Szerbia
Netanjahu elfogadta Vučić meghívását, hogy látogasson Szerbiába

Aleksandar Vučić szerb államfő telefonon beszélgetett Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és meghívta őt, hogy látogasson Szerbiába.

Netanjahu elfogadta Vučić felkérését a politikai párbeszéd folytatásának, a gazdasági együttműködésnek, valamint Szerbia és Izreal közötti kulturális kapcsolat fejlesztésének érdekében, mindezzel ugyanis megerősítenék az egymás közötti megértést és bizalmat, áll az elnök sajtószolgálatának közleményében.

Vučić elmondta Netanjahunak: megsértették Szerbiát azzal, hogy az izraeli légierő repülője és pilótája részt vett a Vihar nevű hadművelet megünneplésében Kninben, de Szerbia készen áll az izraeli együttműködés megerősítésére, a szerb és a zsidó nép közötti legjobb és legerősebb barátság szellemében.

„Szerbia továbbra is elkötelezett az izraeli kapcsolatok mindent átfogó fejlesztése mellett, és elégedetten mondhatom, hogy Szerbia nemrég barátként fogadta Rivlin elnököt, amikor utcát neveztünk el Herzl Tivadarról, az izraeli állam szellemi vezetőjéről‟, hangsúlyozta Vučić.

Netanjahu és Vučić egyetértettek abban, hogy komoly lehetőség van a két ország közötti mezőgazdasági együttműködésre, de az információs technológia területén is, tekintettel arra, hogy Izraelnek nagy tapasztalata van az IT-szektorban, áll a Tanjug által továbbított közleményben.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy az Amerikai Egyesült Államok (USA) támogatja Koszovó felosztásának ötletét, amelyről a koszovói és a szerb tisztviselők egyre gyakrabban nyíltan beszélnek, ezt nyilatkozta a Szabad Európa Rádiónak Daniel Serwer amerikai Balkán-szakértő, egyetemi tanár.Fontos megemlíteni, hogy a...
2018. AUGUSZTUS 15.
[ 19:06 ]
Zorаnа Mihаjlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter elrendelte a rendkívüli ellenőrzést a 100 méternél hosszabb hidak és a felüljárók esetében.A rendkívüli vizsgálatot egy szakemberkből álló csoport fogja elvégezni, amelyet az illetékes minisztérium, valamint a közúti és...
2018. AUGUSZTUS 15.
[ 14:26 ]
A délkelet-szerbiai Vlasotince közelében lévő Stajkovce faluban egy újabb autótulajdonos gyújtotta fel járművét tiltakozásképpen amiért nem engedték át a műszaki vizsgálaton.A férfi Fiat Bravo típusú autója nem ment át a műszaki vizsgálaton, ezért tüntetésképpen megtömte szalmával a járművet, lelocsolta benzinnel...
2018. AUGUSZTUS 15.
[ 11:29 ]
Beolvasás folyamatban