Szerbia
A falusi turizmusból befolyó jövedelemre is adót vetnek ki Szerbiában

A jövedelemadóról szóló törvény módosítása, amely bekerült a parlamenti eljárásba, előírja a jövedelemadó bevezetését a falusi turizmusban dolgozók számára.

Amennyiben a képviselők megszavazzák, akkor a jövedelemadó dolgozónként a havi bér öt százaléka lesz, beszorozva a turisztikai egységben található ágyak számával, vagy a tábori parcellák számával és a turisztikai hely kategóriájának együtthatójával, írja a Politika. A jövedelmet évente adóztatják meg, a polgároknak pedig negyedévente kell befizetniük az adót.

A törvénymódosítást a szerb Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Telekommunikációs Minisztérium kezdeményezte azzal a céllal, hogy megszüntesse az illegális foglalkoztatást a falusi turizmusban.

Az említett törvény módosítása előírja, hogy az értékpapírok vásárlásával foglalkozó vállalatok alkalmazottait, az előjogot biztosító feltételek mellett, felszabadítják a jövedelemadó fizetése alól. Ezzel szeretnék növelni a dolgozók motivációját és a munkaadó iránti felelősségét, mindezt a jobb munkahelyi eredmények elérése érdekében. Így egyúttal segítik a korai szakaszban lévő vállalkozásokat, hogy megszerezzék a minél magasabban képzett munkaerőt, amely számára részvényeket tudnak kínálni a bérek és prémium helyett.

A lakáshitellel rendelkező polgárokat is felmenthetik a jövedelemadó fizetése alól, ha az adott polgárt problematikusnak ítélik meg. Erre akkor kerülhet sor, ha a hitelt igénylő személy jövedelmét a kötelezettségek leírása alapján számolják el. Ezzel a módosítással a problémás hitelek számát szeretnék csökkenteni, írja a Politika.

Az Ön hozzászólása

500 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Kifütyülték Brnabićot az orašaci koszorúzáson - illusztráció
2019. FEBRUÁR 15.
[ 16:33 ]
Szerbia február 15-én és 16-án ünnepli a Gyertyaszentelőt (Sretenje) – az államiság napját, amikor is az ország az első szerb felkelés kezdetére és az első szerb alkotmány kikiáltására emlékezik, írja a Tanjug. Ebből az alkalomból Aleksandar Vučić szerb elnök kitüntetéseket nyújtott át az arra érdemes...
2019. FEBRUÁR 15.
[ 10:19 ]
A szerbiai parlament elfogadta a kulturális nemzeti tanács (NSK) jelöltlistáját annak ellenére, hogy az ellen tiltakoztak a reprezentatív szakmai szervezetek, mint felhatalmazott beterjesztők. Elfogadták a szerb kormány jelöltjeit, Dušan Kovačević dramaturgot, Nikola Šuicát, a képzőművészet doktorát, Đorđe Đurić...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 15:17 ]
Szerbiában 29-en haltak meg az influenzajárvány miatt, és 104.687 megbetegedést jegyeztek fel az elmúlt hat hétben, közölte Dr Milan Jovanović Batut közegészségügyi intézet, amely szerint Szerbiában a kisgyermekek körében, négy éves korig a legnagyobb a betegek száma. Az intézet jelentése szerint az elmúlt héten magas...
2019. FEBRUÁR 14.
[ 13:00 ]
Beolvasás folyamatban