Szerbia
Netanjahu elfogadta Vučić meghívását, hogy látogasson Szerbiába

Aleksandar Vučić szerb államfő telefonon beszélgetett Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és meghívta őt, hogy látogasson Szerbiába.

Netanjahu elfogadta Vučić felkérését a politikai párbeszéd folytatásának, a gazdasági együttműködésnek, valamint Szerbia és Izreal közötti kulturális kapcsolat fejlesztésének érdekében, mindezzel ugyanis megerősítenék az egymás közötti megértést és bizalmat, áll az elnök sajtószolgálatának közleményében.

Vučić elmondta Netanjahunak: megsértették Szerbiát azzal, hogy az izraeli légierő repülője és pilótája részt vett a Vihar nevű hadművelet megünneplésében Kninben, de Szerbia készen áll az izraeli együttműködés megerősítésére, a szerb és a zsidó nép közötti legjobb és legerősebb barátság szellemében.

„Szerbia továbbra is elkötelezett az izraeli kapcsolatok mindent átfogó fejlesztése mellett, és elégedetten mondhatom, hogy Szerbia nemrég barátként fogadta Rivlin elnököt, amikor utcát neveztünk el Herzl Tivadarról, az izraeli állam szellemi vezetőjéről‟, hangsúlyozta Vučić.

Netanjahu és Vučić egyetértettek abban, hogy komoly lehetőség van a két ország közötti mezőgazdasági együttműködésre, de az információs technológia területén is, tekintettel arra, hogy Izraelnek nagy tapasztalata van az IT-szektorban, áll a Tanjug által továbbított közleményben.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Srđan Nogo, a Dveri képviselője halállal fenyegette meg Ana Brnabić kormányfőt és Aleksandar Vučić államfőt.„Hozzák nyilvánosságra, amit mondok: fel kell akasztani a Teraziján”, jelentette ki Nogo, akinek elmondása szerint fenyegetését az váltotta ki, hogy megtudta: Ana Brnabić parafálta a dublini egyezményt, amely...
2018. OKTÓBER 18.
[ 12:42 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő kijelentette, hogy a Nyugat-Balkán régióban szükség van az Európai Unió jelenlétének megerősítésére, a polgárok számára pedig fel kell kínálni valamilyen valós és szilárd célt a jövőre nézve.„Szerbia minden tőle telhetőt megtesz, hogy megőrizze a békét és a stabilitást a...
2018. OKTÓBER 18.
[ 11:06 ]
Ha Szerbia tagja lenne az Európai Uniónak, akkor ő lenne a legszegényebb tagországa.A szegénység elleni küzdelem világnapján Szerbia félmillió lakosa teljes szegénységben él, minden negyedik polgárt pedig fenyegeti a szegénység.A legaggasztóbb tény az, hogy a legszegényebbek közül 400.000 a kisgyerek.Az Európai...
2018. OKTÓBER 18.
[ 8:01 ]
Beolvasás folyamatban