Szerbia
A Comore-szigetek is visszavonta Koszovó függetlenségének elismerését
Dačić: Hiába mondják, hogy semmilyen kis országok járnak el így, mégis tíz szavazatot jelentenek az ENSZ-ben

Az Indiai-óceánon található Comore-szigetek is visszavonta Koszovó függetlenségének elismerését, jelentette ki Ivica Dačić szerb külügyminiszter.

A Koszovó függetlenségének elismeréséről szóló dokumentum visszavonását Mohamed El-Amine Souef, Comore-szigetek külügyminisztere írta alá.

Ezzel a Comore-szigeteki Unió lett a tizedik állam, amely visszavonta a dél-szerbiai tartomány függetlenségének elismerését, ezt Dačić jelentette be az RTS egyik műsorában.

A szerb külügyminiszter szerint Pristina azért titulálja hazugságnak a függetlenség elismerésének visszavonását, mert az fáj neki. Annak ellenére, hogy azt mondják, ezek semmilyen kis országok, mégis tíz szavazatról van szó az ENSZ-ben, mondta Dačić.

Eddig Granada, a Dominikai Közösség, Suriname, Libéria, Sao Tomé és Príncipe, Bissau-Guinea, Burundi, Új-Guinea és Lesotho vonta vissza Koszovó függetlenségének elismerését.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Óbecsei
2018. NOVEMBER 8. [ 12:07 ]

Mennyibe került ?


München
2018. NOVEMBER 7. [ 22:17 ]

Ezek a kicsi és szegény országok könnyen meggyőzhetőek.


Béla
2018. NOVEMBER 7. [ 17:09 ]

Mennyibe kerül nekünk eme világrangető siker?


Ana Brnabić kormányfő a közmédia vendégeként a gazdasági növekedésről beszélt, s elmondta, a Fiat esetében a gyártás csökkenését jegyezték, de a vasművek nem csökkentette a termelést, s megjegyezte, az európai gazdaság is lassult, írja a Tanjug. „Többek között a német és az olasz gazdaság is, amelyek Szerbia fő...
2019. MÁRCIUS 22.
[ 13:08 ]
A köztársasági képviselőház folytatta a vitát a Vajdaság pénzeléséről szóló törvényjavaslatról, illetve a vajdasági határozatról. Mint ismeretes, a kormány nem támogatja egyik kezdeményezést sem, az illetékes parlamenti bizottság szerint az utóbbi pedig egyenesen alkotmányellenes. Nenad Čanak, az előterjesztő...
2019. MÁRCIUS 21.
[ 19:08 ]
Jogerősen életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtotta Radovan Karadžić egykori boszniai szerb elnököt szerdán az ENSZ hágai nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT), súlyosbítva a háborús bűnök miatt első fokon kiszabott ítéletet. A volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi...
2019. MÁRCIUS 20.
[ 15:09 ]
Beolvasás folyamatban