Szerbia
Batut: Csökken a kanyarós megbetegedések száma

Tavaly október óta, a kanyarójárvány kezdetétől a mai napig 4740 kanyarós megbetegedést jegyeztek Szerbiában, mondják a Batut intézetben, s hozzáteszik, az elmúlt hetekben csökken az újabb megbetegedések száma.

Darija Kisić Tepavčević, a Dr. Milan Jovanović Batut Szerbiai Közegészségügyi Intézet epidemiológusa az RTS-nek elmondta, az összes beteg harmada került kórházba, de az elmúlt hetekben napi szinten a betegek számának csökkenését jegyzik.

„Az elmúlt hetekben csökkent a megbetegedettek teljes száma, ami lehet a nagyobb immunizációs lefedettség, de az évszak következménye is” – hangsúlyozta Kisić Tepavčević.

Mint mondta, a tavasz beköszöntével az emberek kevesebbet tartózkodnak zárt helyen, ahol könnyebben terjed a vírus.

„A járvány kezdetétől máig több mint hetvenezer dózis MMR-védőoltást adtunk be, ami kétszer több mint az elmúlt évek azonos időszakában” – mondta Kisić Tepavčević.

Hozzátette, „nem szabad itt megállni, mert nem alakult volna ki járvány, ha ilyen szinten lett volna az immunizációs lefedettség”. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A szerbiai Belügyminisztériumhoz (MUP) nem érkezett semmilyen indítvány vagy feljelentés azzal az incidenssel kapcsolatban, amely a médiajelentések szerint a szerb parlamentben történt, és amelyet Vojislav Šešelj követett el a horvát parlament delegációjának látogatásakor, mondat ma Nebojša Stefanović...
2018. ÁPRILIS 19.
[ 17:00 ]
Szerbia be fogja tiltani a vékony műanyagzacskók használatát és bevezeti a biológiailag lebomló zacskók megfizettetését, jelentette be a környezetvédelmi minisztérium.A Politika szerint az illetékes minisztériumban közölték: annak ellenére, hogy Szerbia nem tagja az Európai Uniónak, be fogja vezetni a műanyagra vonatkozó...
2018. ÁPRILIS 19.
[ 12:59 ]
A meggyilkolt Tijana Jurić édesapja nyílt levelet intézett Aleksandar Vučić államfőhöz, Ana Brnabić kormányfőhöz és Maja Gojković házelnökhöz a gyermekgyilkosok büntetésének szigorítását indítványozva.Igor Jurić azzal a kérelemmel fordult az illetékesekhez, hogy tekintélyüket latba vetve tegyék lehetővé, hogy a...
2018. ÁPRILIS 19.
[ 10:45 ]
Beolvasás folyamatban