Szerbia
Ismét lesz Vedd el a nyugtát és nyerj nyereményjáték, több autóval és lakással

A szerb kormány a tegnapi ülésén elfogadta azt a határozatot, amelynek értelmében idén is megszervezi a Vedd el a nyugtát és nyerj elnevezésű nyereményjátékot.

A szürkegazdaság elleni harc kiemelt jelentőségű a kormány számára, a nyereményjáték megszervezése pedig a szürkegazdaság visszaszorítására irányuló nemzeti program fontos intézkedése, írja a Tanjug.

„Tekintettel a nyereményjáték első körének nagy sikerére, amelyben a NALED felmérése szerint a polgárok 40 százaléka vett részt, és összesen több mint 85 millió nyugtát küldtek be, a kormány tegnapi ülésén elfogadta a nyereményjáték újabb körének megszervezéséről szóló határozatot, mert úgy értékelte, hogy az jelentős mértékben hozzájárult a polgárok és a gazdaság adókultúrájának megerősítéséhez, illetve hogy tudatosította az adófizetés fontosságát és az egész társadalom javát szolgáló felelősségteljes ügyvitelt”, áll a kormány közleményében.

A nyereményjáték újabb körét a szerb kormány szervezi meg a helyi szintű gazdasági fejlesztéssel foglalkozó szövetséggel (NALED) és a Szövetség az igazságos konkurenciáért szervezet köré csoportosult vállalatokkal együtt.

A közlemény szerint a Vedd el a nyugtát és nyerj 2018 nyereményalapja „jelentősen több” lesz, mint a tavalyi évben, valamint több autót és lakást sorsolnak ki a nyereményjátékban résztvevők között.

A kormány szerint amellett, hogy a nyereményjáték első köre tudatosította a polgárokban, hogy mekkora veszteséget okoz a szürkegazdaság, jelentős fiskális hatása is volt, írja a Tanjug.

„A nyereményjáték három hónapja alatt a forgalom nyilvántartása az adómemóriás pénztárgépeken keresztül 33 százalékkal növekedett a kiskereskedőknél, akik körében a legkifejezettebb a szürkegazdaság, az adóellenőrök pedig a megszokottnál egynegyeddel kevesebb szabálysértést jegyeztek fel a nyugták kiadásával kapcsolatban. Ugyanebben az időszakban a készpénz nélküli fizetési forgalom 18,5 százalékkal növekedett”, közölte a szerb kormány.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nyolcvan százalékkal, vagyis több mint 216 millió dinárral megnövelik a gyerekek külföldi gyógykezelésére létrehozott költségvetési alap pénzeszközeit, jelentette be Zlatibor Lončar.Az egészségügyi miniszter szombat este a Pink televíziónak nyilatkozva elmondta, az alap létrehozása óta 138 gyermek kapott lehetőséget...
2018. NOVEMBER 18.
[ 10:59 ]
200 milliós hitelt különített el Szerbia számára az Európa Tanács Fejlesztési Bankjának (CEB) Igazgató Tanácsa abból az 1,1 milliárd eurós hitelkeretből, amelyet 11 európai ország szociális projektjeire szánnak. Ezt az összeget Szerbia az egészségügyi fejlesztésekre fordíthatja.A CEB eszközökből a tervek szerint 20...
2018. NOVEMBER 17.
[ 7:23 ]
Zorana Mihajlović építésügyi miniszter bejelentette, hogy kibővítik a bűnvádi feljelentéseket azokra a személyekre, akik felelősek a 11-es közúti folyosó Ub-Lajkovac szakaszának kiépítésénél elkövetett mulasztásokban.„Most látszik, hogy az autópálya ezen szakasza szó szerint sárból épült. Egy évvel ezelőtt...
2018. NOVEMBER 15.
[ 15:55 ]
Beolvasás folyamatban