Szerbia
Netanjahu elfogadta Vučić meghívását, hogy látogasson Szerbiába

Aleksandar Vučić szerb államfő telefonon beszélgetett Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és meghívta őt, hogy látogasson Szerbiába.

Netanjahu elfogadta Vučić felkérését a politikai párbeszéd folytatásának, a gazdasági együttműködésnek, valamint Szerbia és Izreal közötti kulturális kapcsolat fejlesztésének érdekében, mindezzel ugyanis megerősítenék az egymás közötti megértést és bizalmat, áll az elnök sajtószolgálatának közleményében.

Vučić elmondta Netanjahunak: megsértették Szerbiát azzal, hogy az izraeli légierő repülője és pilótája részt vett a Vihar nevű hadművelet megünneplésében Kninben, de Szerbia készen áll az izraeli együttműködés megerősítésére, a szerb és a zsidó nép közötti legjobb és legerősebb barátság szellemében.

„Szerbia továbbra is elkötelezett az izraeli kapcsolatok mindent átfogó fejlesztése mellett, és elégedetten mondhatom, hogy Szerbia nemrég barátként fogadta Rivlin elnököt, amikor utcát neveztünk el Herzl Tivadarról, az izraeli állam szellemi vezetőjéről‟, hangsúlyozta Vučić.

Netanjahu és Vučić egyetértettek abban, hogy komoly lehetőség van a két ország közötti mezőgazdasági együttműködésre, de az információs technológia területén is, tekintettel arra, hogy Izraelnek nagy tapasztalata van az IT-szektorban, áll a Tanjug által továbbított közleményben.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Dél-afrikai Köztársaságban megölték az 51 éves Jugoslav D.-t. A gyilkosság szombaton, fényes nappal történt Roodepoortban, Johannesburg egyik külvárosában. A helyi rendőrség szóvivője elmondta, hogy az áldozat egy 51 éves férfi, aki motorja mellett állt, amikor megállt mögötte egy fekete autó, amelyből két...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 12:11 ]
Az államigazgatási és helyi önkormányzati minisztérium azt tervezi, hogy módosítja a politikai pártokról szóló törvényt. Jelentős újdonságnak számít, hogy az alapítókat felmentik bizonyos költségek fizetése alól, így az egységes választói névjegyzékbe történő feliratkozás igazolásának, a személyi igazolvány...
2019. MÁRCIUS 19.
[ 12:04 ]
Húsz évvel Jugoszlávia bombázása után - tanulságok az európai biztonság számára a 21. században címmel tartottak hétfőn konferenciát Belgrádban. Aleksandar Vučić szerb államfő beszédében hangsúlyozta, ma már nyíltan beszélünk a történtekről, nem gyűlölettel, hanem azzal a vággyal, hogy elítéljük azt, amit...
2019. MÁRCIUS 18.
[ 17:21 ]
Beolvasás folyamatban