Szerbia
Batut: Csökken a kanyarós megbetegedések száma

Tavaly október óta, a kanyarójárvány kezdetétől a mai napig 4740 kanyarós megbetegedést jegyeztek Szerbiában, mondják a Batut intézetben, s hozzáteszik, az elmúlt hetekben csökken az újabb megbetegedések száma.

Darija Kisić Tepavčević, a Dr. Milan Jovanović Batut Szerbiai Közegészségügyi Intézet epidemiológusa az RTS-nek elmondta, az összes beteg harmada került kórházba, de az elmúlt hetekben napi szinten a betegek számának csökkenését jegyzik.

„Az elmúlt hetekben csökkent a megbetegedettek teljes száma, ami lehet a nagyobb immunizációs lefedettség, de az évszak következménye is” – hangsúlyozta Kisić Tepavčević.

Mint mondta, a tavasz beköszöntével az emberek kevesebbet tartózkodnak zárt helyen, ahol könnyebben terjed a vírus.

„A járvány kezdetétől máig több mint hetvenezer dózis MMR-védőoltást adtunk be, ami kétszer több mint az elmúlt évek azonos időszakában” – mondta Kisić Tepavčević.

Hozzátette, „nem szabad itt megállni, mert nem alakult volna ki járvány, ha ilyen szinten lett volna az immunizációs lefedettség”. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb államfő úgy értékelte, hogy a mai tárgyalások Brüsszelben nagyon összetettek voltak és megállapodtak abban, hogy folytatni fogják azokat annak érdekében, hogy közös nevezőt találjanak egy kompromisszumos megoldáshoz, valamint igyekeznek megőrizni a békét és a stabilitást a Belgrád és Pristina...
2018. JÚLIUS 18.
[ 15:16 ]
Az állam csak a védelem és az ügyvédek költségei címén, az illetékesek becslése szerint, mintegy 7 millió eurót fizet ki a „csődmaffia” ügyében a múlt héten felmentett vádlottaknak.És ez még nem minden, az alaptalan fogva tartás címén mintegy 50 millió dinárt (vagyis közel 433.000 eurót) fizetnek ki a...
2018. JÚLIUS 18.
[ 11:25 ]
A szerb parlament bűnvádi feljelentést tett ismeretlen személy ellen festmények, szobrok és bútorok ellopása miatt, amelyek a Slobodan Milošević rezsimjét megdöntő, október 5-ei tüntetések éjszakáján tűntek el a parlament épületéből.Maja Gojković, a köztársasági képviselőház elnöke a Novostinak elmagyarázta, hogy...
2018. JÚLIUS 18.
[ 9:35 ]
Beolvasás folyamatban