GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing
Szavazási levélcsomag átvétele Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán banner
Levélszavazat leadása Magyarország Szabadkai Főkonzulátusán banner

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. december 7. [16:03]

Faktor Plus: A haladók és a szocialisták kerülhetnek hatalomra a fővárosban

Faktor Plus: A haladók és a szocialisták kerülhetnek hatalomra a fővárosban

A Faktor Plus ügynökség legújabb kutatása szerint Belgrádban a Szerb Haladó Párt (SNS) körül tömörül majd a legerősebb koalíció. A legerősebbnek számító SNS, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) nélkül, a polgárok 39 százalékának élvezi a támogatását. ©apić és a Szabad Polgárok Mozgalma (PSG) körüli tömörülés pedig 16-16 százalékot szerzett.

A Faktor Plus november 28-a és december 5-e között végzett felmérésében 1.000 belgrádi polgár vett részt.

E szerint a felmérés szerint a második helyen Aleksandar ©apić és a Szabad Polgárok Mozgalma (PSG), illetve a Néppárt és Dragan Đilas a szavazatok 16-16 százalékát szerezné meg. A választási küszöböt 6,1 százalékkal átlépné még Luka Maksimović (Ljubiąa Preletačević Beli), illetve az SPS 5,9 százalékkal. A Demokrata Párt pedig az 5 százalékos határon áll, senki más nem kerülne be a városi képviselő-testületbe.

Vladimir Pejić elemző a Faktor Plusnak elmondta, hogy ©apić eredményei a legmagasabbak, figyelembe véve, hogy nem áll mögötte egyetlen párt sem.

„Ugyanez a helyzet Đilasszal is, aki jelölteti magát, de nincs pártja, nem szerepel a médiában, de ellene szól a PGS ellen folytatott negatív kampány is. A Demokrata Párt pontosan a küszöbön áll, de hogy növekszik-e a támogatottságuk a választások közeledtével, azt majd meglátjuk”, véli Pejić.

Az elemző szerint Luka Maksimović továbbra is okozhat meglepetést, de az ő megítélése is javult, és a felmérések szerint magához vonzotta Janković szavazóinak egy részét is. Ezek az eredmények mandátumokra átszámítva azt jelentik, hogy Belgrádban az SNS és az SPS szerezheti meg a többséget, vagy pedig ©apić lesz majd a mérleg nyelve, aki valamelyik csoportosulához csatlakozva dönti majd el, hogy ki vezeti Belgrádot. ©apić egyébként korábban már kijelentette, hogy csak akkor alakít koalíciót, ha a főváros polgármestere lesz.

Parlamenti választások esetén az SNS 53 százalékos győzelmet aratna, az SPS 9,6 százalékot, a DS 6,9 százalékot, a PSG pedig 5,6 százalékot szerezne.

A választási küszöb alatt maradnának a radikálisok 1 százalékkal, a Néppárt pedig 3,8 százalékot szerezne, írja a Novosti.


Ikszelj! - Választási banner
2018. március 22. [11:12]

Nagyobb megértésben reménykedtem, nem csak a koszovói szerbek, hanem Szerbia számára is, őszintén szólva nem vagyok elégedett azzal, amit a New York-i tárgyalásokon... >>

2018. március 22. [10:51]

A čačaki felsőbb ügyészségen peralku keretében egy év házi őrizetbe helyezték Milan Jordović lelkészt és Zoran Marinković hitoktatót.Börtönbüntetés helyett elektronikus... >>

2018. március 22. [10:09]

Ana Brnabić kormányfő bejelentette, hogy áprilistól nyilvánosan elérhetőek lesznek a szerbiai bíróságok munkájáról szóló jelentések.„A polgárok láthatják majd,... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.60 dinár
1 dollár 96.04 dinár
100 forint 38.03 dinár
100 dinár 262.92 forint
Heti kérdés
Az utóbbi években valamilyen módon korlátozni akarják az interneten megjelenő közösségi véleményeket a bevándorlással vagy a bevándorlók viselkedésével kapcsolatban. Ön egyetért-e azzal, hogy e kérdésben a jelenleginél is szigorúbb ellenőrzés alá vonják az internetet?
Igen
Nem

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány