Szerbia
Batut: Csökken a kanyarós megbetegedések száma

Tavaly október óta, a kanyarójárvány kezdetétől a mai napig 4740 kanyarós megbetegedést jegyeztek Szerbiában, mondják a Batut intézetben, s hozzáteszik, az elmúlt hetekben csökken az újabb megbetegedések száma.

Darija Kisić Tepavčević, a Dr. Milan Jovanović Batut Szerbiai Közegészségügyi Intézet epidemiológusa az RTS-nek elmondta, az összes beteg harmada került kórházba, de az elmúlt hetekben napi szinten a betegek számának csökkenését jegyzik.

„Az elmúlt hetekben csökkent a megbetegedettek teljes száma, ami lehet a nagyobb immunizációs lefedettség, de az évszak következménye is” – hangsúlyozta Kisić Tepavčević.

Mint mondta, a tavasz beköszöntével az emberek kevesebbet tartózkodnak zárt helyen, ahol könnyebben terjed a vírus.

„A járvány kezdetétől máig több mint hetvenezer dózis MMR-védőoltást adtunk be, ami kétszer több mint az elmúlt évek azonos időszakában” – mondta Kisić Tepavčević.

Hozzátette, „nem szabad itt megállni, mert nem alakult volna ki járvány, ha ilyen szinten lett volna az immunizációs lefedettség”. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Úgy tűnik, hogy a nemzetközi közösség sürgetése ellenére sem fog megszületni 2018-ban vagy 2019 elején a koszovói kérdés megoldása, írja a belgrádi média.A Blic diplomáciai forrásokra hivatkozva azt írja, hogy lassan enyhülni látszik a nyugati országok által gyakorolt nyomás, hogy a Szerbia és Koszovó közötti nyílt...
2018. SZEPTEMBER 25.
[ 10:38 ]
A szerbiai egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy fokozott ellenőrzést rendelt el a határátkelőkön, mivel a nyugat-európai országokban megjelentek az ún. majomhimlő első esetei, jelenti a Tanjug.Külön munkacsoport alakult a majomhimlő figyelemmel kísérésére és ellenőrzésére.A majomhimlő egy vírusos...
2018. SZEPTEMBER 24.
[ 18:34 ]
Szerbia azért szembesül munkanélküliséggel, mert sok ember nem rendelkezik a munkaadó által elvárt képzettséggel és képességekkel, mondta Zoran Martinović, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NSZ) igazgatója.A Délkelet-európai Foglalkoztatási Szolgálatok Társulásának (CPESSEC) konferenciáján Belgrádban elmondta, a...
2018. SZEPTEMBER 24.
[ 18:06 ]
Beolvasás folyamatban