Szerbia
Brnabić Londonban: Kitűnő hírek a Nyugat-Balkán számára

Ana Brnabić szerb kormányfő tegnap kijelentette, hogy a londoni csúcstalálkozón kitűnő híreket hallott a regionális együttműködésről a Nyugat-Balkánon, majd bejelentette, hogy Szerbia jobban be fog kapcsolódni az ifjúság együttműködésével foglalkozó regionális iroda munkájába.

„Sokat beszéltünk az együttműködésről, és arról, hogy mit tettünk meg a legutóbbi, trieszti találkozó óta. Jó hírek, kitűnő hírek vannak a Nyugat-Balkán és a regionális együttműködés számára‟, nyilatkozta Brnabić az újságíróknak a Londonban megtartott, Nyugat-Balkánról szóló csúcstalálkozón, amelyet a berlini folyamat keretében szerveztek meg.

A regionális együttműködés lehetőséget jelent a Nyugat-Balkán számára

A regionális együttműködés erősítése olyan lehetőség, amelyet nem szabad elszalasztanunk, a Nyugat-Balkán számára fontos a gazdasági fejlődés, és közös kihívást jelent számunkra, hogy megteremtsük a feltételeket a GDP gyorsabb és dinamikusabb növekedéséhez, jelentette ki a szerb kormányfő.

Brnabić a régió kihívásairól szólva elmondta, hogy meg kell növelni a közvetlen külföldi beruházások számát a régióban, amely éves szinten 4 milliárd eurót tesz ki, és intenzíven kell dolgozni azon, hogy csökkentsék a munkanélküliség arányát a fiatalok körében, de meg kell oldani az agyelszívás problémáját is.

Pristina egyre felelőtlenebb és agresszívabb

Pristina egyre felelőtlenebbül és agresszívabban viselkedik, értékelte Brnabić és kiemelte: Pristina felelőtlen fellépése beárnyékolja a Nyugat-Balkánról szóló londoni csúcstalálkozót.

A szerb kormányfő elmondta, hogy váltott néhány szót Ramush Haradinaj koszovói kormányfővel arról az öt szerb állampolgárról, akit tegnap vettek őrizetbe egy időre le Koszovóban, és elmondta neki: úgy látja, hogy folytatódnak a szerbek elleni támadások és a nyomásgyakorlás, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb államfő úgy értékelte, hogy a mai tárgyalások Brüsszelben nagyon összetettek voltak és megállapodtak abban, hogy folytatni fogják azokat annak érdekében, hogy közös nevezőt találjanak egy kompromisszumos megoldáshoz, valamint igyekeznek megőrizni a békét és a stabilitást a Belgrád és Pristina...
2018. JÚLIUS 18.
[ 15:16 ]
Az állam csak a védelem és az ügyvédek költségei címén, az illetékesek becslése szerint, mintegy 7 millió eurót fizet ki a „csődmaffia” ügyében a múlt héten felmentett vádlottaknak.És ez még nem minden, az alaptalan fogva tartás címén mintegy 50 millió dinárt (vagyis közel 433.000 eurót) fizetnek ki a...
2018. JÚLIUS 18.
[ 11:25 ]
A szerb parlament bűnvádi feljelentést tett ismeretlen személy ellen festmények, szobrok és bútorok ellopása miatt, amelyek a Slobodan Milošević rezsimjét megdöntő, október 5-ei tüntetések éjszakáján tűntek el a parlament épületéből.Maja Gojković, a köztársasági képviselőház elnöke a Novostinak elmagyarázta, hogy...
2018. JÚLIUS 18.
[ 9:35 ]
Beolvasás folyamatban