Szerbia
Ismét lesz Vedd el a nyugtát és nyerj nyereményjáték, több autóval és lakással

A szerb kormány a tegnapi ülésén elfogadta azt a határozatot, amelynek értelmében idén is megszervezi a Vedd el a nyugtát és nyerj elnevezésű nyereményjátékot.

A szürkegazdaság elleni harc kiemelt jelentőségű a kormány számára, a nyereményjáték megszervezése pedig a szürkegazdaság visszaszorítására irányuló nemzeti program fontos intézkedése, írja a Tanjug.

„Tekintettel a nyereményjáték első körének nagy sikerére, amelyben a NALED felmérése szerint a polgárok 40 százaléka vett részt, és összesen több mint 85 millió nyugtát küldtek be, a kormány tegnapi ülésén elfogadta a nyereményjáték újabb körének megszervezéséről szóló határozatot, mert úgy értékelte, hogy az jelentős mértékben hozzájárult a polgárok és a gazdaság adókultúrájának megerősítéséhez, illetve hogy tudatosította az adófizetés fontosságát és az egész társadalom javát szolgáló felelősségteljes ügyvitelt”, áll a kormány közleményében.

A nyereményjáték újabb körét a szerb kormány szervezi meg a helyi szintű gazdasági fejlesztéssel foglalkozó szövetséggel (NALED) és a Szövetség az igazságos konkurenciáért szervezet köré csoportosult vállalatokkal együtt.

A közlemény szerint a Vedd el a nyugtát és nyerj 2018 nyereményalapja „jelentősen több” lesz, mint a tavalyi évben, valamint több autót és lakást sorsolnak ki a nyereményjátékban résztvevők között.

A kormány szerint amellett, hogy a nyereményjáték első köre tudatosította a polgárokban, hogy mekkora veszteséget okoz a szürkegazdaság, jelentős fiskális hatása is volt, írja a Tanjug.

„A nyereményjáték három hónapja alatt a forgalom nyilvántartása az adómemóriás pénztárgépeken keresztül 33 százalékkal növekedett a kiskereskedőknél, akik körében a legkifejezettebb a szürkegazdaság, az adóellenőrök pedig a megszokottnál egynegyeddel kevesebb szabálysértést jegyeztek fel a nyugták kiadásával kapcsolatban. Ugyanebben az időszakban a készpénz nélküli fizetési forgalom 18,5 százalékkal növekedett”, közölte a szerb kormány.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Július 1-jétől csökken a roamingszolgáltatások díja a balkáni országokban - illusztráció
2019. FEBRUÁR 23.
[ 14:53 ]
Az év eleje óta 29 920 polgár kérelmezte az 5000 dináros utalványt, amelyet az állam nyújt a hazai idegenforgalmi létesítmények egyikében történő tartózkodás támogatására. Az akció nagy érdeklődést váltott ki a polgárok, főleg a nyugdíjasok (57 százalék) körében, mondták el a Danas napilapnak az idegenformalmi...
2019. FEBRUÁR 22.
[ 12:55 ]
A Szerbiai Villanygazdaság (EPS) tanácsadó irodát nyitott a villamosenegia-fogyasztók számára Újvidéken, Belgrádban és Nišben, ahol jogászok, valamint a törvényeket és a szerbiai piaci szükségletet jól ismerő szakértők dolgoznak, tájékoztatott a vállalat. A háztartásoknak ily módon lehetőségük nyílik telefonon...
2019. FEBRUÁR 21.
[ 12:10 ]
Ratko Mladić tábornok ideiglenes szabadlábra helyezés keretében március végén visszatérhet Szerbiába, írja a mai sajtó. A hágai bíróságtól azt kérte, hogy 25 évvel lánya, Ana halála után elmehessen a sírjához Belgrádban. Az évforduló március 24-én lesz, jelenti a TV Prva. Mladić védői egyhetes szabadon...
2019. FEBRUÁR 21.
[ 9:18 ]
Beolvasás folyamatban