Szerbia
Három nap alatt több mint 600 bejelentés érkezett a feketén foglalkoztató munkaadók ellen

Zoran Đorđević munkaügyi és foglalkoztatási miniszter kijelentette, hogy szombat óta, vagyis amióta aktiválták az ingyenesen hívható telefonszámot, több mint 600 bejelentés érkezett a munkaadók ellen, akik feketén foglalkoztatják dolgozóikat.

Đorđević a Prva televíziónak elmondta, hogy főként azok telefonáltak, akik munkaszerződés nélkül dolgoznak, majd pedig azok, akik attól tartanak, hogy nem fizetik utánuk a megfelelő járulékokat, illetve olyan más vállalatok ellen is bejelentés érkezett, amelyekről tudják, hogy törvényt szegnek és nem jelentik be a dolgozóikat.

Đorđević közölte, hogy a felügyelőség minden bejelentést kivizsgál, kimennek a terepre és megállapítják, hogy az adott vállalat megszegi-e a törvényt.

Azt nem lehet tudni, hogy összesen hányan dolgoznak feketén.

Szerbia polgárai névtelenül hívhatják a 0800 300 307-es telefonszámot, ahol bejelenthetik, ha munkaszerződés nélkül foglalkoztatják őket, illetve minden más törvénytelenséget.

Ez az akció része a Mondj NEMET a feketemunkának elnevezésű projektumnak, amelynek keretében számos más aktivitást is terveznek, többek között azt, hogy megnövelik a felügyelőségek terepen végzett munkájának intenzitását és oktató jellegű műhelymunkákat szerveznek egész Szerbiában, írja a 021.rs hírportál.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

137 igen szavazattal és 5 ellenszavazattal elfogadta a köztársasági képviselőház a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosítását. A hivatalos indoklás szerint ez világosabban szabályozza a tanácsok hatáskörét, csökkenti a politikum befolyását és átláthatóbbá teszi a nemzeti tanácsok munkáját. Az...
2018. JÚNIUS 21.
[ 7:15 ]
A nemzeti kisebbségekhez tartozó köztársasági parlamenti képviselők számára lehetővé válik, hogy anyanyelvükön szólaljanak fel a szkupstinában. Azokról a képviselőkről van szó, akik olyan kisebbséghez tartoznak, amelynek lélekszáma a legutóbbi népszámlálás alkalmával elérte a teljes lakosság két százalékát, azt...
2018. JÚNIUS 20.
[ 19:53 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő ma felszólította Szerbia polgárait, hogy adják meg a tiszteletet a horvát közösségnek, mert a közösség tagjai az ország egyenrangú polgárai, akikkel békében és egyetértésben éltünk eddig is és ezek után is - jelenti a Tanjug.Vučić ezt akkor mondta, amikor fogadta Tomislav Žigmanovot, a...
2018. JÚNIUS 20.
[ 13:23 ]
Beolvasás folyamatban