Szerbia
Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése: Új funkción Kovács Elvira és Dubravka Filipovski

Kovács Elvirát, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése szerbiai delegációjának tagját választották meg Strasbourgban az esélyegyenlőségi és a megkülönböztetés-mentességi bizottság elnökévé, közölte ma a szerb parlament.

Mivel Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője, az említett bizottság elnökévé vált, automatikusan tagjává vált az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése végrehajtó szervének és egyéb testületeinek is. Az elnöki pozíciót 2018-ban és 2019-ben tölti be.

Dubravka Filipovskit, a Szerb Haladó Párt képviselőjét és a szerbiai delegáció tagját pedig az újonnan megalakult Szabad Demokraták politikai csoport alelnökévé választották meg.

A szerb parlament közölte: elvárása szerint a közgyűlés ülése alatt a politikai bizottságban véleményt cserélnek a Koszovóban uralkodó helyzetről, az ellenőrző bizottságban pedig Szerbiának a tagságból eredő szerzett jogainak és kötelezettségeinek tiszteletben tartásáról.

A küldöttséget Aleksandra Tomić vezeti, és tagjai még Žarko Obradović, Aleksandar Šešelj és Aleksandar Stevanović.

Az ülés fő témái a regionális és kisebbségi nyelvek fejlesztése, az ukrajnai helyzet, a gyermekek védelme a fegyveres összecsapásokban, a palesztin-izraeli viszony és a török beavatkozás Szíriában, áll a közleményben. (Kurir, Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Július 1-jétől csökken a roamingszolgáltatások díja a balkáni országokban - illusztráció
2019. FEBRUÁR 23.
[ 14:53 ]
Az év eleje óta 29 920 polgár kérelmezte az 5000 dináros utalványt, amelyet az állam nyújt a hazai idegenforgalmi létesítmények egyikében történő tartózkodás támogatására. Az akció nagy érdeklődést váltott ki a polgárok, főleg a nyugdíjasok (57 százalék) körében, mondták el a Danas napilapnak az idegenformalmi...
2019. FEBRUÁR 22.
[ 12:55 ]
A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) tanácsadó irodát nyitott a villamosenegia-fogyasztók számára Újvidéken, Belgrádban és Nišben, ahol jogászok, valamint a törvényeket és a szerbiai piaci szükségletet jól ismerő szakértők dolgoznak, tájékoztatott a vállalat. A háztartásoknak ily módon lehetőségük nyílik telefonon...
2019. FEBRUÁR 21.
[ 12:10 ]
Ratko Mladić tábornok ideiglenes szabadlábra helyezés keretében március végén visszatérhet Szerbiába, írja a mai sajtó. A hágai bíróságtól azt kérte, hogy 25 évvel lánya, Ana halála után elmehessen a sírjához Belgrádban. Az évforduló március 24-én lesz, jelenti a TV Prva. Mladić védői egyhetes szabadon...
2019. FEBRUÁR 21.
[ 9:18 ]
Beolvasás folyamatban