GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. október 18. [17:37]

A hágai törvényszék november 22-én hirdet ítéletet Ratko Mladić ügyében

A hágai törvényszék november 22-én hirdet ítéletet Ratko Mladić ügyében

A hágai bíróság november 22-én hirdet ítéletet Ratko Mladić, a boszniai szerb hadsereg egykori parancsnokának ügyében, közölte a hágai törvényszék.

Mladićot 2011 májusában fogták el miután több évig rejtőzködött az igazságszolgáltatás elől. A hágai bíróságon egy évvel később vette kezdetét az ellene folyó eljárás.

Mladićot azzal vádolják, hogy részt vett a srebrenicai népirtásban, egész Bosznia-Hercegovina területén üldözte a muzulmánokat és a horvátokat, a tüzérségi csapatok és a mesterlövészek által végrehajtott támadásokkal terror alatt tartotta Szarajevó lakosságát, és UNPROFOR-tagokat ejtette fogságba 1992 és 1995 között.

Mladićot két rendbeli népirtással vádolják, valamint üldözéssel, gyilkossággal, deportálással, a lakosság erőszakos kitelepítésével, a civil lakosság támadásával és nemzetközi túszejtéssel.

Ezek a bűncselekmények az emberiség elleni bűncselekménynek minősülnek. Bosznia-Hercegovina 15 községében követték el őket.

Egyes sajtójelentések korábban azt közölték, hogy Mladićnak agyvérzése volt, és a súlyos egészségügyi állapota miatt nem tudja teljességében követni a tárgyalást, rosszul érzi magát, illetve tovább romlott az állapota. Emiatt jogi képviselői, de a családja is azt kérte a szerb kormánytól, hogy vállaljon garanciát érte annak érdekében, hogy Szerbiában gyógykezeljék, írja a B92.


2017. november 18. [15:17]

A Szerb Haladó Párt (SNS) főbizottsága szombati ülésén úgy döntött, 2018 tavaszán nem lesznek parlamenti választások Szerbiában, csak a belgrádi helyhatósági... >>

2017. november 17. [15:10]

Az oktatási minisztérium munkacsoportja által kidolgozott gimnáziumi tanterv újításokat irányoz elő, mégpedig gyakorlatokat egyes kötelező tantárgyakból, mint például az... >>

2017. november 16. [15:34]

Ana Brnabić kormányfő szerint Szerbia készen áll öt uniós csatlakozási tárgyalási fejezet megnyitására, de elvárásai szerint decemberben három vagy négy fejezetet... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.47 dinár
1 dollár 100.32 dinár
100 forint 37.95 dinár
100 dinár 263.48 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka