Szerbia
Csökkenti fiókintézetei számát a szerbiai Adóhivatal

A Szerbia és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közötti új megállapodás tartalmazza az Adóhivatalra vonatkozó reformot is.

James Roaf, a Nemzetközi Valutaalap szerbiai küldöttségének vezetője úgy értékelte, hogy az adóbevételek megfizettetési aránya jó, de sok munka vár még az Adóhivatalra, hogy a munkáját a nemzetközi szabványok szintjére emelje.

Roaf a Siniša Mali pénzügyminiszterrel és Jorgovanka Tabaković bankkormányzóval közösen megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy folyamatban van az Adóhivatal reformja, a legfontosabb pedig az, hogy az Adóhivatal a gazdaság legális részét támogassa, és hogy foglalkozzon a gazdaság azon részével, amely visszaél a rendszerrel és nem fizet adót.

„Abban reménykedünk, hogy ha az Adóhivatal fejleszti azt a módot, ahogyan a természetes személyekkel és a gazdasággal foglalkozik, akkor fejlődni fog Szerbiában az adófizetés kultúrája is”, mondta Roaf.

Az IMF szerbiai küldöttségének vezetője kiemelte: az embereknek látniuk kell, hogy az általuk befizetett adót az utak kiépítésére, az oktatási és az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére fordítják.

Mali elmondta, hogy Szerbiában folyamatban van az Adóhivatal fiókintézetei számának csökkentése, a jelenlegi több mint 170-ről 80-ra, a terv pedig az, hogy 40-45 között legyen a számuk, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

137 igen szavazattal és 5 ellenszavazattal elfogadta a köztársasági képviselőház a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosítását. A hivatalos indoklás szerint ez világosabban szabályozza a tanácsok hatáskörét, csökkenti a politikum befolyását és átláthatóbbá teszi a nemzeti tanácsok munkáját. Az...
2018. JÚNIUS 21.
[ 7:15 ]
A nemzeti kisebbségekhez tartozó köztársasági parlamenti képviselők számára lehetővé válik, hogy anyanyelvükön szólaljanak fel a szkupstinában. Azokról a képviselőkről van szó, akik olyan kisebbséghez tartoznak, amelynek lélekszáma a legutóbbi népszámlálás alkalmával elérte a teljes lakosság két százalékát, azt...
2018. JÚNIUS 20.
[ 19:53 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő ma felszólította Szerbia polgárait, hogy adják meg a tiszteletet a horvát közösségnek, mert a közösség tagjai az ország egyenrangú polgárai, akikkel békében és egyetértésben éltünk eddig is és ezek után is - jelenti a Tanjug.Vučić ezt akkor mondta, amikor fogadta Tomislav Žigmanovot, a...
2018. JÚNIUS 20.
[ 13:23 ]
Beolvasás folyamatban