Szerbia
Szerbia: A közlekedési rendőrség a jövő héten a gyorshajtókat figyeli

A közlekedési rendőrség április 16-a és 22-e között fokozottan ellenőrzi a megengedett sebesség betartását Szerbia egész területén, minden rendű és rangú úton.

Az akció nemzetközi jellegű, vagyis a TISPOL, az európai közlekedési rendőrségek nemzetközi szervezete keretében zajlik és összesen 32 ország vesz részt benne (az EU 28 tagállama, tovább Svájc, Norvégia, Szerbia és Grúzia).

A gépkocsivezető illetve a jármű minden ellenőrzése alkalmával kötelezően elvégzik az alkotesztet is, továbbá azoknál a járműveknél, amelyeket megállítanak a megengedett sebesség túllépése miatt, a rendőrök ellenőrizni fogják azt is, hogy a sofőr és az utasok becsatolták-e a biztonsági övet.

A nemzetközi akció keretében tartják meg a Speed Marathon elnevezésű mérést, amelyet Európa minden közútjára kiterjesztenek, s amely során, 24 órán keresztük mérik a sebességet a legforgalmasabb utakon, megszakítás nélkül, április 18-án 6 órától április 19-én 6 óráig. Ebben az időszakban minden rendelkezésre álló sebességmérő berendezést bevetnek, s a szerbiai belügyminisztérium arra is figyelmeztet, hogy az autópálya Šid – Šimanovci szakaszán még az átlagsebességet is mérni fogják.

A tavalyi Speed Marathon alkalmával 24 óra leforgása alatt az európai utakon összesen 151.073 gyorshajtót füleltek le, ebből Szerbiában 2.895 esetet jegyeztek.

Az elemzések szerint Szerbiában minden harmadik közlekedési szabálysértés a megengedett sebesség túllépése. Ugyanakkor a halállal végződő közlekedési balesetek felében a gyorshajtás a legfőbb tényező. (021)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ismét Szerbiában a Nemzetközi Valutaalap - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 24.
[ 11:31 ]
А „lélek molekulája” Szerbiába is megérkezett - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 22.
[ 12:23 ]
A körülmények kivizsgálására és a szükséges intézkedések foganatosítására szólított fel Brankica Janković esélyegyenlőségi biztos azután, hogy egy zimonyi kisiskolás és édesanyja a nyilvánossághoz fordult, kortársi erőszak miatt.A tizenhárom éves fiú, akinek már öngyilkossági gondolatai is voltak, mert...
2018. SZEPTEMBER 21.
[ 16:37 ]
A szerb kormány felszólította a polgárokat, hogy azokban a helyzetekben, amikor segítségre van szükségük, forduljanak a Szerbiában sikeresen nem gyógyítható betegségeknek, állapotoknak és sérüléseknek a kezelésére létrehozott költségvetési alaphoz.A közlemény szerint a beérkező kérelmeket azonnal elkezdik feldolgozni,...
2018. SZEPTEMBER 21.
[ 14:45 ]
A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd eredményének tartós, fenntartható és valódi megoldásnak kell lennie, a nemzetközi joggal összhangban, jelentette ki Johannes Hahn uniós bővítési biztos.„Minden megállapodásnak sajátságosnak és az adott helyzethez idomulónak kell lennie, nem pedig precedens értékűnek, s hozzá...
2018. SZEPTEMBER 21.
[ 12:27 ]
Beolvasás folyamatban