlődni fog, és nem visszaesni.

Vučić az Ikea megnyitása előtt annak igazgatójával tárgyalt

Vučić ma reggel az Ikea igazgatójával tárgyalt, mielőtt megnyitották volna az áruházat.

Mielőtt beléptek volna az áruházba, a szerb államfő és Siniša Mali belgrádi polgármester röviden beszélgettek az Ikea igazgatójával, majd pedig egy tanácskozást is tartottak a hivatalos megnyitó előtt.

Vučić a megnyitó előtt elmondta: izgatott amiatt, hogy 25 év után megnyithatja a vállalatóriás áruházát Belgrádban, ami azt mutatja, hogy Szerbia egy értékes ország, majd bejelentette, hogy a tervek szerint az Ikea egy másik áruházat is megnyitna a szerb fővárosban.

A svéd vállalat vezetőivel folytatott tanácskozás után megtartották azt a reggelit is, amellyel hagyományosan minden Ikea áruházat megnyitnak.

Vanoverbeke: Hozzájárulunk a szerb társadalom életszínvonalának növeléséhez

Stefan Vanoverbeke, az Ikea vállalat délkelet-európai vezérigazgatója kijelentette, hogy a vállalat szeretne hozzájárulni a szerb társadalom életszínvonalának növeléséhez.

„Nem csak kiváló árakat szeretnénk hozni Szerbiába, hanem szeretnénk hozzájárulni az életszínvonal növeléséhez is”, jelentette ki Stefan Vanoverbeke a hivatalos megnyitó előtt.

Az Ikea délkelet-európai részlegének vezérigazgatója elmondta azt is, hogy a ma megnyitott belgrádi áruházban alacsonyabbak az árak, mint a régió más Ikea áruházaiban, a vállalat pedig nagy elvárásokkal érkezett, hiszen egyre nő a szerbiai vásárlóerő.

Vanoverbeke hozzátette, hogy az Ikea egy olyan márka, amelynek több vállalat is dolgozik, ezért elvárásai szerint növekedni fog majd a szerbiai termelők száma is, akikkel együtt tudnak működni, de egyelőre még korai lenne erről adatokat közölni, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az eddigi, börtönben töltött idő után pénteken házi őrizetbe helyezték Duško Šarićot, miután letette a 800 ezer eurós óvadékot. “Šarićot elektronikus felügyelet mellett házi őrizetbe helyezték”, erősítették meg a Tanjugnak a belgrádi Legfelsőbb Bíróságon. Duško Šarić védőügyvédei javasolták, hogy...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 16:18 ]
A közlekedési rendőrség április 25-től május 1-jéig fokozott közúti ellenőrzést végez a szerbiai utakon. Az akcióban elsősorban a gyorshajtókra vadásznak. A közlekedési rendőrség minden nap igénybe veszi majd az összes rendelkezésre álló sebességmérő eszközt, vagyis a kézi radarokat, a videó...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 15:25 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök levelet küldött Európa összes vezetőjének Koszovó Európa Tanácsba való felvételének bejelentésével kapcsolatban – jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter. "Az első kihívás számunkra az Európa Tanács, és az, hogy megvívjuk az előttünk álló harcot", nyilatkozta a miniszter...
2024. ÁPRILIS 12.
[ 13:49 ]
Beolvasás folyamatban