Szerbia
Vučić részt vesz a szófiai csúcson

Aleksandar Vučić szerb elnök május 17-én, csütörtökön részt vesz az Európai Unió és a Nyugat-Balkán vezetőinek szófiai csúcstalálkozóján, jelenti a Tanjug.

A szerb államfő ma több kétoldalú tárgyalást is folytat a bolgár fővárosban. Vučić ma utazik Szófiába, ahol a Tanjug értesülése szerint részt vesz az Európai Néppárt (EPP) gyűlésén, valamint beszélni fog Joseph Daullal, az EPP elnökével is.

Vučić tárgyalni fog továbbá Sebastian Kurz osztrák kancellárral, és Kristalina Georgievával, a Világbank ügyvezető igazgatójával is.

A szerb elnök szófiai látogatásának második napján részt vesz az EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón, de találkozik Stefan Löfven svéd miniszterelnökkel is.

Mivel korábban Koszovó is jelezte részvételi szándékát a csúcstalálkozón, ezért kérdéses volt, hogy néhány európai uniós ország, amely nem ismerte el Koszovót, részt vesz-e a csúcson, és az sem volt egyértelmű, hogy Szerbia milyen módon fogja képviselni magát ezen, a Nyugat-Balkán számára igen jelentős találkozón, vagyis hogy Vučić képviseli-e majd az országot.

A szerb elnök pár nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy meg fog jelenni a csúcstalálkozón, ha minden rendben lesz, tekintettel arra, hogy „minden nap újabb bejelentés születik‟.

Miután Vučić telefonon tárgyalt Bojko Boriszov bolgár kormányfővel, megerősítette részvételét a csúcstalálkozón, és bejelentette: hozzá fog járulni a Nyugat-Balkán stabilizálásához, Szerbia pedig a régió összetartásához.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tiltakozó sétát tartottak Belgrádban Oliver Ivanović meggyilkolásának évfordulójára. Azt követelték a megjelentek, hogy találják meg a gyilkosság elrendelőjét és elkövetőjét. Szeretnénk hallani a választ arra a kérdésre, hogy ki mondta ki azt, hogy „végezzetek vele‟, jelentette ki Branislav Trifunović színész. A...
2019. JANUÁR 16.
[ 20:36 ]
Azok a szerbiai polgárok, akik a 40 év munkaviszonyuk alatt átlagbért kaptak, amely jelenleg 50 ezer dinár körül mozog a Köztársasági Statisztikai Hivatal (RZS) szerint, és öt évvel a meghatározott idő előtt vonulnak nyugdíjba, havonta mintegy 6.300 dinárral kapnak kevesebbet.A becslések szerint sok polgár (mintegy 700 ezer...
2019. JANUÁR 16.
[ 16:17 ]
Az egészségügyi biztosításról szóló törvényjavaslat szerint, amely január 8-án került a parlamenti eljárásba, a választott orvos akár 60 napra is megnyithatja a betegszabadságot, ami a jelenlegi kétszerese.A javaslat szerint ha a szülő azért vesz ki betegszabadságot, hogy a 18 évnél fiatalabb beteg gyermekét ápolja,...
2019. JANUÁR 16.
[ 14:10 ]
Beolvasás folyamatban