Szerbia
A falusi turizmusból befolyó jövedelemre is adót vetnek ki Szerbiában

A jövedelemadóról szóló törvény módosítása, amely bekerült a parlamenti eljárásba, előírja a jövedelemadó bevezetését a falusi turizmusban dolgozók számára.

Amennyiben a képviselők megszavazzák, akkor a jövedelemadó dolgozónként a havi bér öt százaléka lesz, beszorozva a turisztikai egységben található ágyak számával, vagy a tábori parcellák számával és a turisztikai hely kategóriájának együtthatójával, írja a Politika. A jövedelmet évente adóztatják meg, a polgároknak pedig negyedévente kell befizetniük az adót.

A törvénymódosítást a szerb Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium kezdeményezte azzal a céllal, hogy megszüntesse az illegális foglalkoztatást a falusi turizmusban.

Az említett törvény módosítása előírja, hogy az értékpapírok vásárlásával foglalkozó vállalatok alkalmazottait, az előjogot biztosító feltételek mellett, felszabadítják a jövedelemadó fizetése alól. Ezzel szeretnék növelni a dolgozók motivációját és a munkaadó iránti felelősségét, mindezt a jobb munkahelyi eredmények elérése érdekében. Így egyúttal segítik a korai szakaszban lévő vállalkozásokat, hogy megszerezzék a minél magasabban képzett munkaerőt, amely számára részvényeket tudnak kínálni a bérek és prémium helyett.

A lakáshitellel rendelkező polgárokat is felmenthetik a jövedelemadó fizetése alól, ha az adott polgárt problematikusnak ítélik meg. Erre akkor kerülhet sor, ha a hitelt igénylő személy jövedelmét a kötelezettségek leírása alapján számolják el. Ezzel a módosítással a problémás hitelek számát szeretnék csökkenteni, írja a Politika.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tiltakozó megmozdulás Belgrádban - illusztráció
2018. DECEMBER 15.
[ 21:08 ]
Aleksandar Vučić elnök, a hadsereg főparancsnoka látogatást tett több egységnél. A Szerbiai Rádió és Televízió értesülése szerint a katonákkal ebédelt. Más alakulatokat is fölkeres. A helyszínről nem szól a hír, korábban azt jelezték, hogy a dél-szerbiai biztonsági övezetbe látogat. Közben Nebojša Stefanović...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:39 ]
Szerbia teljes jogú tagja lett az Európai Nukleáris Kutatási Szervezetnek, a CERN-nek. Erről a Tanács döntött genfi ülésén. Izraelen, Svájcon és Norvégián kívül az egyetlen ország vagyunk, amelyet felvettek, bár nem tagja az Európai Uniónak.A kormányfői hivatal közleménye szerint ez lehetővé teszi, hogy egyetemistáink...
2018. DECEMBER 15.
[ 9:29 ]
Több ellenzéki párt, szövetség és mozgalom megállapodást írt alá a tisztességes és szabad választásokért.Azt kérik, hogy arányosan részt vehessenek a Szerbiai és a Vajdasági Rádió és Televízió műsoraiban, és hogy akadályozzák meg a választói névjegyzékkel való visszaélést.Az okmányt többek között aláírta a...
2018. DECEMBER 15.
[ 7:29 ]
Beolvasás folyamatban