Szerbia
Szigorodó törvény Szerbiában: Százezres bírság, ha nincs gyerekülés a kocsiban

A közlekedésbiztonsági törvény módosításáról és kiegészítéséről szóló törvény elfogadásával külön figyelmet szenteltek a gyerekek védelmének a szerbiai utakon.

Százezertől százhúszezer dinárig terjedő büntetés, az engedély minimum nyolc hónapos elvétele, 13-15 büntetőpont fenyegeti a gépjárművezetőket, természetesen a szabálysértés súlyosságától függően.

„Tavaly, sajnos, 14 gyermek vesztette életét közlekedési szerencsétlenségben” – mondta a Večernje novostinak Damir Okanović, a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Bizottság elnöke.

Ebből hárman gyalogosok voltak, ketten kerékpárosok, kilencen pedig gépjárműben utaztak. Ezért volt teljesen logikus, hogy a büntetőpolitikával hassunk oda, hogy kevesebb gyerek haljon meg az utakon.

A törvény világosan kimondja, hogy a gépjármű első ülésén nem utazhat 12 évesnél fiatalabb gyerek. A 135 centiméternél alacsonyabb gyerekeket a megfelelő biztonsági ülésben kell szállítani, amely a jármű, illetve az ülés gyártójának utasításával összhangban rögzítve van a járműhöz, kivéve a tömegközlekedési járműveket.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Sándor
2018. ÁPRILIS 14. [ 14:18 ]

Helyesnek tartom a törvényt, de sajnos már gyermek se nincs a kocsiban.


Úgy tűnik, hogy a nemzetközi közösség sürgetése ellenére sem fog megszületni 2018-ban vagy 2019 elején a koszovói kérdés megoldása, írja a belgrádi média.A Blic diplomáciai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy lassan enyhülni látszik a nyugati országok által gyakorolt nyomás, hogy a Szerbia és Koszovó közötti nyílt...
2018. SZEPTEMBER 25.
[ 10:38 ]
A szerbiai egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy fokozott ellenőrzést rendelt el a határátkelőkön, mivel a nyugat-európai országokban megjelentek az ún. majomhimlő első esetei, jelenti a Tanjug.Külön munkacsoport alakult a majomhimlő figyelemmel kísérésére és ellenőrzésére.A majomhimlő egy vírusos...
2018. SZEPTEMBER 24.
[ 18:34 ]
Szerbia azért szembesül munkanélküliséggel, mert sok ember nem rendelkezik a munkaadó által elvárt képzettséggel és képességekkel, mondta Zoran Martinović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NSZ) igazgatója.A Délkelet-európai Foglalkoztatási Szolgálatok Társulásának (CPESSEC) konferenciáján Belgrádban elmondta, a...
2018. SZEPTEMBER 24.
[ 18:06 ]
Beolvasás folyamatban