Szerbia
Közvélemény-kutatás: A polgárok 54,8 százalékának támogatásával továbbra is a Szerb Haladó Párt a legnépszerűbb

Ha vasárnap tartanának a parlamenti választásokat, a Szerb Haladó Párt kapná a szavazatok 54,8 százalékát, derült ki a Faktor plus ügynökség közvélemény-kutatásából.

A Blic mai száma által közölt felmérés eredményei szerint a haladók mögött messze lemaradva áll második helyen a Szövetség a változásért 9,6 százalékkal, a szocialisták pedig a harmadik helyen 9,4 százalékos támogatottsággal.

A többi párt nem lépné át a parlamenti küszöböt, mivel a radikálisokat a polgárok 4,3 százaléka támogatja, a Szabad Polgárok Mozgalma (PSG) 3,6 százalékot, a PUPS 3,4 százalékot, az SDPS 2,4 százalékot, a Nenad Popović vezette SNP 2 százalékot, Aleksandar Šapić pártja, a SPAS 1,8 százalékot, a Boris Tadić vezette SDS pedig 1,7 százalékot kapott. A polgárok összesen 5,3 százaléka szavazna valamelyik másik pártra.

Arra a kérdésre, hogy egységes-e a szerb kormány, a megkérdezettek 48 százaléka válaszolt igennel, 28 százaléka véli úgy, hogy nem egységes a kormány, 24 százalék szerint pedig csak részben az.

A polgárok 69 százaléka szerint a kormány teljesen stabil, 15 százalékuk véli úgy, hogy csak részben az, a megkérdezettek 16 százaléka szerint pedig nem stabil a kormány.

Arra a kérdésre, hogy a kormány melyik tagja szerepel legtöbbet a médiában, a polgárok 65 százaléka szerint ezek a személyek Nebojša Stefanović belügyminiszter és Ivica Dačić külügyminiszter. A megkérdezettek több választ is adhattak erre a kérdésre.

Őket követi Zorana Mihajlović 61 százalékkal, Aleksandar Vulin és Branko Ružić 60-60 százalékkal, Milan Krkobabić és Nenad Popović 59-59 százalékkal, Siniša Mali 55 százalékkal, Zlatibor Lončar 54 százalékkal, Jandranka Joksimović és Rasim Ljajić 45-45 százalékkal, valamint Branislav Nedimović 40 százalékkal.

Arra a kérdésre, hogy melyik kulcsfontosságú politikai kérdés kapcsán kellene egyetértésre jutnia a kormánynak és az ellenzéknek, a polgárok 54 százaléka válaszolta, hogy Koszovó kérdésében, 19 százaléka szerint az EU-s csatlakozás kapcsán, 12 százaléka szerint a gazdasági kérdésekben, 9 százaléka szerint az Oroszországgal folytatott együttműködés terén, 6 százaléka szerint pedig a régióbeli kérdésekkel kapcsolatban, derült ki a közvélemény-kutatásból.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2018. AUGUSZTUS 14. [ 8:33 ]

Ma a világban senki, semmi nem az aminek látszik. Még Senki Alfonz sem igazi.


Sándor a mozsori
2018. AUGUSZTUS 12. [ 19:10 ]

A megszáloké vagy a megszálotaké ez a szerelmi valomás?


istván
2018. AUGUSZTUS 12. [ 17:29 ]

De miért lett Gilváziból Alfonz? Talán megkopott a neve?


Alfonz
2018. AUGUSZTUS 12. [ 6:06 ]

A "jelenlegi párt alapú demokrácia" a téves út, Nem egy szót kiragadva kell értelmezni, amit írtam. Persze, más út is vezethet a jóléti és magas "boldogság faktorral" rendelkező társadalom felé....


Turi István
2018. AUGUSZTUS 11. [ 20:23 ]

Sejtettem hogy az lesz az eredmény hogy a demokrácia Alfonz szerint téves út a boldogulás felé ....


Alfonz
2018. AUGUSZTUS 11. [ 18:41 ]

Ma "egyetlen" pártot sem tudok elképzelni országvezetésre. A jelenlegi párt alapú demokrácia nem felel meg az itt élő és gondolkodási szintű embereknek. Sajnos más pl. szakértői vezetésű országot, társadalmat, a jelenlegi vezetőség nem engedne meg magának, tehát zsákutcában vagyunk. Pár generációnak kell még ezt átélni és csak utána remélhető pozitív változás a felfogásban, gondolkodásban, Ez utána jöhetne egy mindenki számára elfogadható nem párt alapú országirányítás.


Turi István
2018. AUGUSZTUS 11. [ 11:03 ]

Engem az érdekelne hogy Alfonz hogyan és kikkel képzeli el az alternatívát.Mely pártokkal vezetné Szerbiát?Milyen pszichológiai hatásra gondolja hogy a Dveri -vel felerősödött ellenzék jobban szolgálná a nép érdekét,benne a miénket is!?


Alfonz
2018. AUGUSZTUS 9. [ 12:21 ]

Ebből látszik, hogy a statisztika mennyit ér, ha pedig tényleg így igaz, akkor a "haladók" gondolkodását támogatókat pszichológiai vizsgálatra kellene küldeni. Saját véleményem, ez a nép nem érdemel többet, mint a haladókat, mert többségük egy szinten van velük gondolkodásban..


Tiltakozó megmozdulás Belgrádban - illusztráció
2018. DECEMBER 15.
[ 21:08 ]
Aleksandar Vučić elnök, a hadsereg főparancsnoka látogatást tett több egységnél. A Szerbiai Rádió és Televízió értesülése szerint a katonákkal ebédelt. Más alakulatokat is fölkeres. A helyszínről nem szól a hír, korábban azt jelezték, hogy a dél-szerbiai biztonsági övezetbe látogat. Közben Nebojša Stefanović...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:39 ]
Szerbia teljes jogú tagja lett az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetnek, a CERN-nek. Erről a Tanács döntött genfi ülésén. Izraelen, Svájcon és Norvégián kívül az egyetlen ország vagyunk, amelyet felvettek, bár nem tagja az Európai Uniónak.A kormányfői hivatal közleménye szerint ez lehetővé teszi, hogy egyetemistáink...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:29 ]
Több ellenzéki párt, szövetség és mozgalom megállapodást írt alá a tisztességes és szabad választásokért.Azt kérik, hogy arányosan részt vehessenek a Szerbiai és a Vajdasági Rádió és Televízió műsoraiban, és hogy akadályozzák meg a választói névjegyzékkel való visszaélést.Az okmányt többek között aláírta a...
2018. DECEMBER 15.
[ 7:29 ]
Beolvasás folyamatban