Szerbia
Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése: Új funkción Kovács Elvira és Dubravka Filipovski

Kovács Elvirát, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése szerbiai delegációjának tagját választották meg Strasbourgban az esélyegyenlőségi és a megkülönböztetés-mentességi bizottság elnökévé, közölte ma a szerb parlament.

Mivel Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője, az említett bizottság elnökévé vált, automatikusan tagjává vált az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése végrehajtó szervének és egyéb testületeinek is. Az elnöki pozíciót 2018-ban és 2019-ben tölti be.

Dubravka Filipovskit, a Szerb Haladó Párt képviselőjét és a szerbiai delegáció tagját pedig az újonnan megalakult Szabad Demokraták politikai csoport alelnökévé választották meg.

A szerb parlament közölte: elvárása szerint a közgyűlés ülése alatt a politikai bizottságban véleményt cserélnek a Koszovóban uralkodó helyzetről, az ellenőrző bizottságban pedig Szerbiának a tagságból eredő szerzett jogainak és kötelezettségeinek tiszteletben tartásáról.

A küldöttséget Aleksandra Tomić vezeti, és tagjai még Žarko Obradović, Aleksandar Šešelj és Aleksandar Stevanović.

Az ülés fő témái a regionális és kisebbségi nyelvek fejlesztése, az ukrajnai helyzet, a gyermekek védelme a fegyveres összecsapásokban, a palesztin-izraeli viszony és a török beavatkozás Szíriában, áll a közleményben. (Kurir, Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Leomlott a tízes korridor egyik támfala - illusztráció
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 13:55 ]
Az igazságügyi minisztérium hamarosan elindítja az eAukcija elnevezésű internetes oldalt, amely a végrehajtók által elkobzott ingatlan vagyon értékesítésére szolgál majd.“Az online árverés révén átlátható lesz az ingatlanok értékesítési eljárásának folyamata és mindenki számára elérhetővé válnak az ezzel...
2018. AUGUSZTUS 19.
[ 19:17 ]
A szerb kormány nemrég alakította meg az eltűnt babák esetének kivizsgálására alakult bizottságot, egyik tagja, Radiša Pavlović pedig tegnap óta rendőri védelem alatt áll.“A kragujevaci ügyész meghagyása alapján rendőri védelmet kaptam a személyemet érintő gyakori fenyegetések miatt. Nyilvánvaló, hogy a...
2018. AUGUSZTUS 19.
[ 17:13 ]
Többórás várakozásra számíthatnak azok az utazók, akik a horgosi átkelőn szándékoznak kilépni Szerbiából, de ugyancsak hosszú sorok torlódtak fel a Horvátországgal határos batrovci határátkelőnél is, közölte a Szerbiai Motoros Szövetség (AMSS).A kisebb átkelőkön se lehet várakozás nélkül átjutni, a kelebiai...
2018. AUGUSZTUS 18.
[ 15:57 ]
Beolvasás folyamatban