Szerbia
Csökkenti fiókintézetei számát a szerbiai Adóhivatal

A Szerbia és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közötti új megállapodás tartalmazza az Adóhivatalra vonatkozó reformot is.

James Roaf, a Nemzetközi Valutaalap szerbiai küldöttségének vezetője úgy értékelte, hogy az adóbevételek megfizettetési aránya jó, de sok munka vár még az Adóhivatalra, hogy a munkáját a nemzetközi szabványok szintjére emelje.

Roaf a Siniša Mali pénzügyminiszterrel és Jorgovanka Tabaković bankkormányzóval közösen megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy folyamatban van az Adóhivatal reformja, a legfontosabb pedig az, hogy az Adóhivatal a gazdaság legális részét támogassa, és hogy foglalkozzon a gazdaság azon részével, amely visszaél a rendszerrel és nem fizet adót.

„Abban reménykedünk, hogy ha az Adóhivatal fejleszti azt a módot, ahogyan a természetes személyekkel és a gazdasággal foglalkozik, akkor fejlődni fog Szerbiában az adófizetés kultúrája is”, mondta Roaf.

Az IMF szerbiai küldöttségének vezetője kiemelte: az embereknek látniuk kell, hogy az általuk befizetett adót az utak kiépítésére, az oktatási és az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére fordítják.

Mali elmondta, hogy Szerbiában folyamatban van az Adóhivatal fiókintézetei számának csökkentése, a jelenlegi több mint 170-ről 80-ra, a terv pedig az, hogy 40-45 között legyen a számuk, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vučić: Hszi Csin-ping ismét Szerbiába látogat, két megállapodás született - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 20:44 ]
Kettős öngyilkosság Belgrádban - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 18.
[ 12:55 ]
A Belgrádi Közgazdasági Kar egyetlen feltétellel munkát ígér a gólyáknak - illusztráció
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 19:10 ]
A Tijana Jurić Alapítvány folytatja kampányát, amellyel azt szeretné elérni, hogy a gyerekek és a nők gyilkosai életfogytiglani börtönbüntetést kapjanak. Ezúttal több mint húsz szerbiai városban helyeztek el óriásplakátokat ilyen és ehhez hasonló üzenetekkel: „A hallgatás nem megoldás. Védjék meg a gyerekeket”.Az...
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 17:22 ]
Az aláírt szerződések drámaian megváltoztatják Szerbia pozícióját, a kínai beruházások "kikötője" leszünk az egész régióban, jelentette ki Pekingben Aleksandar Vučić szerb elnök, miután a szerb kormány és a kínai partnerek több megállapodást is aláírtak.A szerb államfő háromnapos kínai látogatása alatt...
2018. SZEPTEMBER 17.
[ 10:37 ]
A szerbiai oktatási minisztériumnak a közhasznú munkáról szóló szabályzata számos új fegyelmi rendszabályt irányoz elő. Büntetést kapnak például azok, akik alkoholt, drogot visznek be az iskolába, akik más gyerekeket bántalmaznak, akik megrongálják az iskola vagyonát, netalán maguk írnak be maguknak jegyet a naplóba. A...
2018. SZEPTEMBER 16.
[ 17:51 ]
Beolvasás folyamatban