Szerbia
Három nap alatt több mint 600 bejelentés érkezett a feketén foglalkoztató munkaadók ellen

Zoran Đorđević munkaügyi és foglalkoztatási miniszter kijelentette, hogy szombat óta, vagyis amióta aktiválták az ingyenesen hívható telefonszámot, több mint 600 bejelentés érkezett a munkaadók ellen, akik feketén foglalkoztatják dolgozóikat.

Đorđević a Prva televíziónak elmondta, hogy főként azok telefonáltak, akik munkaszerződés nélkül dolgoznak, majd pedig azok, akik attól tartanak, hogy nem fizetik utánuk a megfelelő járulékokat, illetve olyan más vállalatok ellen is bejelentés érkezett, amelyekről tudják, hogy törvényt szegnek és nem jelentik be a dolgozóikat.

Đorđević közölte, hogy a felügyelőség minden bejelentést kivizsgál, kimennek a terepre és megállapítják, hogy az adott vállalat megszegi-e a törvényt.

Azt nem lehet tudni, hogy összesen hányan dolgoznak feketén.

Szerbia polgárai névtelenül hívhatják a 0800 300 307-es telefonszámot, ahol bejelenthetik, ha munkaszerződés nélkül foglalkoztatják őket, illetve minden más törvénytelenséget.

Ez az akció része a Mondj NEMET a feketemunkának elnevezésű projektumnak, amelynek keretében számos más aktivitást is terveznek, többek között azt, hogy megnövelik a felügyelőségek terepen végzett munkájának intenzitását és oktató jellegű műhelymunkákat szerveznek egész Szerbiában, írja a 021.rs hírportál.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vučić: Hszi Csin-ping ismét Szerbiába látogat, két megállapodás született - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 20:44 ]
Kettős öngyilkosság Belgrádban - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 12:55 ]
A Belgrádi Közgazdasági Kar egyetlen feltétellel munkát ígér a gólyáknak - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 19:10 ]
A Tijana Jurić Alapítvány folytatja kampányát, amellyel azt szeretné elérni, hogy a gyerekek és a nők gyilkosai életfogytiglani börtönbüntetést kapjanak. Ezúttal több mint húsz szerbiai városban helyeztek el óriásplakátokat ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel: „A hallgatás nem megoldás. Védjék meg a gyerekeket”.Az...
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 17:22 ]
Az aláírt szerződések drámaian megváltoztatják Szerbia pozícióját, a kínai beruházások "kikötője" leszünk az egész régióban, jelentette ki Pekingben Aleksandar Vučić szerb elnök, miután a szerb kormány és a kínai partnerek több megállapodást is aláírtak.A szerb államfő háromnapos kínai látogatása alatt...
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 10:37 ]
A szerbiai oktatási minisztériumnak a közhasznú munkáról szóló szabályzata számos új fegyelmi rendszabályt irányoz elő. Büntetést kapnak például azok, akik alkoholt, drogot visznek be az iskolába, akik más gyerekeket bántalmaznak, akik megrongálják az iskola vagyonát, netalán maguk írnak be maguknak jegyet a naplóba. A...
2018. SZEPTEMBER 16.
[ 17:51 ]
Beolvasás folyamatban