Szerbia
A szerb parlament elfogadta a 2018-as költségvetést
Betűméret:             

A szerb parlament ma elfogadta a 2018-as költségvetésről szóló törvényt, amelyben a tervezett bevételek értéke 1.178 milliárd dinár, a kiadásoké pedig 1.207 milliárd dinár.

A tervezett költségvetési hiány köztársasági szinten a GDP 0,6 százalékát, pontosabban 28,4 milliárd dinárt teszi ki 2018-ban, ami 40,7 milliárd dinárral alacsonyabb a 2017-ben tervezett költségvetési deficittől.

A jövő évi költségvetésre 150 képviselő szavazott igennel, 12 ellenezte, senki sem tartózkodott, két képviselő pedig nem szavazott.

Emelik a béreket és nyugdíjakat

A tervek szerint 2018-ban a 10 százalékkal emelik a béreket a közszférában és 5 százalékkal az adminisztrációban, a nyugdíjakat szintén 5 százalékkal emelik.

A magasabb bérek és nyugdíjak mellett több pénz jut jövőre a beruházásokra is.

Visszaigényelhető a jelzálog alatt lévő lakások vásárlása után járó adó

Visszaigényelhetik az adót azok a szerbiai polgárok, akik első alkalommal vásárolnak lakást, még akkor is, ha az adott ingatlan jelzálog alatt van, ezt írja elő az adóról szóló törvénymódosítás, amit ma fogadott el a szerb parlament.

A polgárok eddig is visszaigényelhették az adót az első lakás vásárlásakor, most pedig akkor is megtehetik ezt, ha az adott lakás jelzálog alatt van, vagyis ha a lakás a végrehajtási eljárás tárgyát képezi.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban