Szerbia
Batut: Csökken a kanyarós megbetegedések száma

Tavaly október óta, a kanyarójárvány kezdetétől a mai napig 4740 kanyarós megbetegedést jegyeztek Szerbiában, mondják a Batut intézetben, s hozzáteszik, az elmúlt hetekben csökken az újabb megbetegedések száma.

Darija Kisić Tepavčević, a Dr. Milan Jovanović Batut Szerbiai Közegészségügyi Intézet epidemiológusa az RTS-nek elmondta, az összes beteg harmada került kórházba, de az elmúlt hetekben napi szinten a betegek számának csökkenését jegyzik.

„Az elmúlt hetekben csökkent a megbetegedettek teljes száma, ami lehet a nagyobb immunizációs lefedettség, de az évszak következménye is” – hangsúlyozta Kisić Tepavčević.

Mint mondta, a tavasz beköszöntével az emberek kevesebbet tartózkodnak zárt helyen, ahol könnyebben terjed a vírus.

„A járvány kezdetétől máig több mint hetvenezer dózis MMR-védőoltást adtunk be, ami kétszer több mint az elmúlt évek azonos időszakában” – mondta Kisić Tepavčević.

Hozzátette, „nem szabad itt megállni, mert nem alakult volna ki járvány, ha ilyen szinten lett volna az immunizációs lefedettség”. (Beta)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tiltakozó megmozdulás Belgrádban - illusztráció
2018. DECEMBER 15.
[ 21:08 ]
Aleksandar Vučić elnök, a hadsereg főparancsnoka látogatást tett több egységnél. A Szerbiai Rádió és Televízió értesülése szerint a katonákkal ebédelt. Más alakulatokat is fölkeres. A helyszínről nem szól a hír, korábban azt jelezték, hogy a dél-szerbiai biztonsági övezetbe látogat. Közben Nebojša Stefanović...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:39 ]
Szerbia teljes jogú tagja lett az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetnek, a CERN-nek. Erről a Tanács döntött genfi ülésén. Izraelen, Svájcon és Norvégián kívül az egyetlen ország vagyunk, amelyet felvettek, bár nem tagja az Európai Uniónak.A kormányfői hivatal közleménye szerint ez lehetővé teszi, hogy egyetemistáink...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:29 ]
Több ellenzéki párt, szövetség és mozgalom megállapodást írt alá a tisztességes és szabad választásokért.Azt kérik, hogy arányosan részt vehessenek a Szerbiai és a Vajdasági Rádió és Televízió műsoraiban, és hogy akadályozzák meg a választói névjegyzékkel való visszaélést.Az okmányt többek között aláírta a...
2018. DECEMBER 15.
[ 7:29 ]
Beolvasás folyamatban