GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. október 11. [19:38]

Brnabić: Az EU számára Szerbia komoly jelölt a bővítés újabb körében

Brnabić: Az EU számára Szerbia komoly jelölt a bővítés újabb körében
Fotó: Tanjug
Ana Brnabić Jean-Claude Junckerrel is találkozott.

Ana Brnabić szerb kormányfő kijelentette, hogy az Európai Unió őszinte és felelősségteljes partnerként tekint Szerbiára, és jelöltként is a bővítés újabb körében.

Brnabić elmondta, szerbiai kormányfőként nagyon fontosnak tartott, hogy első hivatalos látogatása Brüsszelben legyen, mert ezzel egyértelműen jelzi, hogy a szerb politika számára az európai integráció képezi a legfontosabb prioritást.

„Szerbia erőfeszítései teljesen ismertek Brüsszel előtt. Szerbiára mint őszinte és felelősségteljes partnerre tekintenek az európai integráció kapcsán, és azt is elmondták, hogy Szerbiára komolyan számítanak a bővítés újabb körében‟, közölte Brnabić Brüsszelben, ahol kétnapos látogatáson tartózkodik.

A szerb kormányfő hangsúlyozta annak a ténynek a fontosságát, hogy az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban, illetve a legmagasabb európai tisztségviselők körében is nagy érdeklődést keltett az ő látogatása, illetve maga Szerbia is.

Brnabić bejelentette, hogy Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke a jövő év elején Szerbiába látogat majd, és megköszönte Johannes Hahn bővítési biztosnak azt a támogatást, amelyet Szerbiának, az ország európai integrációjának, illetve a Koszovóról szóló belső párbeszéd kezdeményezésnek nyújtott.

A szerb kormányfő a brüsszeli látogatás második napján találkozott Antonio Tajanival, Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével és Federica Mogherinivel, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével.


2018. január 22. [18:44]

Egy 21 éves niši nő, akit kanyaró miatt kezeltek, halt meg ma reggel az Infektológiai Klinikán a betegség okozta szövédmények miatt.A Blic napilap értesülései szerint... >>

2018. január 22. [12:34]

A katonai nyugdíjasok szakszervezetének szerbiai egyesülete minden nyugdíjas számára, aki a nyugdíjcsökkentés miatt perelni szeretné az államot, ingyenes jogsegélyt... >>

2018. január 22. [11:13]

A szerbiai polgárok az elmúlt évben félmilliárd eurót költöttek Európából behozott használt autók vásárlására és regisztrálására, valamint ugyanennyit új autókra.A... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.50 dinár
1 dollár 96.93 dinár
100 forint 38.30 dinár
100 dinár 261.06 forint
Heti kérdés
Hogyan értékeli Donald Trump elnökösködésének első évét? (Az 5-ös a legjobb.)
5
4
3
2
1

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka