Szerbia
A horvát szurkolók peralkuja a belgrádi ügyészséggel: hatan kaptak felfüggesztett büntetést

A Torcida nevű spliti szurkolócsoport 13 tagja közül hatan állapodtak meg az ügyészséggel és beismerték, hogy loptak a benzinkúton Vrčinnél a múlt héten. A hat szurkolót felfüggesztett börtönre ítélték és kiutasították őket Szerbiából.

A gyanúsítottak és a belgrádi ügyészség közötti kiegyezést a bíróság is megerősítette, így a hat horvátországi személyt már ki is utasították az országból.

Irina Kovačević, a belgrádi Második Alapfokú Bíróság szóvivője a Tanjugnak elmondta, hogy a bíróság elfogadta a peralkut, amely szerint az elítéltek hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, és három évre kiutasítják őket Szerbiából.

A Torcida további hét szurkolója, akiket minősített lopással vádolnak, még a belgrádi körzeti börtön fogdájában vannak, mivel fennállt a szökés veszélye.

A 13 szurkolót múlt pénteken mentették fel a szabálysértési eljárásban, de őrizetben tartották őket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, ezért az ellenük folyó eljárást az ügyészség vette át.

A belgrádi szabálysértési bíróság fejenként 15 nap börtönre ítélte a spliti Hajduk további 14 szurkolóját, akiket pénteken állítottak elő, mert kirabolták és megrongálták a MOL üzemanyagtöltő állomáson lévő üzlet polcait, majd usztasa szimbólumokat tartalmazó falfirkákat festettek az állomás falára.

A niši szabálysértési bíróság három szurkolót fejenként 20.000 dináros pénzbírságra ítélt, mert fáklyákat, fémből és fából készült rudakat és baltákat találtak náluk, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Srđan Nogo, a Dveri képviselője halállal fenyegette meg Ana Brnabić kormányfőt és Aleksandar Vučić államfőt.„Hozzák nyilvánosságra, amit mondok: fel kell akasztani a Teraziján”, jelentette ki Nogo, akinek elmondása szerint fenyegetését az váltotta ki, hogy megtudta: Ana Brnabić parafálta a dublini egyezményt, amely...
2018. OKTÓBER 18.
[ 12:42 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő kijelentette, hogy a Nyugat-Balkán régióban szükség van az Európai Unió jelenlétének megerősítésére, a polgárok számára pedig fel kell kínálni valamilyen valós és szilárd célt a jövőre nézve.„Szerbia minden tőle telhetőt megtesz, hogy megőrizze a békét és a stabilitást a...
2018. OKTÓBER 18.
[ 11:06 ]
Ha Szerbia tagja lenne az Európai Uniónak, akkor ő lenne a legszegényebb tagországa.A szegénység elleni küzdelem világnapján Szerbia félmillió lakosa teljes szegénységben él, minden negyedik polgárt pedig fenyegeti a szegénység.A legaggasztóbb tény az, hogy a legszegényebbek közül 400.000 a kisgyerek.Az Európai...
2018. OKTÓBER 18.
[ 8:01 ]
Beolvasás folyamatban