GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2017. december 7. [16:03]

Faktor Plus: A haladók és a szocialisták kerülhetnek hatalomra a fővárosban

Faktor Plus: A haladók és a szocialisták kerülhetnek hatalomra a fővárosban

A Faktor Plus ügynökség legújabb kutatása szerint Belgrádban a Szerb Haladó Párt (SNS) körül tömörül majd a legerősebb koalíció. A legerősebbnek számító SNS, a Szerbiai Szocialista Párt (SPS) nélkül, a polgárok 39 százalékának élvezi a támogatását. ©apić és a Szabad Polgárok Mozgalma (PSG) körüli tömörülés pedig 16-16 százalékot szerzett.

A Faktor Plus november 28-a és december 5-e között végzett felmérésében 1.000 belgrádi polgár vett részt.

E szerint a felmérés szerint a második helyen Aleksandar ©apić és a Szabad Polgárok Mozgalma (PSG), illetve a Néppárt és Dragan Đilas a szavazatok 16-16 százalékát szerezné meg. A választási küszöböt 6,1 százalékkal átlépné még Luka Maksimović (Ljubiąa Preletačević Beli), illetve az SPS 5,9 százalékkal. A Demokrata Párt pedig az 5 százalékos határon áll, senki más nem kerülne be a városi képviselő-testületbe.

Vladimir Pejić elemző a Faktor Plusnak elmondta, hogy ©apić eredményei a legmagasabbak, figyelembe véve, hogy nem áll mögötte egyetlen párt sem.

„Ugyanez a helyzet Đilasszal is, aki jelölteti magát, de nincs pártja, nem szerepel a médiában, de ellene szól a PGS ellen folytatott negatív kampány is. A Demokrata Párt pontosan a küszöbön áll, de hogy növekszik-e a támogatottságuk a választások közeledtével, azt majd meglátjuk”, véli Pejić.

Az elemző szerint Luka Maksimović továbbra is okozhat meglepetést, de az ő megítélése is javult, és a felmérések szerint magához vonzotta Janković szavazóinak egy részét is. Ezek az eredmények mandátumokra átszámítva azt jelentik, hogy Belgrádban az SNS és az SPS szerezheti meg a többséget, vagy pedig ©apić lesz majd a mérleg nyelve, aki valamelyik csoportosulához csatlakozva dönti majd el, hogy ki vezeti Belgrádot. ©apić egyébként korábban már kijelentette, hogy csak akkor alakít koalíciót, ha a főváros polgármestere lesz.

Parlamenti választások esetén az SNS 53 százalékos győzelmet aratna, az SPS 9,6 százalékot, a DS 6,9 százalékot, a PSG pedig 5,6 százalékot szerezne.

A választási küszöb alatt maradnának a radikálisok 1 százalékkal, a Néppárt pedig 3,8 százalékot szerezne, írja a Novosti.


2017. december 17. [22:11]

A szerb parlament elfogadta a Szerbia közadósságának törlesztéséről szóló törvénynek azon kiegészítéseit, amelyek a polgárok eddig kifizetetlen, régi devizabetéteire... >>

2017. december 17. [17:38]

A szerbiai közlekedési rendőrség egyhetes akciója során, amely keretében elsősorban az ittas vezetőket igyekezett kiszűrni, majd 1200 ittas sofőrt zárt ki a forgalomból,... >>

2017. december 16. [22:02]

Az elkövetkező év kulcsfontosságú lesz a nyugat-balkáni országok csatlakozási folyamata szempontjából, jelentette ki Johannes Hahn, uniós bővítési biztos.Hahn... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 119.29 dinár
1 dollár 101.22 dinár
100 forint 37.92 dinár
100 dinár 263.67 forint
Heti kérdés
Ön szerint mekkora jövedelem kell családtagonként a tisztességes megélhetéshez Szerbiában?
5-10 ezer
10-15 ezer
15-20 ezer
20-25 ezer
25-30 ezer
30 ezernél több

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány
A 2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve
Orosháza-Gyopárosfürdő és a Vajdaság Ma közös nyereményjátéka