Szerbia
Netanjahu elfogadta Vučić meghívását, hogy látogasson Szerbiába
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb államfő telefonon beszélgetett Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és meghívta őt, hogy látogasson Szerbiába.

Netanjahu elfogadta Vučić felkérését a politikai párbeszéd folytatásának, a gazdasági együttműködésnek, valamint Szerbia és Izreal közötti kulturális kapcsolat fejlesztésének érdekében, mindezzel ugyanis megerősítenék az egymás közötti megértést és bizalmat, áll az elnök sajtószolgálatának közleményében.

Vučić elmondta Netanjahunak: megsértették Szerbiát azzal, hogy az izraeli légierő repülője és pilótája részt vett a Vihar nevű hadművelet megünneplésében Kninben, de Szerbia készen áll az izraeli együttműködés megerősítésére, a szerb és a zsidó nép közötti legjobb és legerősebb barátság szellemében.

„Szerbia továbbra is elkötelezett az izraeli kapcsolatok mindent átfogó fejlesztése mellett, és elégedetten mondhatom, hogy Szerbia nemrég barátként fogadta Rivlin elnököt, amikor utcát neveztünk el Herzl Tivadarról, az izraeli állam szellemi vezetőjéről‟, hangsúlyozta Vučić.

Netanjahu és Vučić egyetértettek abban, hogy komoly lehetőség van a két ország közötti mezőgazdasági együttműködésre, de az információs technológia területén is, tekintettel arra, hogy Izraelnek nagy tapasztalata van az IT-szektorban, áll a Tanjug által továbbított közleményben.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miloš Vučević védelmi miniszter és Milan Mojsilović vezérkari főnök ma meglátogatta a szerb hadsereg erőit a Pešter ideiglenes gyakorlótéren, ahol a Vihar 2024 közös taktikai ​​gyakorlat keretében ​​gyakorlatoznak a lövészekkel. A Vihar 2024 gyakorlatot Aleksandar Vučić köztársasági elnök, a szerb hadsereg...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 20:34 ]
A Vedd el a nyugtát és nyerj nyereményjáték idei első fordulójára – amelyre április 8-a óta lehet regisztrálni – ma 14 óráig 10.042.870 nyugtát küldtek be. Ebben a körben az első sorsolást május 11-én tartják, és az előző fordulókhoz hasonlóan a polgárok nem borítékban küldik be a nyugtákat, hanem...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 19:10 ]
A népirtás áldozatainak és tanúinak egyesülete, valamint a Srebrenica és Žepa Enklávé Édesanyáinak Mozgalom felszólította Bosznia-Hercegovina ügyészségét, valamint a Bosznia-Hercegovinai Föderáció ügyészségét, hogy folytassanak vizsgálatot Aleksandar Vučić ellen, írja a Beta. Kérték továbbá, hogy Milorad Dodik...
2024. ÁPRILIS 17.
[ 18:09 ]
Beolvasás folyamatban