Szerbia
Három nap alatt több mint 600 bejelentés érkezett a feketén foglalkoztató munkaadók ellen

Zoran Đorđević munkaügyi és foglalkoztatási miniszter kijelentette, hogy szombat óta, vagyis amióta aktiválták az ingyenesen hívható telefonszámot, több mint 600 bejelentés érkezett a munkaadók ellen, akik feketén foglalkoztatják dolgozóikat.

Đorđević a Prva televíziónak elmondta, hogy főként azok telefonáltak, akik munkaszerződés nélkül dolgoznak, majd pedig azok, akik attól tartanak, hogy nem fizetik utánuk a megfelelő járulékokat, illetve olyan más vállalatok ellen is bejelentés érkezett, amelyekről tudják, hogy törvényt szegnek és nem jelentik be a dolgozóikat.

Đorđević közölte, hogy a felügyelőség minden bejelentést kivizsgál, kimennek a terepre és megállapítják, hogy az adott vállalat megszegi-e a törvényt.

Azt nem lehet tudni, hogy összesen hányan dolgoznak feketén.

Szerbia polgárai névtelenül hívhatják a 0800 300 307-es telefonszámot, ahol bejelenthetik, ha munkaszerződés nélkül foglalkoztatják őket, illetve minden más törvénytelenséget.

Ez az akció része a Mondj NEMET a feketemunkának elnevezésű projektumnak, amelynek keretében számos más aktivitást is terveznek, többek között azt, hogy megnövelik a felügyelőségek terepen végzett munkájának intenzitását és oktató jellegű műhelymunkákat szerveznek egész Szerbiában, írja a 021.rs hírportál.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tusk üdvözli Szerbia lépéseit - illusztráció
2018. DECEMBER 19.
[ 15:50 ]
Az Európai Bizottság álláspontja a kezdetektől fogva egyértelmű, Pristinának el kell törölnie a különadót, közölte Brüsszelben Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője az Ana Brnabić szerb kormányfővel közösen megtartott sajtótájékoztatón.Mogherini optimista Szerbia európai jövőjét...
2018. DECEMBER 18.
[ 17:53 ]
Az elmúlt két évben növekedett a szerbiaiak bizalma az intézményekkel szemben – derült ki a Deep Dive nevű közvélemény-kutató ügynökség felméréséből.Eszerint a katonaság, a rendőrség és az egyház mellett a szerbiaiak – bármennyire is meglepő – a Köztársasági Földmérő Intézetbe (RGZ) vetik bizalmukat.Némileg...
2018. DECEMBER 18.
[ 14:33 ]
Egy 55 éves férfi holttestét találták meg hétfőn délután Novi Pazarban egy elhagyatott házban, a férfi feltehetően halálra fagyott. Ő a fagyos időjárás harmadik áldozata Szerbiában.A Blic közlése szerint Senad S.-ről van szó, aki gyakran aludt abban az épületben, a Novi Pazarhoz tartozó Lugon. A holttestet a helyi lakosok...
2018. DECEMBER 18.
[ 11:15 ]
Beolvasás folyamatban