GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2018. március 13. [9:33]

Legfelsőbb Semmítőszék: A bankoknak nincs joguk megfizettetni a hitelelbírálást

Legfelsőbb Semmítőszék: A bankoknak nincs joguk megfizettetni a hitelelbírálást

Az Efektiva banki ügyfelek egyesülete közölte, hogy a Legfelsőbb Semmítőszék legújabb ítélete megerősíti azt, hogy bankoknak nem áll jogukban megfizettetni a hitelelbírálás költségét, éppen ezért újra fogják tárgyalni azt az esetet, amelyben az egyik bank javára hoztak meg jogerős ítéletet.

Egy olyan esetről van szó, amelyben többek között azt is vizsgálták, hogy a banknak joga van-e megfizettetni a hitelelbírálás költségét.

„A Legfelsőbb Semmítőszék elvitatta az alsóbb fokú bíróságok ezen döntését és rámutatott arra, hogy a kötelezettségekről szóló törvény 1065. szakasza szerint a bankok a hitel folyósításakor és felhasználásakor egyedül a kamatot fizettethetik meg az ügyféllel, vagyis a hitelről szóló szerződés költségének részét kell képeznie a hitelelbírálás költségének‟, áll az Efektiva közleményében.

Az egyesület szerint a Legfelsőbb Semmítőszék döntése végleges ebben a kérdésben, tehát bebizonyosodott, hogy a bankoknak nem lett volna szabad megfizettetniük az ügyfelekkel a hitelelbírálás költségét.

Eddig hat esetben született jogerős, és mintegy 50 estben elsőfokú ítélet az ügyfelek javára, a bakoknak pedig ezekben az eljárásokban lehetőségük volt bebizonyítani a hitelelbírálás költségének létezését, de ez nem sikerült, mivel nincs is ilyen költségük, közölte az Efektiva.

Az egyesület kiemelte, hogy az egyik ilyen esetben a bank hitelelbírálás költsége címén 20.000 eurót fizettetett meg az ügyféllel, írja a Beta.


Ikszelj! - Választási banner
2018. március 17. [16:47]

Az első gyermek után az anyák 100 ezer dinár egyszeri támogatást kapnak, a második után havi 10 ezer dinárt két éven keresztül. A harmadik gyermek után havi 12 ezer... >>

2018. március 16. [22:30]

A szerbiai költségvetés harmadik éve jegyez többletet, jelentette ki ma Aleksandar Vučić államfő, s hozzátette, ilyen a második világháború óta nem történt.„A... >>

2018. március 16. [16:53]

(Belgrádi tudósítónktól)A polgárok leginkább a szociális és gazdasági jogok megsértése miatt fordultak a szerbiai polgári jogvédőhöz 2017-ben. A köztársasági... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.35 dinár
1 dollár 96.10 dinár
100 forint 37.98 dinár
100 dinár 263.27 forint
Heti kérdés
A magyarokat különösebben nem érinti, mert számunkra Nagybecskerek Nagybecskerek marad, mégis megkérdezzük: támogatja-e a város hivatalos szerb nevének megváltóztatását Zrenjaninról Petrovgradra.
Legyen Petrovgrad
Maradjon Zrenjanin
Állítsák vissza a város eredeti nevét

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Szerbia: A harmadik gyermek után 12.000, a negyedik után 18.000 dinár havonta
(Szerbia)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány