Szerbia
A horvát szurkolók peralkuja a belgrádi ügyészséggel: hatan kaptak felfüggesztett büntetést

A Torcida nevű spliti szurkolócsoport 13 tagja közül hatan állapodtak meg az ügyészséggel és beismerték, hogy loptak a benzinkúton Vrčinnél a múlt héten. A hat szurkolót felfüggesztett börtönre ítélték és kiutasították őket Szerbiából.

A gyanúsítottak és a belgrádi ügyészség közötti kiegyezést a bíróság is megerősítette, így a hat horvátországi személyt már ki is utasították az országból.

Irina Kovačević, a belgrádi Második Alapfokú Bíróság szóvivője a Tanjugnak elmondta, hogy a bíróság elfogadta a peralkut, amely szerint az elítéltek hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, és három évre kiutasítják őket Szerbiából.

A Torcida további hét szurkolója, akiket minősített lopással vádolnak, még a belgrádi körzeti börtön fogdájában vannak, mivel fennállt a szökés veszélye.

A 13 szurkolót múlt pénteken mentették fel a szabálysértési eljárásban, de őrizetben tartották őket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, ezért az ellenük folyó eljárást az ügyészség vette át.

A belgrádi szabálysértési bíróság fejenként 15 nap börtönre ítélte a spliti Hajduk további 14 szurkolóját, akiket pénteken állítottak elő, mert kirabolták és megrongálták a MOL üzemanyagtöltő állomáson lévő üzlet polcait, majd usztasa szimbólumokat tartalmazó falfirkákat festettek az állomás falára.

A niši szabálysértési bíróság három szurkolót fejenként 20.000 dináros pénzbírságra ítélt, mert fáklyákat, fémből és fából készült rudakat és baltákat találtak náluk, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tiltakozó megmozdulás Belgrádban - illusztráció
2018. DECEMBER 15.
[ 21:08 ]
Aleksandar Vučić elnök, a hadsereg főparancsnoka látogatást tett több egységnél. A Szerbiai Rádió és Televízió értesülése szerint a katonákkal ebédelt. Más alakulatokat is fölkeres. A helyszínről nem szól a hír, korábban azt jelezték, hogy a dél-szerbiai biztonsági övezetbe látogat. Közben Nebojša Stefanović...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:39 ]
Szerbia teljes jogú tagja lett az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetnek, a CERN-nek. Erről a Tanács döntött genfi ülésén. Izraelen, Svájcon és Norvégián kívül az egyetlen ország vagyunk, amelyet felvettek, bár nem tagja az Európai Uniónak.A kormányfői hivatal közleménye szerint ez lehetővé teszi, hogy egyetemistáink...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:29 ]
Több ellenzéki párt, szövetség és mozgalom megállapodást írt alá a tisztességes és szabad választásokért.Azt kérik, hogy arányosan részt vehessenek a Szerbiai és a Vajdasági Rádió és Televízió műsoraiban, és hogy akadályozzák meg a választói névjegyzékkel való visszaélést.Az okmányt többek között aláírta a...
2018. DECEMBER 15.
[ 7:29 ]
Beolvasás folyamatban