Szerbia
Csökkenti fiókintézetei számát a szerbiai Adóhivatal

A Szerbia és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közötti új megállapodás tartalmazza az Adóhivatalra vonatkozó reformot is.

James Roaf, a Nemzetközi Valutaalap szerbiai küldöttségének vezetője úgy értékelte, hogy az adóbevételek megfizettetési aránya jó, de sok munka vár még az Adóhivatalra, hogy a munkáját a nemzetközi szabványok szintjére emelje.

Roaf a Siniša Mali pénzügyminiszterrel és Jorgovanka Tabaković bankkormányzóval közösen megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy folyamatban van az Adóhivatal reformja, a legfontosabb pedig az, hogy az Adóhivatal a gazdaság legális részét támogassa, és hogy foglalkozzon a gazdaság azon részével, amely visszaél a rendszerrel és nem fizet adót.

„Abban reménykedünk, hogy ha az Adóhivatal fejleszti azt a módot, ahogyan a természetes személyekkel és a gazdasággal foglalkozik, akkor fejlődni fog Szerbiában az adófizetés kultúrája is”, mondta Roaf.

Az IMF szerbiai küldöttségének vezetője kiemelte: az embereknek látniuk kell, hogy az általuk befizetett adót az utak kiépítésére, az oktatási és az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére fordítják.

Mali elmondta, hogy Szerbiában folyamatban van az Adóhivatal fiókintézetei számának csökkentése, a jelenlegi több mint 170-ről 80-ra, a terv pedig az, hogy 40-45 között legyen a számuk, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dačić cáfolta, hogy az ellenzékhez csatlakozást latolgatja a pártja - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:58 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök Münchenben az újságíróknak arról beszélt, hogy tárgyalt a Pristinával való párbeszéd folytatásáról Joseph Bidennel, az USA volt alelnökével, valamint amerikai kongresszusi képviselőkkel is, akik a Bitići-fivérek kérdéséről érdeklődtek, a belgrádi tüntetések kapcsán pedig azt mondta,...
2019. FEBRUÁR 18.
[ 9:51 ]
Egy 40 éves afgán férfi, aki három éve tartózkodik Szerbiában, lett az első menekült vállalkozó az országban, tájékoztatott a menekülteket segítő központ. A férfi hét nyelven beszél, s vállalkozása fordítói szolgáltatást nyújt. A menekülteket segítő központ jogászainak segítségével kapta meg a menedékjogot,...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 20:39 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök elégedett a müncheni útjával, ahol az 55. Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián vett részt. Megjegyezte, különösen elégedett a német képviselőkkel folytatott tárgyalásaival. Vučić látogatását az Atlanti Tanács képviselőivel való egyeztetéssel zárta. A tanács a NATO-t támogató...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 17:31 ]
Beolvasás folyamatban