Szerbia
Szandzsák elismerte Koszovót? Behgjet Pacollit külügyminiszterként hívták meg
Betűméret:             

A Bosnyák Nemzeti Tanács meghívta Behgjet Pacollit, hogy mint Koszovó Köztársaság hivatalos személye, látogasson el Novi Pazarba. Ezzel pedig felmerül a kérdés, hogy Szandzsák elismerte-e Koszovót.

A koszovói és a szerbiai média is közölte szerdán, hogy a Bosnyák Nemzeti Tanács, amelynek élén hosszú évek óta Sulejman Ugljanin áll, levelet intézett Pacollihoz, mint „Koszovó Köztársaság kormányának alelnökéhez és külügyminiszteréhez”, hogy vegyen részt a nemzeti tanács ünnepi ülésén Novi Pazarban.

A koszovói média úgy tudja, hogy Pacollit 21-én és 22-én látnák vendégül Novi Pazarban, hivatalos útjának második napján viszont a Szandzsák más községeibe is ellátogatna.

Pacolli a Klan Kosova televíziónak azt nyilatkozta, hogy akkor megy Novi Pazarba, ha erre engedélyt kap a szerb kormánytól.

Arra a kérdésre, hogy a Bosnyák Nemzeti Tanács ezzel a meghívással elismerte-e Koszovót független államként, Milovan Drecun, a szerb képviselőház koszovói ügyekkel megbízott bizottságának elnöke a Sputnyiknak azt nyilatkozta, hogy sem nekik, sem Sulejman Ugljaninnak nincs joga ahhoz, hogy Raška körzet lakosainak, főleg nem az ott élő szerb lakosok nevében beszéljen.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban