Szerbia
Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése: Új funkción Kovács Elvira és Dubravka Filipovski

Kovács Elvirát, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése szerbiai delegációjának tagját választották meg Strasbourgban az esélyegyenlőségi és a megkülönböztetés-mentességi bizottság elnökévé, közölte ma a szerb parlament.

Mivel Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője, az említett bizottság elnökévé vált, automatikusan tagjává vált az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése végrehajtó szervének és egyéb testületeinek is. Az elnöki pozíciót 2018-ban és 2019-ben tölti be.

Dubravka Filipovskit, a Szerb Haladó Párt képviselőjét és a szerbiai delegáció tagját pedig az újonnan megalakult Szabad Demokraták politikai csoport alelnökévé választották meg.

A szerb parlament közölte: elvárása szerint a közgyűlés ülése alatt a politikai bizottságban véleményt cserélnek a Koszovóban uralkodó helyzetről, az ellenőrző bizottságban pedig Szerbiának a tagságból eredő szerzett jogainak és kötelezettségeinek tiszteletben tartásáról.

A küldöttséget Aleksandra Tomić vezeti, és tagjai még Žarko Obradović, Aleksandar Šešelj és Aleksandar Stevanović.

Az ülés fő témái a regionális és kisebbségi nyelvek fejlesztése, az ukrajnai helyzet, a gyermekek védelme a fegyveres összecsapásokban, a palesztin-izraeli viszony és a török beavatkozás Szíriában, áll a közleményben. (Kurir, Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mihajlović: Nem tervezzük az útdíj összegének emelését - illusztráció
2018. NOVEMBER 19.
[ 14:35 ]
Belgrádi sajtóértesülések szerint Brüsszel diplomáciai csatornákon keresztül „tisztességtelen ajánlatot” tett Aleksandar Vučić szerb elnöknek, vagyis megzsarolta: folytassa a Pristinával való párbeszédet, cserébe pedig megnyílik három új csatlakozási tárgyalási fejezet Szerbia számára. Belgrád nem enged a...
2018. NOVEMBER 19.
[ 8:59 ]
Szerbia változik és jó irányban halad, és erre büszke vagyok - nyilatkozta Ana Brnabić kormányfő a CNN amerikai hírtelevíziónak.Elmondta, hogy az ország gyorsított ütemben hajtja végre a reformokat, és az átláthatóságra törekszik. Örömmel nyugtázta, hogy a politikában sok nő van, viszont szerinte egyre többen kellene...
2018. NOVEMBER 19.
[ 7:28 ]
Az év eleje óta 476 személy halt meg közlekedési balesetben a szerbiai utakon, hangzott el Belgrádban a közelekedési szerencsétlenségek áldozataira való emlékezés nemzetközi napján.A fiatalok körében a közlekedési baleset szedi a legtöbb halálos áldozatot, s a világban évente átlagosan 1,5 millió személy veszti életét...
2018. NOVEMBER 18.
[ 17:41 ]
Beolvasás folyamatban