GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaia


Internet ©tamparija reklám


Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. november 14. [19:41]

Amerika furcsálja, hogy senkit sem büntettek meg a belgrádi nagykövetség felgyújtásáért

Kilenc év, félmillió dolláros anyagi kár, egy halálos áldozat - és nincs börtönbüntetés a beismerő vallomások ellenére sem?!

Amerika furcsálja, hogy senkit sem büntettek meg a belgrádi nagykövetség felgyújtásáért
Fotó: Blic
A tüntetők irányított támdása az amerikai ngykövetség ellen

Az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetsége csodálkozással fogadta a hírt, hogy az amerikai nagykövetség belgrádi épületének felgyújtásáért senki sem ítéltek letöltendő börtönbüntetésre.

A nagykövetség közölte, hogy tiszteletben tartja a jogállamiságot, és azt kérte, hogy ebben az ügyben szolgáltassanak igazságot.

„Nehezen felfogható, hogy kilenc évre volt szükség ahhoz, hogy ítélet szülessen egy olyan ügyben, amelyben közel félmillió dolláros kár keletkezett egy ingatlanban, és amelyben egy ember életét vesztette, és ezek után a hét vádlott közül, akik közül négyen beismerték bűnrészességüket, egyetlen egyet sem ítéltek börtönre”, reagált az amerikai nagykövetség a belgrádi Felső Bíróság mai ítéletére.

A közleményben az áll, hogy „a nemzetközi jog szerint a nagykövetségnek otthont adó ország köteles megvédeni a külföldi diplomáciai képviseletet”, és hogy „a szerb rendőrség, néhány perccel a támadás előtt visszavonult azokról a helyekről, ahol egyébként tartózkodni szokott a nagykövetség környékén”.

„Azokat a személyeket, akik a visszavonulás mellett döntöttek, sosem vonták felelősségre, és ismét hangsúlyozzuk, hogy még mindig nem kezdődött meg az eljárás annak az öt rendőrnek az ügyében, akik ellen májusban emelt vádat az ügyészség”, tette hozzá közleményében az amerikai nagykövetség.

A belgrádi Felső Bíróság ma négy személyt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, hármat pedig felmentett a vádak alól, az amerikai nagykövetség épületének felgyújtása ügyében. A nagykövetséget 2008-ban gyújtotta fel a Koszovó függetlenségének kikiáltása ellen tiltakozó tömeg néhány tagja.


2017. november 18. [15:17]

A Szerb Haladó Párt (SNS) főbizottsága szombati ülésén úgy döntött, 2018 tavaszán nem lesznek parlamenti választások Szerbiában, csak a belgrádi helyhatósági... >>

2017. november 17. [15:10]

Az oktatási minisztérium munkacsoportja által kidolgozott gimnáziumi tanterv újításokat irányoz elő, mégpedig gyakorlatokat egyes kötelező tantárgyakból, mint például az... >>

2017. november 16. [15:34]

Ana Brnabić kormányfő szerint Szerbia készen áll öt uniós csatlakozási tárgyalási fejezet megnyitására, de elvárásai szerint decemberben három vagy négy fejezetet... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.47 dinár
1 dollár 100.32 dinár
100 forint 37.95 dinár
100 dinár 263.48 forint
Heti kérdés
Helyesli-e a közös európai hadsereg létrehozására vonatkozó terveket?
Igen.
Nem.

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Demokrácia 1x1 – Középdöntő Vajdaságban
(Vajdaság)
Szerbia: Új szabályok a halasztott fizetés esetében
(Gazdaság)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka