Szerbia
A falusi turizmusból befolyó jövedelemre is adót vetnek ki Szerbiában

A jövedelemadóról szóló törvény módosítása, amely bekerült a parlamenti eljárásba, előírja a jövedelemadó bevezetését a falusi turizmusban dolgozók számára.

Amennyiben a képviselők megszavazzák, akkor a jövedelemadó dolgozónként a havi bér öt százaléka lesz, beszorozva a turisztikai egységben található ágyak számával, vagy a tábori parcellák számával és a turisztikai hely kategóriájának együtthatójával, írja a Politika. A jövedelmet évente adóztatják meg, a polgároknak pedig negyedévente kell befizetniük az adót.

A törvénymódosítást a szerb Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium kezdeményezte azzal a céllal, hogy megszüntesse az illegális foglalkoztatást a falusi turizmusban.

Az említett törvény módosítása előírja, hogy az értékpapírok vásárlásával foglalkozó vállalatok alkalmazottait, az előjogot biztosító feltételek mellett, felszabadítják a jövedelemadó fizetése alól. Ezzel szeretnék növelni a dolgozók motivációját és a munkaadó iránti felelősségét, mindezt a jobb munkahelyi eredmények elérése érdekében. Így egyúttal segítik a korai szakaszban lévő vállalkozásokat, hogy megszerezzék a minél magasabban képzett munkaerőt, amely számára részvényeket tudnak kínálni a bérek és prémium helyett.

A lakáshitellel rendelkező polgárokat is felmenthetik a jövedelemadó fizetése alól, ha az adott polgárt problematikusnak ítélik meg. Erre akkor kerülhet sor, ha a hitelt igénylő személy jövedelmét a kötelezettségek leírása alapján számolják el. Ezzel a módosítással a problémás hitelek számát szeretnék csökkenteni, írja a Politika.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Elfogadták a "Tijana-törvényt": Életfogytiglan a legsúlyosabb bűncselekményekért - illusztráció
2019. MÁJUS 21.
[ 15:03 ]
Maja Kocijančič, az Európai Bizottság szóvivője reagált arra, hogy a pristinai média tévesen értelmezte a lajmi.net portálnak tett kijelentéseit, amelyek arra vonatkoztak, hogy Kadri Veseli, a koszovói parlament elnöke kezdeményezte egy nemzetközi törvényszék létrehozását, amely a Koszovóban elkövetett állítólagos szerb...
2019. MÁJUS 21.
[ 12:58 ]
Radiša Pavlović, a szerb kormány eltűnt csecsemőkkel foglalkozó bizottságának tagja, aki egyben a hasonló tevékenységgel foglalkozó egyesület elnöke is, azt állítja, hogy megvannak az első bizonyítékok arra, hogy 1981-ben elloptak egy újszülöttet a kruševaci kórházból. Ez a ma már 38 éves férfi, aki Aleksinac...
2019. MÁJUS 21.
[ 9:33 ]
Goran Mihajlović, a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet (RHMZ) igazgatóhelyettese a Prva televíziónak elmondta: az idei májusi időjárás egyáltalán nem szokatlan a területeinken. Arra a kérdésre, hogy milyen nyár elé nézünk, Mihajlović elmondta: az elkövetkező egy hónapban folyamatosan követik egymást az esős,...
2019. MÁJUS 21.
[ 9:31 ]
Beolvasás folyamatban