Szerbia
Netanjahu elfogadta Vučić meghívását, hogy látogasson Szerbiába

Aleksandar Vučić szerb államfő telefonon beszélgetett Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és meghívta őt, hogy látogasson Szerbiába.

Netanjahu elfogadta Vučić felkérését a politikai párbeszéd folytatásának, a gazdasági együttműködésnek, valamint Szerbia és Izreal közötti kulturális kapcsolat fejlesztésének érdekében, mindezzel ugyanis megerősítenék az egymás közötti megértést és bizalmat, áll az elnök sajtószolgálatának közleményében.

Vučić elmondta Netanjahunak: megsértették Szerbiát azzal, hogy az izraeli légierő repülője és pilótája részt vett a Vihar nevű hadművelet megünneplésében Kninben, de Szerbia készen áll az izraeli együttműködés megerősítésére, a szerb és a zsidó nép közötti legjobb és legerősebb barátság szellemében.

„Szerbia továbbra is elkötelezett az izraeli kapcsolatok mindent átfogó fejlesztése mellett, és elégedetten mondhatom, hogy Szerbia nemrég barátként fogadta Rivlin elnököt, amikor utcát neveztünk el Herzl Tivadarról, az izraeli állam szellemi vezetőjéről‟, hangsúlyozta Vučić.

Netanjahu és Vučić egyetértettek abban, hogy komoly lehetőség van a két ország közötti mezőgazdasági együttműködésre, de az információs technológia területén is, tekintettel arra, hogy Izraelnek nagy tapasztalata van az IT-szektorban, áll a Tanjug által továbbított közleményben.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tiltakozó megmozdulás Belgrádban - illusztráció
2018. DECEMBER 15.
[ 21:08 ]
Aleksandar Vučić elnök, a hadsereg főparancsnoka látogatást tett több egységnél. A Szerbiai Rádió és Televízió értesülése szerint a katonákkal ebédelt. Más alakulatokat is fölkeres. A helyszínről nem szól a hír, korábban azt jelezték, hogy a dél-szerbiai biztonsági övezetbe látogat. Közben Nebojša Stefanović...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:39 ]
Szerbia teljes jogú tagja lett az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetnek, a CERN-nek. Erről a Tanács döntött genfi ülésén. Izraelen, Svájcon és Norvégián kívül az egyetlen ország vagyunk, amelyet felvettek, bár nem tagja az Európai Uniónak.A kormányfői hivatal közleménye szerint ez lehetővé teszi, hogy egyetemistáink...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:29 ]
Több ellenzéki párt, szövetség és mozgalom megállapodást írt alá a tisztességes és szabad választásokért.Azt kérik, hogy arányosan részt vehessenek a Szerbiai és a Vajdasági Rádió és Televízió műsoraiban, és hogy akadályozzák meg a választói névjegyzékkel való visszaélést.Az okmányt többek között aláírta a...
2018. DECEMBER 15.
[ 7:29 ]
Beolvasás folyamatban