Szerbia
Batut: Csökken a kanyarós megbetegedések száma

Tavaly október óta, a kanyarójárvány kezdetétől a mai napig 4740 kanyarós megbetegedést jegyeztek Szerbiában, mondják a Batut intézetben, s hozzáteszik, az elmúlt hetekben csökken az újabb megbetegedések száma.

Darija Kisić Tepavčević, a Dr. Milan Jovanović Batut Szerbiai Közegészségügyi Intézet epidemiológusa az RTS-nek elmondta, az összes beteg harmada került kórházba, de az elmúlt hetekben napi szinten a betegek számának csökkenését jegyzik.

„Az elmúlt hetekben csökkent a megbetegedettek teljes száma, ami lehet a nagyobb immunizációs lefedettség, de az évszak következménye is” – hangsúlyozta Kisić Tepavčević.

Mint mondta, a tavasz beköszöntével az emberek kevesebbet tartózkodnak zárt helyen, ahol könnyebben terjed a vírus.

„A járvány kezdetétől máig több mint hetvenezer dózis MMR-védőoltást adtunk be, ami kétszer több mint az elmúlt évek azonos időszakában” – mondta Kisić Tepavčević.

Hozzátette, „nem szabad itt megállni, mert nem alakult volna ki járvány, ha ilyen szinten lett volna az immunizációs lefedettség”. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ana Brnabić kormányfő a közmédia vendégeként a gazdasági növekedésről beszélt, s elmondta, a Fiat esetében a gyártás csökkenését jegyezték, de a vasművek nem csökkentette a termelést, s megjegyezte, az európai gazdaság is lassult, írja a Tanjug. „Többek között a német és az olasz gazdaság is, amelyek Szerbia fő...
2019. MÁRCIUS 22.
[ 13:08 ]
A köztársasági képviselőház folytatta a vitát a Vajdaság pénzeléséről szóló törvényjavaslatról, illetve a vajdasági határozatról. Mint ismeretes, a kormány nem támogatja egyik kezdeményezést sem, az illetékes parlamenti bizottság szerint az utóbbi pedig egyenesen alkotmányellenes. Nenad Čanak, az előterjesztő...
2019. MÁRCIUS 21.
[ 19:08 ]
Jogerősen életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtotta Radovan Karadžić egykori boszniai szerb elnököt szerdán az ENSZ hágai nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT), súlyosbítva a háborús bűnök miatt első fokon kiszabott ítéletet. A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi...
2019. MÁRCIUS 20.
[ 15:09 ]
Beolvasás folyamatban