GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2018. január 24. [8:40]

Ismét lesz Vedd el a nyugtát és nyerj nyereményjáték, több autóval és lakással

Ismét lesz Vedd el a nyugtát és nyerj nyereményjáték, több autóval és lakással
Fotó: N1

A szerb kormány a tegnapi ülésén elfogadta azt a határozatot, amelynek értelmében idén is megszervezi a Vedd el a nyugtát és nyerj elnevezésű nyereményjátékot.

A szürkegazdaság elleni harc kiemelt jelentőségű a kormány számára, a nyereményjáték megszervezése pedig a szürkegazdaság visszaszorítására irányuló nemzeti program fontos intézkedése, írja a Tanjug.

„Tekintettel a nyereményjáték első körének nagy sikerére, amelyben a NALED felmérése szerint a polgárok 40 százaléka vett részt, és összesen több mint 85 millió nyugtát küldtek be, a kormány tegnapi ülésén elfogadta a nyereményjáték újabb körének megszervezéséről szóló határozatot, mert úgy értékelte, hogy az jelentős mértékben hozzájárult a polgárok és a gazdaság adókultúrájának megerősítéséhez, illetve hogy tudatosította az adófizetés fontosságát és az egész társadalom javát szolgáló felelősségteljes ügyvitelt”, áll a kormány közleményében.

A nyereményjáték újabb körét a szerb kormány szervezi meg a helyi szintű gazdasági fejlesztéssel foglalkozó szövetséggel (NALED) és a Szövetség az igazságos konkurenciáért szervezet köré csoportosult vállalatokkal együtt.

A közlemény szerint a Vedd el a nyugtát és nyerj 2018 nyereményalapja „jelentősen több” lesz, mint a tavalyi évben, valamint több autót és lakást sorsolnak ki a nyereményjátékban résztvevők között.

A kormány szerint amellett, hogy a nyereményjáték első köre tudatosította a polgárokban, hogy mekkora veszteséget okoz a szürkegazdaság, jelentős fiskális hatása is volt, írja a Tanjug.

„A nyereményjáték három hónapja alatt a forgalom nyilvántartása az adómemóriás pénztárgépeken keresztül 33 százalékkal növekedett a kiskereskedőknél, akik körében a legkifejezettebb a szürkegazdaság, az adóellenőrök pedig a megszokottnál egynegyeddel kevesebb szabálysértést jegyeztek fel a nyugták kiadásával kapcsolatban. Ugyanebben az időszakban a készpénz nélküli fizetési forgalom 18,5 százalékkal növekedett”, közölte a szerb kormány.


2018. február 16. [19:23]

Tíz éve kiáltotta ki függetlenségét Koszovó, amit Szerbia a mai napig nem ismer el. Vannak olyan értesülések, hogy Szerbia 2025-től jósolt uniós tagságának feltétele... >>

2018. február 16. [17:17]

Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő arra számít, hogy a következő év végéig megszületik Belgrád és Pristina között a két ország viszonyának... >>

2018. február 16. [16:26]

Szerbiában 30 ezer olyan gyerek van, aki még nem vette fel a védőoltásokat, jelentette be Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter.A miniszter elmondása szerint jelenleg... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.30 dinár
1 dollár 95.57 dinár
100 forint 37.87 dinár
100 dinár 264.03 forint
Heti kérdés
Dühöng az influenzajárvány. Ön fel szokta-e venni a védőoltást a vírusos megbetegedés ellen?
Igen
Nem

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány