Szerbia
Mihajlović: Megengedhetetlen az üzemanyagár miatti útzárlat

Megengedhetetlen az a mód, ahogy a polgárok egy csoportja tiltakozik az üzemanyagárak miatt, vagyis, hogy lezárják az utakat és az autóutakat, veszélybe sodorva ezzel a többi polgár biztonságát és szabad mozgását, jelentette ki Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter.

„Polgáraink életét sodorja veszélybe azoknak az autóknak a feltartóztatása, amelyekben babák, gyerekek és idősek utaznak, főleg hőségben, s ennek semmi köze az üzemanyag miatti polgári tiltakozáshoz, hanem káoszt teremtenek országunkban” – hangsúlyozta Mihajlović.

Hozzátette, a szerb kormány, valamint az energiaügyi és a pénzügyminisztérium mindenképpen elemzik az üzemanyagpiac helyzetét, s keresik a módját annak, hogyan válaszoljanak a legutóbbi áremelésre.

„Az illetékes minisztériumok fogják megmondani, hogy magas-e a kőolajszármazékok ára, s hogy csökkeni fog-e a jövedéki adó, én viszont csak azt mondhatom, hogy senkinek nincs joga lezárni az utcákat és a forgalmat, mert így veszélyezteti a többi polgárt” – húzta alá Zorana Mihajlović, s hozzáfűzte, a szerb kormánynak ezért kell megtalálnia a módját annak, hogyan akadályozzon meg minden felelőtlen egyént és csoportot abban, hogy tüntetés címszó alatt, az utak lezárásával veszélyeztesse a polgárok alapvető jogait, s kárt okozzon nekik.

Újvidéken, Belgrádban és más szerbiai településeken ma is útlezárással tiltakoznak a magas üzemanyagárak miatt. A tüntetésben részt vevő gépjárművezetők azt hangoztatják, hogy az útlezárásnak semmi köze a politikához, hanem ahhoz van köze, hogy a kőolaj világpiaci árától függetlenül az üzemanyag ára folyamatosan növekszik, ezzel pedig az élelmiszerek és a szolgáltatások ára is emelkedik, mert minden az üzemanyagárral van összefüggésben. (021)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dačić cáfolta, hogy az ellenzékhez csatlakozást latolgatja a pártja - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:58 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök Münchenben az újságíróknak arról beszélt, hogy tárgyalt a Pristinával való párbeszéd folytatásáról Joseph Bidennel, az USA volt alelnökével, valamint amerikai kongresszusi képviselőkkel is, akik a Bitići-fivérek kérdéséről érdeklődtek, a belgrádi tüntetések kapcsán pedig azt mondta,...
2019. FEBRUÁR 18.
[ 9:51 ]
Egy 40 éves afgán férfi, aki három éve tartózkodik Szerbiában, lett az első menekült vállalkozó az országban, tájékoztatott a menekülteket segítő központ. A férfi hét nyelven beszél, s vállalkozása fordítói szolgáltatást nyújt. A menekülteket segítő központ jogászainak segítségével kapta meg a menedékjogot,...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 20:39 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök elégedett a müncheni útjával, ahol az 55. Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián vett részt. Megjegyezte, különösen elégedett a német képviselőkkel folytatott tárgyalásaival. Vučić látogatását az Atlanti Tanács képviselőivel való egyeztetéssel zárta. A tanács a NATO-t támogató...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 17:31 ]
Beolvasás folyamatban