Szerbia
Csökkenti fiókintézetei számát a szerbiai Adóhivatal
Betűméret:             

A Szerbia és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közötti új megállapodás tartalmazza az Adóhivatalra vonatkozó reformot is.

James Roaf, a Nemzetközi Valutaalap szerbiai küldöttségének vezetője úgy értékelte, hogy az adóbevételek megfizettetési aránya jó, de sok munka vár még az Adóhivatalra, hogy a munkáját a nemzetközi szabványok szintjére emelje.

Roaf a Siniša Mali pénzügyminiszterrel és Jorgovanka Tabaković bankkormányzóval közösen megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy folyamatban van az Adóhivatal reformja, a legfontosabb pedig az, hogy az Adóhivatal a gazdaság legális részét támogassa, és hogy foglalkozzon a gazdaság azon részével, amely visszaél a rendszerrel és nem fizet adót.

„Abban reménykedünk, hogy ha az Adóhivatal fejleszti azt a módot, ahogyan a természetes személyekkel és a gazdasággal foglalkozik, akkor fejlődni fog Szerbiában az adófizetés kultúrája is”, mondta Roaf.

Az IMF szerbiai küldöttségének vezetője kiemelte: az embereknek látniuk kell, hogy az általuk befizetett adót az utak kiépítésére, az oktatási és az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére fordítják.

Mali elmondta, hogy Szerbiában folyamatban van az Adóhivatal fiókintézetei számának csökkentése, a jelenlegi több mint 170-ről 80-ra, a terv pedig az, hogy 40-45 között legyen a számuk, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban