Szerbia
Vučić részt vesz a szófiai csúcson

Aleksandar Vučić szerb elnök május 17-én, csütörtökön részt vesz az Európai Unió és a Nyugat-Balkán vezetőinek szófiai csúcstalálkozóján, jelenti a Tanjug.

A szerb államfő ma több kétoldalú tárgyalást is folytat a bolgár fővárosban. Vučić ma utazik Szófiába, ahol a Tanjug értesülése szerint részt vesz az Európai Néppárt (EPP) gyűlésén, valamint beszélni fog Joseph Daullal, az EPP elnökével is.

Vučić tárgyalni fog továbbá Sebastian Kurz osztrák kancellárral, és Kristalina Georgievával, a Világbank ügyvezető igazgatójával is.

A szerb elnök szófiai látogatásának második napján részt vesz az EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón, de találkozik Stefan Löfven svéd miniszterelnökkel is.

Mivel korábban Koszovó is jelezte részvételi szándékát a csúcstalálkozón, ezért kérdéses volt, hogy néhány európai uniós ország, amely nem ismerte el Koszovót, részt vesz-e a csúcson, és az sem volt egyértelmű, hogy Szerbia milyen módon fogja képviselni magát ezen, a Nyugat-Balkán számára igen jelentős találkozón, vagyis hogy Vučić képviseli-e majd az országot.

A szerb elnök pár nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy meg fog jelenni a csúcstalálkozón, ha minden rendben lesz, tekintettel arra, hogy „minden nap újabb bejelentés születik‟.

Miután Vučić telefonon tárgyalt Bojko Boriszov bolgár kormányfővel, megerősítette részvételét a csúcstalálkozón, és bejelentette: hozzá fog járulni a Nyugat-Balkán stabilizálásához, Szerbia pedig a régió összetartásához.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Srđan Nogo, a Dveri képviselője halállal fenyegette meg Ana Brnabić kormányfőt és Aleksandar Vučić államfőt.„Hozzák nyilvánosságra, amit mondok: fel kell akasztani a Teraziján”, jelentette ki Nogo, akinek elmondása szerint fenyegetését az váltotta ki, hogy megtudta: Ana Brnabić parafálta a dublini egyezményt, amely...
2018. OKTÓBER 18.
[ 12:42 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő kijelentette, hogy a Nyugat-Balkán régióban szükség van az Európai Unió jelenlétének megerősítésére, a polgárok számára pedig fel kell kínálni valamilyen valós és szilárd célt a jövőre nézve.„Szerbia minden tőle telhetőt megtesz, hogy megőrizze a békét és a stabilitást a...
2018. OKTÓBER 18.
[ 11:06 ]
Ha Szerbia tagja lenne az Európai Uniónak, akkor ő lenne a legszegényebb tagországa.A szegénység elleni küzdelem világnapján Szerbia félmillió lakosa teljes szegénységben él, minden negyedik polgárt pedig fenyegeti a szegénység.A legaggasztóbb tény az, hogy a legszegényebbek közül 400.000 a kisgyerek.Az Európai...
2018. OKTÓBER 18.
[ 8:01 ]
Beolvasás folyamatban