Szerbia
Ismét lesz Vedd el a nyugtát és nyerj nyereményjáték, több autóval és lakással

A szerb kormány a tegnapi ülésén elfogadta azt a határozatot, amelynek értelmében idén is megszervezi a Vedd el a nyugtát és nyerj elnevezésű nyereményjátékot.

A szürkegazdaság elleni harc kiemelt jelentőségű a kormány számára, a nyereményjáték megszervezése pedig a szürkegazdaság visszaszorítására irányuló nemzeti program fontos intézkedése, írja a Tanjug.

„Tekintettel a nyereményjáték első körének nagy sikerére, amelyben a NALED felmérése szerint a polgárok 40 százaléka vett részt, és összesen több mint 85 millió nyugtát küldtek be, a kormány tegnapi ülésén elfogadta a nyereményjáték újabb körének megszervezéséről szóló határozatot, mert úgy értékelte, hogy az jelentős mértékben hozzájárult a polgárok és a gazdaság adókultúrájának megerősítéséhez, illetve hogy tudatosította az adófizetés fontosságát és az egész társadalom javát szolgáló felelősségteljes ügyvitelt”, áll a kormány közleményében.

A nyereményjáték újabb körét a szerb kormány szervezi meg a helyi szintű gazdasági fejlesztéssel foglalkozó szövetséggel (NALED) és a Szövetség az igazságos konkurenciáért szervezet köré csoportosult vállalatokkal együtt.

A közlemény szerint a Vedd el a nyugtát és nyerj 2018 nyereményalapja „jelentősen több” lesz, mint a tavalyi évben, valamint több autót és lakást sorsolnak ki a nyereményjátékban résztvevők között.

A kormány szerint amellett, hogy a nyereményjáték első köre tudatosította a polgárokban, hogy mekkora veszteséget okoz a szürkegazdaság, jelentős fiskális hatása is volt, írja a Tanjug.

„A nyereményjáték három hónapja alatt a forgalom nyilvántartása az adómemóriás pénztárgépeken keresztül 33 százalékkal növekedett a kiskereskedőknél, akik körében a legkifejezettebb a szürkegazdaság, az adóellenőrök pedig a megszokottnál egynegyeddel kevesebb szabálysértést jegyeztek fel a nyugták kiadásával kapcsolatban. Ugyanebben az időszakban a készpénz nélküli fizetési forgalom 18,5 százalékkal növekedett”, közölte a szerb kormány.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerdán éjfélig kell elfogadnia a Köztársasági Választási Bizottságnak (RIK) azokat az űrlapokat, amelyekkel a nemzeti tanácsi választásokon indulók az aláírásokat gyűjthetik. A többi választáshoz szükséges irat jóváhagyása is minden bizonnyal megtörténik az említett időpontig - mondta a Szabadkai Magyar Rádió...
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 16:39 ]
A 10-es korridoron lévő támfal, amely a tegnapi nap folyamán részben leomlott, ma teljesen ledőlt. Arról a támfalról van szó, amely az elmúlt öt hónapban háromszor omlott le részben.Tegnap reggel kilenc óra körül egy földcsuszamlás tette tönkre a közel 500 négyzetméteres betonfalat az a hely felett, ahol az új autópálya...
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 13:55 ]
Felborult egy illegális bevándorlókat szállító mikrobusz a dél-szerbiai Preševóban, a busz 14 utasa megsérült, a sofőrt őrizetbe vették - közölte az N1 szerbiai hírcsatorna hétfőn. Az eset vasárnap este történt. A mikrobusz sofőrje ismeretlen okokból elvesztette uralmát a gépjármű felett, és egy oszlopnak...
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 13:03 ]
Beolvasás folyamatban