Szerbia
Vučić részt vesz a szófiai csúcson

Aleksandar Vučić szerb elnök május 17-én, csütörtökön részt vesz az Európai Unió és a Nyugat-Balkán vezetőinek szófiai csúcstalálkozóján, jelenti a Tanjug.

A szerb államfő ma több kétoldalú tárgyalást is folytat a bolgár fővárosban. Vučić ma utazik Szófiába, ahol a Tanjug értesülése szerint részt vesz az Európai Néppárt (EPP) gyűlésén, valamint beszélni fog Joseph Daullal, az EPP elnökével is.

Vučić tárgyalni fog továbbá Sebastian Kurz osztrák kancellárral, és Kristalina Georgievával, a Világbank ügyvezető igazgatójával is.

A szerb elnök szófiai látogatásának második napján részt vesz az EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón, de találkozik Stefan Löfven svéd miniszterelnökkel is.

Mivel korábban Koszovó is jelezte részvételi szándékát a csúcstalálkozón, ezért kérdéses volt, hogy néhány európai uniós ország, amely nem ismerte el Koszovót, részt vesz-e a csúcson, és az sem volt egyértelmű, hogy Szerbia milyen módon fogja képviselni magát ezen, a Nyugat-Balkán számára igen jelentős találkozón, vagyis hogy Vučić képviseli-e majd az országot.

A szerb elnök pár nappal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy meg fog jelenni a csúcstalálkozón, ha minden rendben lesz, tekintettel arra, hogy „minden nap újabb bejelentés születik‟.

Miután Vučić telefonon tárgyalt Bojko Boriszov bolgár kormányfővel, megerősítette részvételét a csúcstalálkozón, és bejelentette: hozzá fog járulni a Nyugat-Balkán stabilizálásához, Szerbia pedig a régió összetartásához.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerdán éjfélig kell elfogadnia a Köztársasági Választási Bizottságnak (RIK) azokat az űrlapokat, amelyekkel a nemzeti tanácsi választásokon indulók az aláírásokat gyűjthetik. A többi választáshoz szükséges irat jóváhagyása is minden bizonnyal megtörténik az említett időpontig - mondta a Szabadkai Magyar Rádió...
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 16:39 ]
A 10-es korridoron lévő támfal, amely a tegnapi nap folyamán részben leomlott, ma teljesen ledőlt. Arról a támfalról van szó, amely az elmúlt öt hónapban háromszor omlott le részben.Tegnap reggel kilenc óra körül egy földcsuszamlás tette tönkre a közel 500 négyzetméteres betonfalat az a hely felett, ahol az új autópálya...
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 13:55 ]
Felborult egy illegális bevándorlókat szállító mikrobusz a dél-szerbiai Preševóban, a busz 14 utasa megsérült, a sofőrt őrizetbe vették - közölte az N1 szerbiai hírcsatorna hétfőn. Az eset vasárnap este történt. A mikrobusz sofőrje ismeretlen okokból elvesztette uralmát a gépjármű felett, és egy oszlopnak...
2018. AUGUSZTUS 20.
[ 13:03 ]
Beolvasás folyamatban