Szerbia
Vučić részt vesz a szófiai csúcson

Aleksandar Vučić szerb elnök május 17-én, csütörtökön részt vesz az Európai Unió és a Nyugat-Balkán vezetőinek szófiai csúcstalálkozóján, jelenti a Tanjug.

A szerb államfő ma több kétoldalú tárgyalást is folytat a bolgár fővárosban. Vučić ma utazik Szófiába, ahol a Tanjug értesülése szerint részt vesz az Európai Néppárt (EPP) gyűlésén, valamint beszélni fog Joseph Daullal, az EPP elnökével is.

Vučić tárgyalni fog továbbá Sebastian Kurz osztrák kancellárral, és Kristalina Georgievával, a Világbank ügyvezető igazgatójával is.

A szerb elnök szófiai látogatásának második napján részt vesz az EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón, de találkozik Stefan Löfven svéd miniszterelnökkel is.

Mivel korábban Koszovó is jelezte részvételi szándékát a csúcstalálkozón, ezért kérdéses volt, hogy néhány európai uniós ország, amely nem ismerte el Koszovót, részt vesz-e a csúcson, és az sem volt egyértelmű, hogy Szerbia milyen módon fogja képviselni magát ezen, a Nyugat-Balkán számára igen jelentős találkozón, vagyis hogy Vučić képviseli-e majd az országot.

A szerb elnök pár nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy meg fog jelenni a csúcstalálkozón, ha minden rendben lesz, tekintettel arra, hogy „minden nap újabb bejelentés születik‟.

Miután Vučić telefonon tárgyalt Bojko Boriszov bolgár kormányfővel, megerősítette részvételét a csúcstalálkozón, és bejelentette: hozzá fog járulni a Nyugat-Balkán stabilizálásához, Szerbia pedig a régió összetartásához.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Hamarosan közösen ellenőrzik a felügyelőségek a problémás cégeket Szerbiában - illusztráció
2018. MÁJUS 25.
[ 12:49 ]
A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet (RHMZ) előrejelzései szerint a záporokkal, menydörgésekkel tarkított időjárást magunk mögött tudhatjuk, s az elkövetkező öt napban napos és nagyon meleg idő lesz Szerbiában.Az előrejelzések szerint a nappali maximális hőmérséklet a 30 fokot is elérheti.Azonban Szerbia az...
2018. MÁJUS 25.
[ 10:25 ]
A szerbiai belügyminisztérium (MUP) egységei több különálló akcióban 67 személyt vett őrizetbe, 129 személy ellen bűnvádi feljelentést tettek, míg nyolc személyt korábban kiírt körözések alapján kaptak el.Az akció során lefoglaltak több mint 83 kilogramm marihuánát, heroint, kokaint, amfetanint és extasyt,...
2018. MÁJUS 24.
[ 18:27 ]
A szerbiai médiumok a turistaszezon kezdetén ismét arról cikkeznek, hogy a szabadságukat a montenegrói tengerparton tölteni szándékozó turisták félnek a határátlépőkön jelentkező bonyodalmaktól, még akkor is, ha minden, a szerbiai belügyminisztérium által kiadott bizonylatuk megvan, írja a podgoricai Pobjeda.A montenegrói...
2018. MÁJUS 24.
[ 16:07 ]
Beolvasás folyamatban