Szerbia
Ismét lesz Vedd el a nyugtát és nyerj nyereményjáték, több autóval és lakással

A szerb kormány a tegnapi ülésén elfogadta azt a határozatot, amelynek értelmében idén is megszervezi a Vedd el a nyugtát és nyerj elnevezésű nyereményjátékot.

A szürkegazdaság elleni harc kiemelt jelentőségű a kormány számára, a nyereményjáték megszervezése pedig a szürkegazdaság visszaszorítására irányuló nemzeti program fontos intézkedése, írja a Tanjug.

„Tekintettel a nyereményjáték első körének nagy sikerére, amelyben a NALED felmérése szerint a polgárok 40 százaléka vett részt, és összesen több mint 85 millió nyugtát küldtek be, a kormány tegnapi ülésén elfogadta a nyereményjáték újabb körének megszervezéséről szóló határozatot, mert úgy értékelte, hogy az jelentős mértékben hozzájárult a polgárok és a gazdaság adókultúrájának megerősítéséhez, illetve hogy tudatosította az adófizetés fontosságát és az egész társadalom javát szolgáló felelősségteljes ügyvitelt”, áll a kormány közleményében.

A nyereményjáték újabb körét a szerb kormány szervezi meg a helyi szintű gazdasági fejlesztéssel foglalkozó szövetséggel (NALED) és a Szövetség az igazságos konkurenciáért szervezet köré csoportosult vállalatokkal együtt.

A közlemény szerint a Vedd el a nyugtát és nyerj 2018 nyereményalapja „jelentősen több” lesz, mint a tavalyi évben, valamint több autót és lakást sorsolnak ki a nyereményjátékban résztvevők között.

A kormány szerint amellett, hogy a nyereményjáték első köre tudatosította a polgárokban, hogy mekkora veszteséget okoz a szürkegazdaság, jelentős fiskális hatása is volt, írja a Tanjug.

„A nyereményjáték három hónapja alatt a forgalom nyilvántartása az adómemóriás pénztárgépeken keresztül 33 százalékkal növekedett a kiskereskedőknél, akik körében a legkifejezettebb a szürkegazdaság, az adóellenőrök pedig a megszokottnál egynegyeddel kevesebb szabálysértést jegyeztek fel a nyugták kiadásával kapcsolatban. Ugyanebben az időszakban a készpénz nélküli fizetési forgalom 18,5 százalékkal növekedett”, közölte a szerb kormány.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az idei év első negyedében érezhetően csökkent azoknak az egészségügyi dolgozóknak a száma, akik németországi munkára jelentkeztek a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NSZ) pályázatán keresztül, derül ki a szolgálat adataiból.Az elmúlt néhány évben több száz egészségügyi nővér és technikus vállalt...
2018. MÁJUS 23.
[ 10:15 ]
Sonja Lichtet, a belgrádi székhelyű Politikai Kiválóság Alapítvány elnökét Németország kivételes érdemekért járó érdemrendjével tüntették ki.Az elismerést Frank Walter Steinmeier német elnök adományozta 24 személynek, 12 nőnek és 12 férfinak, akik kivételesen sokat tettek a szabadságért és demokráciáért, a...
2018. MÁJUS 23.
[ 8:50 ]
Miután szerbiai autósokat fordítottak vissza a magyarországi határátkelőkről, amelyeken a magyar határrendészek és rendőrök nem ismerték el a szerbiai hatóságok által, a forgalmi engedély érvényessége meghosszabbítására kiadott dokumentumot, a szerbiai belügyminisztérium ma kérelemmel fordult magyar kollégáihoz, hogy...
2018. MÁJUS 22.
[ 21:16 ]
Beolvasás folyamatban