Szerbia
Szigorodó törvény Szerbiában: Százezres bírság, ha nincs gyerekülés a kocsiban

A közlekedésbiztonsági törvény módosításáról és kiegészítéséről szóló törvény elfogadásával külön figyelmet szenteltek a gyerekek védelmének a szerbiai utakon.

Százezertől százhúszezer dinárig terjedő büntetés, az engedély minimum nyolc hónapos elvétele, 13-15 büntetőpont fenyegeti a gépjárművezetőket, természetesen a szabálysértés súlyosságától függően.

„Tavaly, sajnos, 14 gyermek vesztette életét közlekedési szerencsétlenségben” – mondta a Večernje novostinak Damir Okanović, a Szerbiai Közlekedésbiztonsági Bizottság elnöke.

Ebből hárman gyalogosok voltak, ketten kerékpárosok, kilencen pedig gépjárműben utaztak. Ezért volt teljesen logikus, hogy a büntetőpolitikával hassunk oda, hogy kevesebb gyerek haljon meg az utakon.

A törvény világosan kimondja, hogy a gépjármű első ülésén nem utazhat 12 évesnél fiatalabb gyerek. A 135 centiméternél alacsonyabb gyerekeket a megfelelő biztonsági ülésben kell szállítani, amely a jármű, illetve az ülés gyártójának utasításával összhangban rögzítve van a járműhöz, kivéve a tömegközlekedési járműveket.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Sándor
2018. ÁPRILIS 14. [ 14:18 ]

Helyesnek tartom a törvényt, de sajnos már gyermek se nincs a kocsiban.


Aleksandar Vučić szerb államfő úgy értékelte, hogy a mai tárgyalások Brüsszelben nagyon összetettek voltak és megállapodtak abban, hogy folytatni fogják azokat annak érdekében, hogy közös nevezőt találjanak egy kompromisszumos megoldáshoz, valamint igyekeznek megőrizni a békét és a stabilitást a Belgrád és Pristina...
2018. JÚLIUS 18.
[ 15:16 ]
Az állam csak a védelem és az ügyvédek költségei címén, az illetékesek becslése szerint, mintegy 7 millió eurót fizet ki a „csődmaffia” ügyében a múlt héten felmentett vádlottaknak.És ez még nem minden, az alaptalan fogva tartás címén mintegy 50 millió dinárt (vagyis közel 433.000 eurót) fizetnek ki a...
2018. JÚLIUS 18.
[ 11:25 ]
A szerb parlament bűnvádi feljelentést tett ismeretlen személy ellen festmények, szobrok és bútorok ellopása miatt, amelyek a Slobodan Milošević rezsimjét megdöntő, október 5-ei tüntetések éjszakáján tűntek el a parlament épületéből.Maja Gojković, a köztársasági képviselőház elnöke a Novostinak elmagyarázta, hogy...
2018. JÚLIUS 18.
[ 9:35 ]
Beolvasás folyamatban