Szerbia
A horvát szurkolók peralkuja a belgrádi ügyészséggel: hatan kaptak felfüggesztett büntetést

A Torcida nevű spliti szurkolócsoport 13 tagja közül hatan állapodtak meg az ügyészséggel és beismerték, hogy loptak a benzinkúton Vrčinnél a múlt héten. A hat szurkolót felfüggesztett börtönre ítélték és kiutasították őket Szerbiából.

A gyanúsítottak és a belgrádi ügyészség közötti kiegyezést a bíróság is megerősítette, így a hat horvátországi személyt már ki is utasították az országból.

Irina Kovačević, a belgrádi Második Alapfokú Bíróság szóvivője a Tanjugnak elmondta, hogy a bíróság elfogadta a peralkut, amely szerint az elítéltek hat hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, és három évre kiutasítják őket Szerbiából.

A Torcida további hét szurkolója, akiket minősített lopással vádolnak, még a belgrádi körzeti börtön fogdájában vannak, mivel fennállt a szökés veszélye.

A 13 szurkolót múlt pénteken mentették fel a szabálysértési eljárásban, de őrizetben tartották őket bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, ezért az ellenük folyó eljárást az ügyészség vette át.

A belgrádi szabálysértési bíróság fejenként 15 nap börtönre ítélte a spliti Hajduk további 14 szurkolóját, akiket pénteken állítottak elő, mert kirabolták és megrongálták a MOL üzemanyagtöltő állomáson lévő üzlet polcait, majd usztasa szimbólumokat tartalmazó falfirkákat festettek az állomás falára.

A niši szabálysértési bíróság három szurkolót fejenként 20.000 dináros pénzbírságra ítélt, mert fáklyákat, fémből és fából készült rudakat és baltákat találtak náluk, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy az Amerikai Egyesült Államok (USA) támogatja Koszovó felosztásának ötletét, amelyről a koszovói és a szerb tisztviselők egyre gyakrabban nyíltan beszélnek, ezt nyilatkozta a Szabad Európa Rádiónak Daniel Serwer amerikai Balkán-szakértő, egyetemi tanár.Fontos megemlíteni, hogy a...
2018. AUGUSZTUS 15.
[ 19:06 ]
Zorаnа Mihаjlović építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter elrendelte a rendkívüli ellenőrzést a 100 méternél hosszabb hidak és a felüljárók esetében.A rendkívüli vizsgálatot egy szakemberkből álló csoport fogja elvégezni, amelyet az illetékes minisztérium, valamint a közúti és...
2018. AUGUSZTUS 15.
[ 14:26 ]
A délkelet-szerbiai Vlasotince közelében lévő Stajkovce faluban egy újabb autótulajdonos gyújtotta fel járművét tiltakozásképpen amiért nem engedték át a műszaki vizsgálaton.A férfi Fiat Bravo típusú autója nem ment át a műszaki vizsgálaton, ezért tüntetésképpen megtömte szalmával a járművet, lelocsolta benzinnel...
2018. AUGUSZTUS 15.
[ 11:29 ]
Beolvasás folyamatban