Szerbia
Szigorodó törvény Szerbiában: Százezres bírság, ha nincs gyerekülés a kocsiban

A közlekedésbiztonsági törvény módosításáról és kiegészítéséről szóló törvény elfogadásával külön figyelmet szenteltek a gyerekek védelmének a szerbiai utakon.

Százezertől százhúszezer dinárig terjedő büntetés, az engedély minimum nyolc hónapos elvétele, 13-15 büntetőpont fenyegeti a gépjárművezetőket, természetesen a szabálysértés súlyosságától függően.

„Tavaly, sajnos, 14 gyermek vesztette életét közlekedési szerencsétlenségben” – mondta a Večernje novostinak Damir Okanović, a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Bizottság elnöke.

Ebből hárman gyalogosok voltak, ketten kerékpárosok, kilencen pedig gépjárműben utaztak. Ezért volt teljesen logikus, hogy a büntetőpolitikával hassunk oda, hogy kevesebb gyerek haljon meg az utakon.

A törvény világosan kimondja, hogy a gépjármű első ülésén nem utazhat 12 évesnél fiatalabb gyerek. A 135 centiméternél alacsonyabb gyerekeket a megfelelő biztonsági ülésben kell szállítani, amely a jármű, illetve az ülés gyártójának utasításával összhangban rögzítve van a járműhöz, kivéve a tömegközlekedési járműveket.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Sándor
2018. ÁPRILIS 14. [ 14:18 ]

Helyesnek tartom a törvényt, de sajnos már gyermek se nincs a kocsiban.


Tiltakozó megmozdulás Belgrádban - illusztráció
2018. DECEMBER 15.
[ 21:08 ]
Aleksandar Vučić elnök, a hadsereg főparancsnoka látogatást tett több egységnél. A Szerbiai Rádió és Televízió értesülése szerint a katonákkal ebédelt. Más alakulatokat is fölkeres. A helyszínről nem szól a hír, korábban azt jelezték, hogy a dél-szerbiai biztonsági övezetbe látogat. Közben Nebojša Stefanović...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:39 ]
Szerbia teljes jogú tagja lett az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetnek, a CERN-nek. Erről a Tanács döntött genfi ülésén. Izraelen, Svájcon és Norvégián kívül az egyetlen ország vagyunk, amelyet felvettek, bár nem tagja az Európai Uniónak.A kormányfői hivatal közleménye szerint ez lehetővé teszi, hogy egyetemistáink...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:29 ]
Több ellenzéki párt, szövetség és mozgalom megállapodást írt alá a tisztességes és szabad választásokért.Azt kérik, hogy arányosan részt vehessenek a Szerbiai és a Vajdasági Rádió és Televízió műsoraiban, és hogy akadályozzák meg a választói névjegyzékkel való visszaélést.Az okmányt többek között aláírta a...
2018. DECEMBER 15.
[ 7:29 ]
Beolvasás folyamatban