GazdaságKultúraMagazinTudományKözleményekKéptárSportOlvasók rovataImpresszumMarketing

Izbor iz sadrzaja na srpskom

Kihelyezett konzuli fogadónapok

Az egyszerűsített honosítási eljárás logója

Lélekemelő logó


Életmód/egészségGaiaMegvalósult a Magyar Kormány támogatásával Megvalósult a Magyar Kormány támogatásával Bethlen Gábor Alap

Forum

Nemzeti Regiszter

MTI
Observer
A médiafigyelő
Imedia

2018. március 13. [12:16]

Három nap alatt több mint 600 bejelentés érkezett a feketén foglalkoztató munkaadók ellen

Három nap alatt több mint 600 bejelentés érkezett a feketén foglalkoztató munkaadók ellen
Fotó: Pixabay

Zoran Đorđević munkaügyi és foglalkoztatási miniszter kijelentette, hogy szombat óta, vagyis amióta aktiválták az ingyenesen hívható telefonszámot, több mint 600 bejelentés érkezett a munkaadók ellen, akik feketén foglalkoztatják dolgozóikat.

Đorđević a Prva televíziónak elmondta, hogy főként azok telefonáltak, akik munkaszerződés nélkül dolgoznak, majd pedig azok, akik attól tartanak, hogy nem fizetik utánuk a megfelelő járulékokat, illetve olyan más vállalatok ellen is bejelentés érkezett, amelyekről tudják, hogy törvényt szegnek és nem jelentik be a dolgozóikat.

Đorđević közölte, hogy a felügyelőség minden bejelentést kivizsgál, kimennek a terepre és megállapítják, hogy az adott vállalat megszegi-e a törvényt.

Azt nem lehet tudni, hogy összesen hányan dolgoznak feketén.

Szerbia polgárai névtelenül hívhatják a 0800 300 307-es telefonszámot, ahol bejelenthetik, ha munkaszerződés nélkül foglalkoztatják őket, illetve minden más törvénytelenséget.

Ez az akció része a Mondj NEMET a feketemunkának elnevezésű projektumnak, amelynek keretében számos más aktivitást is terveznek, többek között azt, hogy megnövelik a felügyelőségek terepen végzett munkájának intenzitását és oktató jellegű műhelymunkákat szerveznek egész Szerbiában, írja a 021.rs hírportál.


Ikszelj! - Választási banner
2018. március 17. [16:47]

Az első gyermek után az anyák 100 ezer dinár egyszeri támogatást kapnak, a második után havi 10 ezer dinárt két éven keresztül. A harmadik gyermek után havi 12 ezer... >>

2018. március 16. [22:30]

A szerbiai költségvetés harmadik éve jegyez többletet, jelentette ki ma Aleksandar Vučić államfő, s hozzátette, ilyen a második világháború óta nem történt.„A... >>

2018. március 16. [16:53]

(Belgrádi tudósítónktól)A polgárok leginkább a szociális és gazdasági jogok megsértése miatt fordultak a szerbiai polgári jogvédőhöz 2017-ben. A köztársasági... >>Külhoni magyar állampolgárok választási regisztrációja gomb
Álláshirdetések gomb
1 euró 118.35 dinár
1 dollár 96.10 dinár
100 forint 37.98 dinár
100 dinár 263.27 forint
Heti kérdés
A magyarokat különösebben nem érinti, mert számunkra Nagybecskerek Nagybecskerek marad, mégis megkérdezzük: támogatja-e a város hivatalos szerb nevének megváltóztatását Zrenjaninról Petrovgradra.
Legyen Petrovgrad
Maradjon Zrenjanin
Állítsák vissza a város eredeti nevét

Tekintse meg az eddigi eredményt!

A korábbi szavazásokat itt tekintheti meg
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
Minority SafePack - EURÓPAI VÉDELMET JOGAINKNAK!
Megnyitották a Mátyás király-emlékévet Szegeden
A legutóbb kommentelt friss cikkek
(amelyek az utóbbi 24 órában jelentek meg)
Szerbia: A harmadik gyermek után 12.000, a negyedik után 18.000 dinár havonta
(Szerbia)
Vajdaság Ma forditói szolgáltatása
Prosperitati Alapítvány