Szerbia
Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése: Új funkción Kovács Elvira és Dubravka Filipovski

Kovács Elvirát, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése szerbiai delegációjának tagját választották meg Strasbourgban az esélyegyenlőségi és a megkülönböztetés-mentességi bizottság elnökévé, közölte ma a szerb parlament.

Mivel Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője, az említett bizottság elnökévé vált, automatikusan tagjává vált az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése végrehajtó szervének és egyéb testületeinek is. Az elnöki pozíciót 2018-ban és 2019-ben tölti be.

Dubravka Filipovskit, a Szerb Haladó Párt képviselőjét és a szerbiai delegáció tagját pedig az újonnan megalakult Szabad Demokraták politikai csoport alelnökévé választották meg.

A szerb parlament közölte: elvárása szerint a közgyűlés ülése alatt a politikai bizottságban véleményt cserélnek a Koszovóban uralkodó helyzetről, az ellenőrző bizottságban pedig Szerbiának a tagságból eredő szerzett jogainak és kötelezettségeinek tiszteletben tartásáról.

A küldöttséget Aleksandra Tomić vezeti, és tagjai még Žarko Obradović, Aleksandar Šešelj és Aleksandar Stevanović.

Az ülés fő témái a regionális és kisebbségi nyelvek fejlesztése, az ukrajnai helyzet, a gyermekek védelme a fegyveres összecsapásokban, a palesztin-izraeli viszony és a török beavatkozás Szíriában, áll a közleményben. (Kurir, Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy napra teljesen beszüntette a munkát szerdán a kragujevaci Zastava fegyvergyár mintegy kétezer dolgozója azt követelve, hogy a gyárat ne privatizálják, valamint növeljék a béreket, javítsanak a munkafeltételeken, és hozzák nyilvánosságra a tavalyi és az idei esztendőre vonatkozó vállalati eredményeket. A Danas című...
2018. MÁJUS 23.
[ 11:28 ]
Szív- és érrendszeri megbetegedések következtében Szerbiában évente több mint 52 ezren halnak meg, amivel Európában Oroszország és Ukrajna után Szerbia a harmadik helyen van.A Batut közegészségügyi intézet legutóbbi adatai szerint szív- és érrendszeri betegségek következtében több nő hal meg, mint férfi. A statisztika...
2018. MÁJUS 23.
[ 10:33 ]
Az idei év első negyedében érezhetően csökkent azoknak az egészségügyi dolgozóknak a száma, akik németországi munkára jelentkeztek a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NSZ) pályázatán keresztül, derül ki a szolgálat adataiból.Az elmúlt néhány évben több száz egészségügyi nővér és technikus vállalt...
2018. MÁJUS 23.
[ 10:15 ]
Beolvasás folyamatban