Szerbia
Mihajlović: Megengedhetetlen az üzemanyagár miatti útzárlat

Megengedhetetlen az a mód, ahogy a polgárok egy csoportja tiltakozik az üzemanyagárak miatt, vagyis, hogy lezárják az utakat és az autóutakat, veszélybe sodorva ezzel a többi polgár biztonságát és szabad mozgását, jelentette ki Zorana Mihajlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter.

„Polgáraink életét sodorja veszélybe azoknak az autóknak a feltartóztatása, amelyekben babák, gyerekek és idősek utaznak, főleg hőségben, s ennek semmi köze az üzemanyag miatti polgári tiltakozáshoz, hanem káoszt teremtenek országunkban” – hangsúlyozta Mihajlović.

Hozzátette, a szerb kormány, valamint az energiaügyi és a pénzügyminisztérium mindenképpen elemzik az üzemanyagpiac helyzetét, s keresik a módját annak, hogyan válaszoljanak a legutóbbi áremelésre.

„Az illetékes minisztériumok fogják megmondani, hogy magas-e a kőolajszármazékok ára, s hogy csökkeni fog-e a jövedéki adó, én viszont csak azt mondhatom, hogy senkinek nincs joga lezárni az utcákat és a forgalmat, mert így veszélyezteti a többi polgárt” – húzta alá Zorana Mihajlović, s hozzáfűzte, a szerb kormánynak ezért kell megtalálnia a módját annak, hogyan akadályozzon meg minden felelőtlen egyént és csoportot abban, hogy tüntetés címszó alatt, az utak lezárásával veszélyeztesse a polgárok alapvető jogait, s kárt okozzon nekik.

Újvidéken, Belgrádban és más szerbiai településeken ma is útlezárással tiltakoznak a magas üzemanyagárak miatt. A tüntetésben részt vevő gépjárművezetők azt hangoztatják, hogy az útlezárásnak semmi köze a politikához, hanem ahhoz van köze, hogy a kőolaj világpiaci árától függetlenül az üzemanyag ára folyamatosan növekszik, ezzel pedig az élelmiszerek és a szolgáltatások ára is emelkedik, mert minden az üzemanyagárral van összefüggésben. (021)

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aláírták a Frontex és a szerb belügyminisztérium közötti megállapodást - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 20.
[ 14:37 ]
Li Ko-csiang kínai kormányfő ma fogadta Aleksandar Vučić szerb elnököt Tiencsinben. A vezető kínai politikus Vučićot szerb nyelven köszöntötte.Vučić részt vett a „nyári Davos” megnyitóján, ahol elmondta: Szerbiának be kell kapcsolódnia a 4. ipari forradalomba, és mindent megtesz, hogy a korszerű technológiákat...
2018. SZEPTEMBER 19.
[ 12:35 ]
Miután az Air Serbia légitársaság Goran Bregović repülőgépe kényszerleszállást hajtott végre Cipruson, mert füst volt a pilótafülkében, ma reggel folytatta az útját El-Gurdaka ( Hurghada) felé, ahol 8 óra körül landolt.A legújabb információk szerint a gép ezt követően visszaindult Belgrádba.A Prva TV jelentette, hogy...
2018. SZEPTEMBER 19.
[ 10:35 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő ma Pekingben kijelentette, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök elfogadta meghívását és ismét Szerbiába látogat, írja a Tanjug.„Megtettem azt, amit megígértem. Két alkalommal is meghívtam Hszi elnököt, ő pedig utasítást adott a külügyminiszternek, hogy készítse elő a látogatást, szóval el...
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 20:44 ]
Beolvasás folyamatban