Szerbia
A jövő héttől felvehető az influenza elleni védőoltás

A teherautók az éjjel és ma reggel érkeztek meg Szerbiába 240.000 adag influenza elleni védőoltással, amelyet az Egészségügyi Minisztérium és a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap (RFZO) szerzett be, jelenti az RTS.

Az elkövetkező napokban a Torlak intézet megszervezi a védőoltások szétosztását az egészségházak között, a vakcia beadását pedig hétfőn kezdik.

Dr. Verica Jovanović, a Batut Közegészségügyi Intézet igazgatója elmondta: az állam elegendő számú ingyenes védőoltást biztosított, ezért minden veszélyeztetett csoport megkapja a vakcinát, elsősorban a krónikus betegek és a 65 évnél idősebb személyek.

„Nagyon fontos, hogy a terhes nők és a krónikus betegek, akiknek szív- és érrendszeri panaszaik vannak, az anyagcserezavarral küzdők, a cukorbetegek, valamint a veszélyeztetett csoportokhoz tartozó személyek felvegyék az oltást”, emelte ki Jovanović.

A vakcina három vírustörzs ellen hatásos, amelyek az előző időszakban is megjelentek, ezek pedig az AH1N1, az AH2N3 és a B törzs.

Az igazgatónő arra emlékeztetett, hogy a vakcina felvétele után két-három hét szükséges a teljes védelem kialakulásához, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
München
2018. OKTÓBER 11. [ 12:26 ]

Úgy látszik, hogy Szerbiában még nem igénylik az ingyenes védőoltást, ha a 240 ezer adag elegendőnek mutatkozik. Kellene propagálni, hátha többen vennék fel.


Srđan Nogo, a Dveri képviselője halállal fenyegette meg Ana Brnabić kormányfőt és Aleksandar Vučić államfőt.„Hozzák nyilvánosságra, amit mondok: fel kell akasztani a Teraziján”, jelentette ki Nogo, akinek elmondása szerint fenyegetését az váltotta ki, hogy megtudta: Ana Brnabić parafálta a dublini egyezményt, amely...
2018. OKTÓBER 18.
[ 12:42 ]
Aleksandar Vučić szerb államfő kijelentette, hogy a Nyugat-Balkán régióban szükség van az Európai Unió jelenlétének megerősítésére, a polgárok számára pedig fel kell kínálni valamilyen valós és szilárd célt a jövőre nézve.„Szerbia minden tőle telhetőt megtesz, hogy megőrizze a békét és a stabilitást a...
2018. OKTÓBER 18.
[ 11:06 ]
Ha Szerbia tagja lenne az Európai Uniónak, akkor ő lenne a legszegényebb tagországa.A szegénység elleni küzdelem világnapján Szerbia félmillió lakosa teljes szegénységben él, minden negyedik polgárt pedig fenyegeti a szegénység.A legaggasztóbb tény az, hogy a legszegényebbek közül 400.000 a kisgyerek.Az Európai...
2018. OKTÓBER 18.
[ 8:01 ]
Beolvasás folyamatban