Szerbia
Brnabić Londonban: Kitűnő hírek a Nyugat-Balkán számára

Ana Brnabić szerb kormányfő tegnap kijelentette, hogy a londoni csúcstalálkozón kitűnő híreket hallott a regionális együttműködésről a Nyugat-Balkánon, majd bejelentette, hogy Szerbia jobban be fog kapcsolódni az ifjúság együttműködésével foglalkozó regionális iroda munkájába.

„Sokat beszéltünk az együttműködésről, és arról, hogy mit tettünk meg a legutóbbi, trieszti találkozó óta. Jó hírek, kitűnő hírek vannak a Nyugat-Balkán és a regionális együttműködés számára‟, nyilatkozta Brnabić az újságíróknak a Londonban megtartott, Nyugat-Balkánról szóló csúcstalálkozón, amelyet a berlini folyamat keretében szerveztek meg.

A regionális együttműködés lehetőséget jelent a Nyugat-Balkán számára

A regionális együttműködés erősítése olyan lehetőség, amelyet nem szabad elszalasztanunk, a Nyugat-Balkán számára fontos a gazdasági fejlődés, és közös kihívást jelent számunkra, hogy megteremtsük a feltételeket a GDP gyorsabb és dinamikusabb növekedéséhez, jelentette ki a szerb kormányfő.

Brnabić a régió kihívásairól szólva elmondta, hogy meg kell növelni a közvetlen külföldi beruházások számát a régióban, amely éves szinten 4 milliárd eurót tesz ki, és intenzíven kell dolgozni azon, hogy csökkentsék a munkanélküliség arányát a fiatalok körében, de meg kell oldani az agyelszívás problémáját is.

Pristina egyre felelőtlenebb és agresszívabb

Pristina egyre felelőtlenebbül és agresszívabban viselkedik, értékelte Brnabić és kiemelte: Pristina felelőtlen fellépése beárnyékolja a Nyugat-Balkánról szóló londoni csúcstalálkozót.

A szerb kormányfő elmondta, hogy váltott néhány szót Ramush Haradinaj koszovói kormányfővel arról az öt szerb állampolgárról, akit tegnap vettek őrizetbe egy időre le Koszovóban, és elmondta neki: úgy látja, hogy folytatódnak a szerbek elleni támadások és a nyomásgyakorlás, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Dačić cáfolta, hogy az ellenzékhez csatlakozást latolgatja a pártja - illusztráció
2019. FEBRUÁR 18.
[ 14:58 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök Münchenben az újságíróknak arról beszélt, hogy tárgyalt a Pristinával való párbeszéd folytatásáról Joseph Bidennel, az USA volt alelnökével, valamint amerikai kongresszusi képviselőkkel is, akik a Bitići-fivérek kérdéséről érdeklődtek, a belgrádi tüntetések kapcsán pedig azt mondta,...
2019. FEBRUÁR 18.
[ 9:51 ]
Egy 40 éves afgán férfi, aki három éve tartózkodik Szerbiában, lett az első menekült vállalkozó az országban, tájékoztatott a menekülteket segítő központ. A férfi hét nyelven beszél, s vállalkozása fordítói szolgáltatást nyújt. A menekülteket segítő központ jogászainak segítségével kapta meg a menedékjogot,...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 20:39 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök elégedett a müncheni útjával, ahol az 55. Nemzetközi Biztonságpolitikai Konferencián vett részt. Megjegyezte, különösen elégedett a német képviselőkkel folytatott tárgyalásaival. Vučić látogatását az Atlanti Tanács képviselőivel való egyeztetéssel zárta. A tanács a NATO-t támogató...
2019. FEBRUÁR 17.
[ 17:31 ]
Beolvasás folyamatban