Szerbia
Brnabić Londonban: Kitűnő hírek a Nyugat-Balkán számára

Ana Brnabić szerb kormányfő tegnap kijelentette, hogy a londoni csúcstalálkozón kitűnő híreket hallott a regionális együttműködésről a Nyugat-Balkánon, majd bejelentette, hogy Szerbia jobban be fog kapcsolódni az ifjúság együttműködésével foglalkozó regionális iroda munkájába.

„Sokat beszéltünk az együttműködésről, és arról, hogy mit tettünk meg a legutóbbi, trieszti találkozó óta. Jó hírek, kitűnő hírek vannak a Nyugat-Balkán és a regionális együttműködés számára‟, nyilatkozta Brnabić az újságíróknak a Londonban megtartott, Nyugat-Balkánról szóló csúcstalálkozón, amelyet a berlini folyamat keretében szerveztek meg.

A regionális együttműködés lehetőséget jelent a Nyugat-Balkán számára

A regionális együttműködés erősítése olyan lehetőség, amelyet nem szabad elszalasztanunk, a Nyugat-Balkán számára fontos a gazdasági fejlődés, és közös kihívást jelent számunkra, hogy megteremtsük a feltételeket a GDP gyorsabb és dinamikusabb növekedéséhez, jelentette ki a szerb kormányfő.

Brnabić a régió kihívásairól szólva elmondta, hogy meg kell növelni a közvetlen külföldi beruházások számát a régióban, amely éves szinten 4 milliárd eurót tesz ki, és intenzíven kell dolgozni azon, hogy csökkentsék a munkanélküliség arányát a fiatalok körében, de meg kell oldani az agyelszívás problémáját is.

Pristina egyre felelőtlenebb és agresszívabb

Pristina egyre felelőtlenebbül és agresszívabban viselkedik, értékelte Brnabić és kiemelte: Pristina felelőtlen fellépése beárnyékolja a Nyugat-Balkánról szóló londoni csúcstalálkozót.

A szerb kormányfő elmondta, hogy váltott néhány szót Ramush Haradinaj koszovói kormányfővel arról az öt szerb állampolgárról, akit tegnap vettek őrizetbe egy időre le Koszovóban, és elmondta neki: úgy látja, hogy folytatódnak a szerbek elleni támadások és a nyomásgyakorlás, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A francia nagykövet bocsánatot kért Belgrádtól az “ülésrend” miatt - illusztráció
2018. NOVEMBER 12.
[ 18:20 ]
Minden eddigit felülmúló méretű hadgyakorlatot tartottak ma Szerbiában az első világháború lezárásának századik évfordulója alkalmából.A Győztesek évszázada fedőnevű hadgyakorlaton a szerbiai hadsereg nyolcezer tagja vett részt, és 645 fajta fegyvert próbáltak ki, amelyek összesen 125 tonna lőszert “fogyasztottak”....
2018. NOVEMBER 10.
[ 16:52 ]
Ma eljuttatták az akadémia osztályainak titkáraihoz a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia (SANU) elnökének, Vladimir Kostićnak a lemondását, erősítették meg a Tanjug hírügynökségnek.Kostić megkérte az osztályokat, hogy minél rövidebb időn belül nyilatkozzanak a felkínált lemondással kapcsolatban, amelyet a...
2018. NOVEMBER 9.
[ 20:25 ]
Az állami és közvállalatokban a jövő évtől öt százalékkal emelkednek a bérek, döntött pénteken a szerb kormány, miután elfogadta az idevágó törvénymódosítást.A közalkalmazottak béralapjának ideiglenes rendezéséről szóló törvény módosításai a 25.000 dinárnál nagyobb bérekre vonatkoznak azokban a...
2018. NOVEMBER 9.
[ 16:50 ]
Beolvasás folyamatban